YORUMLAR
Toplam 20 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
10 Ağustos 2017 Perşembe 23:02

İzmir'de su sistemi bütünleşik sistemdir. Tek hattan su geliyor ne demek? bilmiyorsanız atıp tutmayın. Var olan baraj ve diğer kaynaklardan şehre su gelir, bütünleşik sistem ile tüm şehre su verilir. X bölgesine sadece y bölgesinden su geliyor gibi bir durum yok. Su kaynaklarından su önce arıtmalara gider, oradan şehre, sonra bütünleşik sistem ile tüm şehre dağılır. Bunun yedeği de olmaz. KM'lerce dev bir sistem. PC oyunu değil. @sezar, Buca'da belediyenin hazırlattığı tramvay projesi var. Bakanlığın metro projesi için vazgeçilmedi, bakanlık o hattı biz yapacağız dediği için yapılmadı. Belediyede diğer hatların ihalesine çıktı ama bakanlık yapmadı. Daha sonra TCDD başka bir tramvay hattı yapacağım dedi onu da yapmadılar :) Metro dediler onu da yapmadılar:) Belediye de baktı bunların yapmaya niyeti yok metro için de proje hazırlattı, dosyayı Ankara'ya gönderdi. Tramvay projesi de metro yapıldıktan sonra eğer ihtiyaç varsa değerlendirilmek üzere bekliyor. Gerçi metro yapıldıktan sonra o proje de eğer ki yapılırsa revize edilir.

Yorumu oyla      11      5  
Doğru tespit 10 Ağustos 2017 Perşembe 20:42

Bugüne kadar Ak Partiye her şartta yorumsuz desteğini esirgemeyenler, Metro konusunda diğer şehirler gibi İzmire destek verilmemesini, kendi yapmak istediği metro hatlarına onay verilmemesini, müsebbibi garip olan İzdeniz grevinde milletvekillerinin hiç bir çaba sarf etmediklerini artık sesli olarak dile getiriyorlar çünkü belediyenin toplu ulaşımında ülkenin gururu olduğunu herkes kabul ediyor.Köstek değil destek olunması gerekir diyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Soru sormak 10 Ağustos 2017 Perşembe 19:22

Lütfen bilip bilmeden İzmir Büyükşehir Belediyesini kimse suçlamasın.Soru soracak iseniz "Diğer büyükşehirlere metro yatırımları için para verilirken İzmir‘e neden verilmiyor, gönderilen projeler onaylanmayıp neden bekletiliyor? Diye Ak Parti milletvekillerine sorunuz"

Yorumu oyla      11      5  
Sadece gerçekler 10 Ağustos 2017 Perşembe 18:16

Büyükerşen tarzı işi bilen,vizyon sahibi, iş bitirici,şehir planlama uzmanı İzmir''e gelse alınan oy 70% geçer.Şuan tek hattan beslenen İzmir''de 4 gün su kesiliyor,1 ay grev sürüyor, yarım kalan işler,plansız altyapı yol kazıları malesef İzmir kilitlenmiş vaziyette Allah hepimize sabır versin.

Yorumu oyla      11      7  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2017 Perşembe 17:00

@gerçekler şirinyer-tınaztepe,şirinyer -dokuz eylül tramvay hattı bakanlıgın metro ısrarı üzerine vazgeçildi.binali yıldırım metro projelerini devredin yapalım demişse neden bakanlıkta 1 yıldır bekliyorlar? bu kısımları yanlış biliyorsunuz. google da aratın onlarca haber bulursunuz. belediye kendi çekilmedi projelerden . bakalnlık ısrarı ile çekildi. belediye daha sonra konak ve karşıyaka tramwaylarına yöneldi. Belediyenin bu tramway hatlarını yapacagını bildigi halde. AKP li il ve ilçe başkanları da bunu başarısız proje. trafiği mahveden proje oalrak lanse ediyorlar. çevir kazı yanmasın.

Yorumu oyla      11      5  
Hibe değil kredi 10 Ağustos 2017 Perşembe 16:04

2010 yılında Konak Karşıyaka tramvaylarının onayı 1,5-2 yılda geldi. İller Bankası'ndan da kredi alıcaktı ancak o zaman yurt dışından uygun kredi bulundu ve onay için Ankara'ya başvuruldu. "Hazine garantisiz" kredi onayı da 2 yılda çıkınca 2010 yılının projesi olan tramvayların yapım süreci 4 yıl uzadı. 4 yılda tramvay onayı mı verilir? Kaybedilen zaman ne olacak ? Hatta ilk onay sürecinde yolcu potansiyeli yok diye iş yokuşa sürülmüş , Aziz Kocaoğlu tepki göstermişti. Aynı durum metro projelerinde de geçerli. Yapacakları tek iş onay vermek. Belediyeler iller bankası , dünya Bankası gibi yerlerden projeleri için kredi alırlar ancak Ankara onay verir. İller Bankası'ndan alınan kredi İzmir' e hibe edilmiyor. Ankara 'ya bakanlık bütçesinden metro yapanlar kredi onayını bir türlü vermiyor, üstüne birileri eleştiriyor. Şaka gibi !

Yorumu oyla      14      5  
gerçekler 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:54

Yıl 2010; diğer tramvay hatları ile ihaleye çıkabilmek için Şirinyer-Tınaztepe Kampüs arası tramvay hattı projesini belediye hazırlattı ama biz yapacağız dendi, yapılmadı. 2014 seçimleri öncesi TCDD Buca 'da şirinyer - dokuz eylül arası tramvay yapıyoruz diye sağa sola afişler aştı, yapıldı mı , hayır. Binali Yıldırım metro projelerini devredin yapalım dedi, Narlıdere ve otogar projesi ile verildi, yapıldı mı, hayır. Buca'ya da binali yıldırım metro yapacağım dedi, yaptı mı, hayır. En son otogar metrosunu devraldılar. Hızlı tren kapsamında yapacaklarmış. Ne metro ne de hızlı çalışması adına aradan geçen yıllara rağmen tek bir çivi çakılmadığı gibi belediyenin yapacağı projelerin onayları yokuşa sürüldü. Olan şehre oluyor.

Yorumu oyla      14      5  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:34

rahtmetli ahmet piriştina büyükerşenden çok daha başarılı ve efsane bir belediye başkanıydı ama oda AKP li 2 senesinde sıkıntılar yaşadı. En başta SAyın bütükerşen izmir büyükeşhir belediye başkanı olsa. İzmirdeki oy oranı çok daha fazla artar. aziz kocaoğlu %55 ile kazanıyorsa büyükerşen %70 gibi rakamlarla kazanır. OY arttırma bakımından mantıklı hareket olur fakar prjeler için çözüm olmaz. tam tersine işlerin bürokratik kısımları çok daha zorlaşır. bir proje en erken 1 yılda onaylanıyorsa artık 3 senede falan onaylanır. son olarak " sen hükemetten para istemezdin" diyen wowturkey trollerine gelsin lafım. ne yapacaktı adam ? kredi notu AAA olunca sadece krediyi koaly alabiliyorsun ama faizi? Aziz kocaoğlu ile burada esnaf buzdolapçı diye dalga geçiliyordu? e adam dogrusunu yapıyor işte ne den işi devlete yıkmak yada gene kendi yapacak ise devletten uygun faizli kredi almak varken , neden gidip yurt dışından euro bazlı yüksek fazili kredi kullansınki? bana bunu açıkla sonra gel burada aziz devletten para istemezdin de.

Yorumu oyla      13      6  
Seydiköylü 10 Ağustos 2017 Perşembe 14:24

Krediyi verecek olan İslam Kalkınma Bankası, Ankara'dan istenen sadece İller Bankasının aracı olarak kefil olması, İzmir'in onlardan parasal bir isteği yok, gölge etmesinler yeter !

Yorumu oyla      16      5  
Ercan 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:52

Izmirle bir faydaları olmadığı gibi bir de yapılacak işlere durmadan engel çıkarıyorlar.Izmiri hala anlayamadilar Ayrımcı politikalarla bu ülkenin gerçekten düzlüğe çıkacağına inanıyorlar ya insanı en çok bu kahrediyor.

Yorumu oyla      17      5  
haddini bil ! 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:41

"Ne oldu Aziz, sen hükümetten para istemezdin!" diye birisi yorum yazmış. Sanki askerlik arkadaşına hitap ediyor. Canım kardeşim belediyeler iller bankasından kredi kullanamayacakta nereden kullanacak ? İller bankası sanki babasının hayrına kredi veriyor. Antalya' ya bakanlık tramvay yapar, Ankara'ya da bakanlık gider metro yapar ancak bunlar garip bir şekilde metro yapacak belediyeyi eleştirir. Ayıptır, günahtır. Biride yazmış Yılmaz Büyükerşen diye. Eskişehir' de 4 yıl tramvay hattı yatırım programına alınmadı diye yapılamadı. Ne hikaye anlatıyorsun !

Yorumu oyla      14      5  
sak 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:22

Krediyi onylamıyan devlet oyalıyan devlet dünyadan haberin yok aklın sıra AKP li olduğunu saklamak için Yılmaz Büyükerşen gibi biri olsun yazmış.

Yorumu oyla      15      5  
10 Ağustos 2017 Perşembe 12:13

Eskişehir tramvay hattının 2.etabı yapılacağı zaman yıllarca Ankara'dan onay bekledi. Bilmeden atıp tutmayın.

Yorumu oyla      13      5  
saygı 10 Ağustos 2017 Perşembe 12:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm işlerini engelleyen kurumları neden bilboradlara çıkarmıyor örnek HAZİRAN 2016 DAN BERİ KREDİ ÇIKMASI BEKLENİYOR İZMİR HALKINA DUYRULUR halk bilsin ağzını açan Kocaoğlu iş yapmıyor diyor

Yorumu oyla      13      5  
10 Ağustos 2017 Perşembe 11:13

12 ay oldu hala kredi işleri, olacak iş değil 2 sene daha kredi onaylanmaz.Her iş kilitlenmiş vaziyette ,İzmirde yaşamak her geçen gün zorlaşıyor.Belediyenin kendi işlerinde de birçok sıkıntı gecikme var.Yollar, grevler,plansızlıklar İzmirli iyice bıktı bu işlerden.Yılmaz Büyükerşen gibi biri çıkıp bu şehri bu durumlardan düzlüğe çıkartmalı artık.

Yorumu oyla      12      12  
10 Ağustos 2017 Perşembe 10:47

Dikkat ettim bizim İzmir' de İzmir' den bihaber yaşayan insanlar var. Bir yere metro ya da tramvay yapılacağı zaman önce Buca olmalı diye çıkışan tipler var. Buca'nın metro projesi de onay için Ankara'da. Önce nereye ne yapılacak öğren sonra eleştir.

Yorumu oyla      14      5  
10 Ağustos 2017 Perşembe 10:43

Başka şehirlere 3 günde onay çıkar, hatta bakanlık hatların yapımını üstlenir, bizde de onay süreci uzar da uzar. Antalya'da en son yapılan tramvay hattını bakanlık yaptı, Ankara metrosu aynı şekilde. Ankara metronun setlerini bile bakanlık aldı. Bizde tam tersi. Kardeşim yapmıyorsunuz bari onay sürecini hızlandırın. İller Bankası belediyelerin bankası değil mi ? İşi belediyelerin projelerine kaynak sağlamak değil mi ? Beklenen nedir ? Antalya Belediyesi akpli diye hop imzalar atılsın bizde beklesin. Hibe de etmiyorsun.

Yorumu oyla      15      5  
10 Ağustos 2017 Perşembe 10:33

Antalya olunca jet hızıyla imzalar atılıyor, İzmir ise bekletiliyor. 2019' da görüşürüz.

Yorumu oyla      15      6  
emre 10 Ağustos 2017 Perşembe 10:29

cunku birileri bu izni ankarada bekletiyor sonra belediye beceriksiz diye demec veriyolar.. izmir bu oyunlari yemez istanbulda ankarada metroyi ubak yapiyor izmirde belediye yapmaya kalkiyor ona engel oluyolar ..yazik

Yorumu oyla      15      5  
ksk 10 Ağustos 2017 Perşembe 09:58

sonra adı bir işi beceremediler oluyor...

Yorumu oyla      14      6