HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 15:28

Narlıdere Çiçek Yarışması'na rengarenk final

Narlıdere Belediyesi ‘Geleneksel Çiçek Yarışması’ Narlıdere demokrasi meydanında gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa demokrasi meydanında düzenlenen yarışmaya büyük ilgi gördü. Narlıdereli çiçek üreticileri ve çiçekçilere ait binlerce çiçek meydanı gökkuşağına çevirdi. Yarışmadan sonra sahne alan Bulutsuzluk özlemi 19 Mayıs gençlik ve Spor bayramı coşkusunu Narlıdereli gençlere tam anlamıyla yaşattı.

Narlıdere Çiçek Yarışması na rengarenk final

İZMİR - Daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için bu yıl demokrasi meydanında düzenlenen Narlıdere Geleneksel çiçek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmayı Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler izledi. Narlıdere’li üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden güzel binlerce çiçek İzmir Çiçekciler Odası başkanı Kazım Kış, Flora Çiçekçiler Kooperatifi başkanı Erkan Mutlu, Flora Çiçekçilik İzmir Şube Müdürü Muhammet Kazdal, İzmir Çiçekçiler Odası Onursal Başkanı Mesut Tutar, İTO Meclis Üyesi Çiçek Komitesi Başkanı Ali Osman Öymen, Çiçekçiler Odası İzmir temsilcileri ve Belediye meclis üyesi Serpil Akgün’den oluşan jürinin karşısına çıktı.
 
ÇİÇEKÇİLERLE ORTAK PLATFORM
Narlıdere ‘Geleneksel Çiçek Yarışmasında’ bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kesme çiçekçiliğin ve çiçekçilik sektörünün desteklenmesi için bu festivali düzenlediklerini ifade etti. Batur “ 13 yıldır yaptığımız geleneksel hale getirdiğimiz çiçek yarışmamız, üretici ile tüketicinin bir araya gelmesini sağlayan çok güzel bir ortam. Doğumdan ölüme hayatımızın tamamını kapsayan çiçek ve çiçeğin sektörünün desteklenmesi bizim için önemli. Biz çiçek üreticisi arkadaşların her zaman yanındayız. Yarışmamızın hayat bulması bugün burada Narlıderelilerle buluşmasını sağlayan başkanlara, sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü de bu güzel eserleri yaratan üreticililerine ediyorum. Daha güzel daha geniş kapsamlı olarak çiçek sektörüne destek vermek için çiçek ile ilgili organizasyonlar kapsamında tüm belediyelerle ortak bir çalışma platformunda bir araya gelmesi gerekiyor. Bizde bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
 
RENGARENK 19 MAYIS
Çiçek üreticilerinin ürettiği birbirinden güzel çiçekler maharetli ellerde şekillendi ve jürinin değerlendirmeleri neticesinde ödüllerini aldılar. Kırmızı Gül, Beyaz Gül, Renkli Gül, Standart Karanfil, Gerbera, Oriental Lilyum, Asiatik Lilyum, Yeşillik /Garnitür kategoriler ile serbest aranjman, serbest Buket, gelin buketi kategorilerinde yarışan yarışmacılar jüri değerlendirmelerinin ardından ödüllerini ve plaketlerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çiçek örgüt ve oda temsilcilerinden aldılar. Çiçek yarışmasının sonunda geleneksel hale gelen gelin buketi atma etkinliği gerçekleştirildi. Üç Narlıdereli genç kız ellerindeki gelin buketlerini arkalarında bulunan heyecanlı kalabalığın üzerine attılar ve Çiçek yarışması bu etkinlikten sonra son buldu. Çiçek yarışmasının ardından sahne alan Bulutsuzluk Özlemi gençleri coşturdu. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları’na Narlıderenin en güzel çiçeklerinden oluşan bir buket sunan Başkan Batur aynı zamanda günü anısına Narlıdere’yi ve tahtacı kültürünü temsil eden Narkız heykeli verdi. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Batur “ Tüm gençlerin ve kendini genç hissedenlerin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir futbol turnuvasına ev sahipliği yapacak
Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) Başkenti Seferihisar’da 23-31 Mayıs ...
Güzelbahçe’de gençlik şöleni
Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 19 Mayıs Gençlik ve ...
Uyar’dan hayvan pazarına ziyaret
Başkanlık görevine “Urla’yı hep birlikte yöneteceğiz” sloganıyla başlayan ...
 
Buca'da 'Kuzeyin Oğlu'na 50 bin kişilik koro
Buca Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Karadeniz’in güçlü sesi ...
Kocaoğlu’ndan Bakan Eroğlu’na yeni ‘ÇED’ salvosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile yapımı tamamlanan Çiğli ...
İzmir kalbi 14.kez Alsancak’ta atacak
Alsancak Şenliği 14’üncü kez İzmirlilerle buluşuyor. Konser, dans gösterisi, ...
 
Çeşme'deki 19 Mayıs kutlamasına 'komşu' ziyareti
Çeşme'de düzenlenen 19 Mayıs törenlerine, Çeşme Belediyesi'nin misafiri ...
Karabağlar'da 19 Mayıs'a yakışan kutlama
Karabağlar Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na ...
Balçova’nın afet gönüllü sayısı giderek artıyor
Balçova Belediyesi bünyesinde kurulan ve afet zamanlarında yerel kurtarma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva