HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 14:04

O ilçede muhtar isyanı: ‘Komşu’ya bağlanmak istiyorlar!

Urla ilçesinin İzmir merkeze en yakın 4 mahallesi yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle Kaymakamlığa başvuru yaparak Güzelbahçe’ye bağlanmak istedi.

O ilçede muhtar isyanı: ‘Komşu’ya bağlanmak istiyorlar!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Yarımada’nın gözde ilçesi Urla’da hizmet isyanı çıktı!

İlçenin İzmir merkeze en yakıl sahil mahallelerinden Zeytinalanı, Çamlıçay, Şirinkent ve Mareşal Fevzi Çakmak’ta halk hizmet alamadıkları gerekçesiyle muhtarlara başvurdu. Muhtarlar da Urla Kaymakamlığı’na Güzelbahçe Belediyesi’ne bağlanmak istediklerini bildirdi.

Urla Belediyesi’nden hizmet beklentilerini kalmadığını için daha yakın olan Güzelbahçe Belediyesi’nden daha çabuk ve sağlıklı hizmet alacaklarına inandıklarını belirten 4 mahallenin muhtarı ayrılık talebinin nedenlerini Egedesonsöz’e anlattı.



SEÇİMDEN SONRA NE ARANDIK NE SORULDUK

Kaymakamlık dilekçesinde imzası bulunan Zeytinalanı Mahallesi’nin muhtarı Mustafa Aydın, “Urla Belediyesi’nden hizmet alamıyoruz. Hizmet alamadığımız için de ayrılmak istiyoruz. İzmir’in en güzel sahilinde bir çivi bile çakılmadı. Gelsin görsünler. Ne yolları tam, ne kaldırım var, ne temizlik var. Sibel Başkan seçimi kazandığında kendisini ziyaret ettim. Her zaman yanında olduğumuzu söyledim. Kendisine Zeytinalanı’nın sorunlarıyla ilgili bir rapor sundum. Ama bugüne kadar ne arandık ne sorulduk. Şimdiye kadar sadece seçim zamanı oy istendi. Urla’da Zeytinalanı’nın üvey evlat olması için bir lobi var. Biz Güzelbahçe’ye bağlanmak istiyoruz. Ular bize 10 kilometre, Güzelbahçe 4 kilometre bize daha yakın. Biz sorunlarını çözmüş bir belediye olan Güzelbahçe Belediyesi’ne bağlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BİZİM DEĞİL VATANDAŞIN TALEBİ!
Urla’dan ayrılma kararının kendi istekleri değil mahalle sakinlerinin yoğun talebi nedeniyle gerçekleştiğini ifade eden Mareşal Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Hayri Uçar, “Bizim en büyük gerekçemiz ESHOT’lara gelen zamlar oldu. Bizi birden gece tarifesine geçirdiler. Yanımıza hemen Güzelbahçe otobüsleri normal tarifeyle gelirken bize gece tarifesi uygulanıyor. Güzelbahçe bize daha yakın. Urla hizmetlere yetişemiyor. Biz halkımızdan gelen talepler doğrultusunda bu talepte bulunduk. Biz Sibel Başkan’a sorunları ilettik. ‘Yüzölçümü fazla, gereken hizmetleri yapacağım’ dedi. O da kendine göre haklı... Ama yatırımların çoğu Çeşmealtı taraflarına yapılıyor. Burası çok kısır bir yer olarak kaldı. Urla’nın 4’te 1’i burada ama gereken hizmeti göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖP TOPLAMA DIŞINDA HİZMET YOK
Şirinkent Mahalle Muhtarı Şahin Altuğ ise, “Biz Urla Belediyesi’nden yeterli hizmeti göremiyoruz. Bekleyen bir sürü sorun var. Hangi birini sayalım. Kanalizasyon, park yeri… Kısacası çöp toplama haricinde hiçbir şey yapılmıyor. Urla’nın alanı çok geniş alanda... Kişisel bir sorun yok. Kendi talebimiz değil insanların bizi sıkıştırmadan kaynaklanan bir talep bu” diye konuştu.

BU TALEP GEREKSİZ VE YERSİZ
Öte yandan dilekçede imzası bulunan Çamlıçay Mahalle Muhtarı Makbule Dabağ’dan ilginç bir açıklama geldi. Dabağ, 3 muhtarın aksine Urla’dan kopmak istemediğini dile getirdi. 

Dağbağ, “Ben muhtar arkadaşlarımızın fevri davrandıklarını düşünüyorum. Bu başvuru daha önce de olmuştu.  Sibel hanım ‘Ben sizi vermem’ demişti. Bence bu talep de gereksiz ver yersiz. Bazı yanlışlıklar var. Zamanla düzelecektir. Ben Urla’ya bağlı olduğum için memnunum” dedi.

 
Karşıyaka yalnızları oynadı!
 
Bahçeli'den kulisleri hareketlendiren açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka stadı için flaş karar: Belediyenin iptal talebine…
Karşıyaka Belediyesi'nin, Yalı'daki İlçe Stadı'nın arazisine TOKİ tarafından ...
Foça'da eski gelenekler hayatta
Foça - Yeniköylü vatandaşlar, her Anneler Günü'nde köy kabristanını ziyaret ediyor.
İzmir’de AB günü, Kocaoğlu’ndan ‘vize muafiyeti’ çıkışı!
9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan ...
 
Bornova adı Tokat’a taşındı!
Büyükşehir ve Bornova belediyelerinin yardımlarıyla yapılan park, meydan ...
İzmir’in en ünlü kaynak suyu yeniden ihaleye çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'te bulunan Şaşal Kaynak Suyu'nu ...
Buca’nın anneleri Gölet’te coştu
Buca Belediyesi’nin Anneler Günü’nde Buca Gölet’te düzenlediği Anneler ...
 
Bornova'da her mahalleye eşit hizmet!
Bornova Belediyesi vatandaşları için yaptığı fiziki yatırımları sürdürüyor. ...
Karşıyaka'da şehidin adı sokağında yaşıyor
Karşıyaka Belediyesi, Kuzey Irak'ta şehit düşen, Karşıyakalı Topçu Üsteğmen ...
Konak'ın parkları çiçekle parlayacak!
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva