HABERLER>DÜNYADAN
2 Haziran 2016 Perşembe - 09:17

O konuştukça İslam düşmanlığı artıyor!

ABD'de yapılan bir araştırma, ülkedeki İslamofobik saldırıların düzeyi ile başkanlık yarışında bazı Cumhuriyetçi aday adaylarının Müslüman karşıtı söylemleri arasındaki ilişkiyi somut olarak ortaya koydu.

O konuştukça İslam düşmanlığı artıyor!

ABD'nin Georgetown Üniversitesi'ne bağlı çalışan ve ülkedeki İslamofobik saldırıları takip eden "Bridge Girişimi" adlı ekibin yaptığı araştırma, ABD’deki İslamofobi temelli politik söylem ve Müslümanların maruz kaldığı şiddet arasındaki ilişkiye dair ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Raporda, ABD'de özellikle Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın yatıştırıcı olmaktan ziyade "kışkırtıcı" söylemlerinin, ülkedeki İslamofobinin yükselişine katkı yaptığı vurgulandı.

Araştırmaya göre ABD'de 2015 yılında Müslümanlar toplam 174 saldırıya maruz kalırken, bir önceki yıl Müslüman olmayanlara karşı yapılan tüm saldırıların toplamı 154 olarak kaydedildi. 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) nefret suçları istatistiklerinde, 2015 yılının, 11 Eylül saldırılarından sonraki en kötü yıl olduğu görülürken, aylara göre ne kadar şiddet olayının yaşandığı da detaylı şekilde aktarıldı. 

Buna göre, 2015 yılının kasım ayında Paris'te, aralık ayında da Kaliforniya'nın San Bernardino şehrindeki terör saldırılarının yaşandığı dönem, Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarının zirve yaptığı aylar olarak dikkat çekiyor. 2015 yılının eylül ayında 10, ekim ayında ise 8 saldırı rapor edilirken kasım ayında bu sayı 35'e, aralık ayında ise en üst seviye olan 53'e yükseldi.

SALDIRILAR ZİRVE YAPTI 

Raporda, Suriyeli mülteci krizinin dünya gündemine taşındığı 2015 yılının eylül ayında ABD'deki İslamofobik politik söylemin bir anda yükseldiği vurgulandı. Bu kapsamda Amerikan medyasının konuyu ele alma biçiminin ülkedeki İslamofobiyi yeniden tetiklediği ve "Suriye'den tüm dünyaya mülteciler kılığında teröristlerin yayılabileceği" şeklindeki fikrin kullanıldığı belirtildi.

2015'in aralık ayında Müslümanların 53 saldırıya maruz kaldığı ve bunların 17'sinde camilerin hedef alındığı ifade edildi. Bu sayı, tüm yıl boyunca gerçekleştirilen saldırıların 3'te 1'ine tekabül ediyor.

Raporda ayrıca, Trump'ın Paris saldırılarından sonra 18 Kasım 2015'te yaptığı "Camileri kapatalım" açıklamasının ve San Bernardino saldırısının ardından 7 Aralık 2015'te yaptığı "Müslümanların ABD'ye girişi yasaklansın" çıkışının, ülkedeki İslamofobi temelli şiddeti körüklediği vurgulandı. Bununla birlikte bazı şiddet olaylarının, Trump destekçisi olduğu bilinen kişilerce gerçekleştirildiği de somut örnekleriyle anlatıldı. 

RAPORDAKİ İLGİNÇ TESPİT

Raporun son bölümünde dile getirilen ilginç tespite göre ABD'de artan İslamofobi ve Müslüman karşıtı saldırılar, Amerikalı Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğinin pekişmesine de vesile oldu. 

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı Trump, geçtiğimiz yıl aralık ayında "Müslümanlar ABD'ye alınmasın" açıklaması yapmış ve bu açıklamasını birçok kez tekrarlamıştı. Ancak Trump, mayıs ayı başında bunun sadece bir "öneri" olduğunu, bağlayıcı bir söz olmadığını ifade etmişti. (a.a)

 
Konaklı kursiyerler yeteneklerini sergiledi
 
MS hastalığında umut veren gelişme
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 2 Haziran 2016 Perşembe 09:43

Böylece ABD bir kısım halkının da eğitim seviyesinin ne derece düşük olduğunu Trump'a verdikleri destekten dolayı görmüş olduk. Diğer bir konu da kökten dincilerin islama verdiği zararın boyutunu göstermesi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik duruşma öncesi Zarrab'a zincir şoku!
Reza Zarrab’ın, kefaletle serbest bırakılma duruşması bugün New York’ta ...
Alman basını: 'Soykırım'da fire beklenmiyor
Alman medyası koalisyon partilerinin bugün yapılacak 'Ermeni soykırımı ...
İsrail: 1967'den önceki Kudüs'e geri dönülmeyecek
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Haziran 1967'den önceki Kudüs'e geri dönülmeyeceğini belirtti.
 
Almanya’daki Türkler’den tasarı protestosu!
Alman Federal Meclisi'nin yarın oylayacağı sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısı ...
Flaş! Kremlin'den 'Türkiye' açıklaması
Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama ...
Kritik oylama öncesi Almanya'dan açıklama!
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin’de yabancı gazetecilerle ...
 
Zarrab’ın avukatı: Müvekkilim yalan...
Reza Zarrab’ın avukatı Brafman, mahkemeye sunduğu yeni dilekçede, Zarrab’ın ...
ABD'den Avrupa'ya seyahat uyarısı!
ABD Dışişleri Bakanlığı, bu yaz Avrupa'ya seyahat edecek vatandaşlarını ...
AB'den vize için '72 kriter' vurgusu
Türkiye’nin vize serbestisi konusunda ilerleme kaydettiğini belirten AB ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva