HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2017 Perşembe - 09:46

Narlıdere Metrosu'nda son durum: Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım'dan randevu istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu metro hattının ihalesine çıkmak için üç aydır İller Bankası'nın İslam Kalkınma Bankası'nın projeye vermeye hazır olduğu krediyi onaylamasını bekliyor.

Narlıdere Metrosu nda son durum: Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım dan randevu istedi

Kredi başvurusuyla ilgili daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yle görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, randevu istediği Başbakan Binali Yıldırım'a da kent için önemli bu yatırımla ilgili destek isteyecek.

İzmir metrosunun mevcut 19 kilometre uzunluğundaki hattı 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay- Narlıdere İstiham Okulu hattıyla 26 kilometreye çıkacak. Projesini Haziran 2016'da tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden onay aldı. Yüksek Planlama Kurulu'nun 2017 yılı yatırım programına almasıyla da önü açılan projeyle ilgili 841 milyon 873 bin TL veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi kredi borçlanması için yetki alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi arayışında da kısa sürede sonuç aldı.

İller Bankası'nın İslam Kalkınma Bankası ile yerel yönetimlerin kent içi ulaşım projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında geri ödemesi iyi koşullara sahip 150 milyon Euro'luk kredi anlaşması kapsamında kredi kullanmak için harekete geçti. İller Bankası, İslam Kalkınma Bankası'nın bu kredinin 29 milyon 428 bin TL'sini Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2. etap raylı sistemde 18 vagon alımı için kullanması için anlaşma imzaladı. Geriye kalan 110 milyon Euro'nun üzerindeki kredi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İslan Kalkınma Bankası yetkilileri görüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Haziran ayı başında yaptığı açıklamada İslam Kalkınma Bankası yetkililerinin krediyi İzmir'in projesine vermeye hazır oldukları yanıtı aldıklarını, proje için yeterli olmayan bu tutarın dışında 90 milyon TL daha kredi verebileceklerini kendilerine ilettiklerini açıkladı. İller Bankası'na bu krediyi kullanmak için başvurduklarını belirten Kocaoğlu, onay için yanıt beklediklerini söyledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yle de görüşen Kocaoğlu, bu hazır kaynağı kullanmak istediklerini Bakan'a ilettiğini belirtti.

İller Bankası'ndan üç aydır krediyle ilgili yanıt gelmeyince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'la da konuşmaya karar verdi. Başbakan Binali Yıldırım'dan randevu talep eden Başkan Kocaoğlu, görüşmede öncelikle Narlıdere metrosuyla ilgili İller Bankası'ndan bekledikleri krediyi gündeme getirecek. Kocaoğlu, İzmir için önemli, ihale aşamasında bekleyen yatırımla ilgili bu kaynağı kullanmak istediklerini Yıldırım'a söyleyecek. (DHA)

 
Karşıyaka'nın eğitim gururu: LYS'ye KARGEM damgası
 
Türkiye’nin gençleri Bornova’da işsizliğe çözüm aradı
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ağustos 2017 Perşembe 23:02

İzmir'de su sistemi bütünleşik sistemdir. Tek hattan su geliyor ne demek? bilmiyorsanız atıp tutmayın. Var olan baraj ve diğer kaynaklardan şehre su gelir, bütünleşik sistem ile tüm şehre su verilir. X bölgesine sadece y bölgesinden su geliyor gibi bir durum yok. Su kaynaklarından su önce arıtmalara gider, oradan şehre, sonra bütünleşik sistem ile tüm şehre dağılır. Bunun yedeği de olmaz. KM'lerce dev bir sistem. PC oyunu değil. @sezar, Buca'da belediyenin hazırlattığı tramvay projesi var. Bakanlığın metro projesi için vazgeçilmedi, bakanlık o hattı biz yapacağız dediği için yapılmadı. Belediyede diğer hatların ihalesine çıktı ama bakanlık yapmadı. Daha sonra TCDD başka bir tramvay hattı yapacağım dedi onu da yapmadılar :) Metro dediler onu da yapmadılar:) Belediye de baktı bunların yapmaya niyeti yok metro için de proje hazırlattı, dosyayı Ankara'ya gönderdi. Tramvay projesi de metro yapıldıktan sonra eğer ihtiyaç varsa değerlendirilmek üzere bekliyor. Gerçi metro yapıldıktan sonra o proje de eğer ki yapılırsa revize edilir.

Yorumu oyla      11      5  
Doğru tespit 10 Ağustos 2017 Perşembe 20:42

Bugüne kadar Ak Partiye her şartta yorumsuz desteğini esirgemeyenler, Metro konusunda diğer şehirler gibi İzmire destek verilmemesini, kendi yapmak istediği metro hatlarına onay verilmemesini, müsebbibi garip olan İzdeniz grevinde milletvekillerinin hiç bir çaba sarf etmediklerini artık sesli olarak dile getiriyorlar çünkü belediyenin toplu ulaşımında ülkenin gururu olduğunu herkes kabul ediyor.Köstek değil destek olunması gerekir diyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Soru sormak 10 Ağustos 2017 Perşembe 19:22

Lütfen bilip bilmeden İzmir Büyükşehir Belediyesini kimse suçlamasın.Soru soracak iseniz "Diğer büyükşehirlere metro yatırımları için para verilirken İzmir‘e neden verilmiyor, gönderilen projeler onaylanmayıp neden bekletiliyor? Diye Ak Parti milletvekillerine sorunuz"

Yorumu oyla      11      5  
Sadece gerçekler 10 Ağustos 2017 Perşembe 18:16

Büyükerşen tarzı işi bilen,vizyon sahibi, iş bitirici,şehir planlama uzmanı İzmir''e gelse alınan oy 70% geçer.Şuan tek hattan beslenen İzmir''de 4 gün su kesiliyor,1 ay grev sürüyor, yarım kalan işler,plansız altyapı yol kazıları malesef İzmir kilitlenmiş vaziyette Allah hepimize sabır versin.

Yorumu oyla      11      7  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2017 Perşembe 17:00

@gerçekler şirinyer-tınaztepe,şirinyer -dokuz eylül tramvay hattı bakanlıgın metro ısrarı üzerine vazgeçildi.binali yıldırım metro projelerini devredin yapalım demişse neden bakanlıkta 1 yıldır bekliyorlar? bu kısımları yanlış biliyorsunuz. google da aratın onlarca haber bulursunuz. belediye kendi çekilmedi projelerden . bakalnlık ısrarı ile çekildi. belediye daha sonra konak ve karşıyaka tramwaylarına yöneldi. Belediyenin bu tramway hatlarını yapacagını bildigi halde. AKP li il ve ilçe başkanları da bunu başarısız proje. trafiği mahveden proje oalrak lanse ediyorlar. çevir kazı yanmasın.

Yorumu oyla      11      5  
Hibe değil kredi 10 Ağustos 2017 Perşembe 16:04

2010 yılında Konak Karşıyaka tramvaylarının onayı 1,5-2 yılda geldi. İller Bankası'ndan da kredi alıcaktı ancak o zaman yurt dışından uygun kredi bulundu ve onay için Ankara'ya başvuruldu. "Hazine garantisiz" kredi onayı da 2 yılda çıkınca 2010 yılının projesi olan tramvayların yapım süreci 4 yıl uzadı. 4 yılda tramvay onayı mı verilir? Kaybedilen zaman ne olacak ? Hatta ilk onay sürecinde yolcu potansiyeli yok diye iş yokuşa sürülmüş , Aziz Kocaoğlu tepki göstermişti. Aynı durum metro projelerinde de geçerli. Yapacakları tek iş onay vermek. Belediyeler iller bankası , dünya Bankası gibi yerlerden projeleri için kredi alırlar ancak Ankara onay verir. İller Bankası'ndan alınan kredi İzmir' e hibe edilmiyor. Ankara 'ya bakanlık bütçesinden metro yapanlar kredi onayını bir türlü vermiyor, üstüne birileri eleştiriyor. Şaka gibi !

Yorumu oyla      14      5  
gerçekler 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:54

Yıl 2010; diğer tramvay hatları ile ihaleye çıkabilmek için Şirinyer-Tınaztepe Kampüs arası tramvay hattı projesini belediye hazırlattı ama biz yapacağız dendi, yapılmadı. 2014 seçimleri öncesi TCDD Buca 'da şirinyer - dokuz eylül arası tramvay yapıyoruz diye sağa sola afişler aştı, yapıldı mı , hayır. Binali Yıldırım metro projelerini devredin yapalım dedi, Narlıdere ve otogar projesi ile verildi, yapıldı mı, hayır. Buca'ya da binali yıldırım metro yapacağım dedi, yaptı mı, hayır. En son otogar metrosunu devraldılar. Hızlı tren kapsamında yapacaklarmış. Ne metro ne de hızlı çalışması adına aradan geçen yıllara rağmen tek bir çivi çakılmadığı gibi belediyenin yapacağı projelerin onayları yokuşa sürüldü. Olan şehre oluyor.

Yorumu oyla      14      5  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:34

rahtmetli ahmet piriştina büyükerşenden çok daha başarılı ve efsane bir belediye başkanıydı ama oda AKP li 2 senesinde sıkıntılar yaşadı. En başta SAyın bütükerşen izmir büyükeşhir belediye başkanı olsa. İzmirdeki oy oranı çok daha fazla artar. aziz kocaoğlu %55 ile kazanıyorsa büyükerşen %70 gibi rakamlarla kazanır. OY arttırma bakımından mantıklı hareket olur fakar prjeler için çözüm olmaz. tam tersine işlerin bürokratik kısımları çok daha zorlaşır. bir proje en erken 1 yılda onaylanıyorsa artık 3 senede falan onaylanır. son olarak " sen hükemetten para istemezdin" diyen wowturkey trollerine gelsin lafım. ne yapacaktı adam ? kredi notu AAA olunca sadece krediyi koaly alabiliyorsun ama faizi? Aziz kocaoğlu ile burada esnaf buzdolapçı diye dalga geçiliyordu? e adam dogrusunu yapıyor işte ne den işi devlete yıkmak yada gene kendi yapacak ise devletten uygun faizli kredi almak varken , neden gidip yurt dışından euro bazlı yüksek fazili kredi kullansınki? bana bunu açıkla sonra gel burada aziz devletten para istemezdin de.

Yorumu oyla      13      6  
Seydiköylü 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:24

Krediyi verecek olan İslam Kalkınma Bankası, Ankara'dan istenen sadece İller Bankasının aracı olarak kefil olması, İzmir'in onlardan parasal bir isteği yok, gölge etmesinler yeter !

Yorumu oyla      16      5  
Ercan 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:52

Izmirle bir faydaları olmadığı gibi bir de yapılacak işlere durmadan engel çıkarıyorlar.Izmiri hala anlayamadilar Ayrımcı politikalarla bu ülkenin gerçekten düzlüğe çıkacağına inanıyorlar ya insanı en çok bu kahrediyor.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın eğitim gururu: LYS'ye KARGEM damgası
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri, lise ve üniversite ...
Karabağlar'da minikler yaz boyu tasarımla buluştu
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), Ağustos ayı sonuna ...
Ödemiş'te parklar yenileniyor
Ödemiş Belediyesi, yaz döneminde kent merkezindeki 20 parkın oyun grubunu ...
 
Selçuk Belediyesi'nin müzik kursları başlıyor
Selçuk Belediyesi 7- 15 Yaş arası çocuklar için İsabey Mahallesinde ücretsiz ...
Kiraz'da çiftçinin bayramı: Su derdi kalmadı!
Kiraz'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen iki sulama göletinin ...
Başkan Acar'dan o satış için videolu cevap: CHP ve AK Parti'ye çok sert sözler!
Aliağa Belediye Başkanı Acar, Çaltılıdere’deki satış için tepki gösteren ...
 
Konak'ta zabıtadan sıkı denetim: Bu nasıl otel?
İzmir'in gözde markası Enternasyonel Fuarı'nın başlamasına sayılı günler ...
Ödemiş Belediyesi'nden kan bağışı
Ödemiş Belediyesi çalışanları, kan bağışında bulundu. 
Fuar stantları kurulmaya başladı
Bu yıl 86'ıncı kez kapılarını dünyaya açacak olan İzmir Enternasyonel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva