HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:59

Karabağlar'da 19 Mayıs'a yakışan kutlama

Karabağlar Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na yakışan etkinlikler düzenledi. Günün anlamına uygun olarak gerçekleştirilen etkinliklere Karabağlar halkı yoğun ilgi gösterdi. Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Halk Koşusu” gençler, büyükler, masterlar ve engelliler olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilirken yarışmaya toplam 700 sporcu katıldı. Ayrıca Uğur Mumcu Parkı’nda gün boyu 12 spor branşının bir araya geldiği “Spor Festivali” gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin oluştuğu ve oldukça coşkulu geçen etkinliklerde Karabağlar halkı hoş vakit geçirdi. Gece düzenlenen konser de kutlamalara ayrı bir hava kattı.

Karabağlar da 19 Mayıs a yakışan kutlama

Üçkuyular Meydanı’nda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun start vermesiyle başlayan toplam 4.5 km'lik koşuya katılım yoğun oldu. Gençler ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle koşarken, evlerinde oturan bir çok vatandaş da balkonlara çıkarak sporculara alkışlarıyla moral verdi. Koşu sonunda Gençler kategorisinde bayanlarda Esra Nur Göçek, erkeklerde Cihat İlhan, Büyükler kategorisinde bayanlarda Nağme Burguç, erkeklerde Mustafa Arslan, Masterler kategorisinde bayanlarda Füsun Deveci, erkeklerde Gökmen Aras ve Engelliler kategorisinde Mehmet Ali Köroğlu birinciliği elde etti. Dereceye giren sporculara ödüllerini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Meclis üyeleri Mehmet Aydoğan, Özgür Özdemir ve Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar verdi. Yarışmada birincilere bisiklet, ikincilere fotoğraf makinası, üçüncülere ise tablet hediye edildi.

BU BAYRAMLARI DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ
19 Mayıs’ın önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu günün çok önemli bir gün olduğunu belirterek özellikle gençlerden Cumhuriyet’e sahip çıkmalarını, Cumhuriyet’i yalnız bırakmamalarını istedi. Amfi tiyatroyu dolduran çok sayıda vatandaşa seslenen ve önemli mesajlar veren Başkan Selvitopu,  “Bu gün Mustafa Kemal ve arkadaşları 19 Mayıs'ta Bandırma vapuruyla Samsun'a çıktı ve bir ulusun kurtuluş mücadelesini Samsun'dan başlattı. Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyeti ve bu bayramı gençlere adadı. Gençler, sizler bu ülkenin geleceği ve umudusunuz. Sizlere daha çok ihtiyaç var. Cumhuriyete sahip çıkın. Cumhuriyeti yalnız bırakmayın. Bununla ilgili hiç bir kuşkumuz yok. Bu kutlamaları bugün statlardan almış olsalar da bizler ve Cumhuriyetin çocukları bu bayramları ayrıca 30 Ağustos ve 29 Ekimleri daha coşkulu kutlayacağız ve kutlamaya devam edeceğiz” dedi.



SPOR FESTİVALİ VE KONSER NEFES KESTİ

Halk koşusunun yanı sıra Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda “Spor Festivali” de düzenlendi. Karabağlar spor okullarında aerobik, step, taekwando, voleybol, basketbol, otizm hareket eğitimi, zumba, badminton, bocce, karate, jimnastik ve masa tenisi branşlarına gelen toplam 160 sporcu gün boyu etkinliklere katılarak 19 Mayıs'ı adına yakışır  bir biçimde kutladılar. Başkan Selvitopu tüm spor branşlarını tek tek dolaştı ve sporcuları kutlarken, basketbol atışı yaptı, masa tenisi oynadı. Haftanın iki günü spor salonlarını otizmli bireylere ücretsiz olarak açan, onların spor yapmalarına olanak sağlayan Başkan Selvitopu'na aileler teşekkür etti.

KONSER DE ETKİNLİKLERE RENK KATTI
Etkinliklerin sonunda Karabağlar Belediyesi spor okulları ritm gurubu ve halk oyunlarının gösterisi büyük alkış alırken, gecenin finalini İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yaptı. Zafer ve Hüseyin Çebi yönetimindeki Kent Orkestrası sanatçıları söyledikleri birbirinden güzel parçalarla vatandaşları coşturdu.Geceye CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, milletvekili adayları Musa Çam, Tacettin Bayır ve Tuncay Özkan da katılarak Başkan Muhittin Selvitopu ile birlikte tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladılar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’nın afet gönüllü sayısı giderek artıyor
Balçova Belediyesi bünyesinde kurulan ve afet zamanlarında yerel kurtarma ...
Ve Bornova kooperatifine kavuştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın, köylünün emeğinin karşılığını ...
On binler Karşıyaka’nın çiçek festivalinde buluştu
İzmirli çiçek üreticileriyle doğa severleri buluşturan “14. Karşıyaka ...
 
Çiçeğin kalbi Menderes’te festival coşkusu
Ege bölgesinde kesme çiçek sektörünün öncülüğünü üstlenen Menderes’te ...
Kardeşler korosundan "kardeş" türküler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesinde yer alan ailelerin oluşturduğu ...
Büyükşehir'den çocuklara özel inovasyon!
Yerel yönetimler bünyesinde “Türkiye’nin ilk inovasyon müdürlüğünü” kuran ...
 
Foça’da 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ...
Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı ...
Urla'da şölen havasında 19 Mayıs
Urla Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva