HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 12:41

Narlıdere Âşık Mahzuni'yi özlüyor

Âşık Mahzuni Şerif Narlıdere’de heykeli başında düzenlenen tören ile anıldı. Çatalkaya Mahallesinde Mahzuni Şerif adına yapılan parkta toplanan sevenleri, ünlü Ozan’a olan özlemlerini dile getirdiler.

Narlıdere Âşık Mahzuni yi özlüyor

İZMİR - Aşık Mahzuni anma törenine Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Aşık Mahzuni Şerifin oğlu Ali Mahzuni, Sanatçı Arif Sağ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Selahattin Özel, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, CHP İlçe Başkanı Asker Güneş, Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gani Peksen, Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Merih Ünsal, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.
 
BEN ÖLEREK ÇEKİP GİTMİYORUM, SADECE DEĞİŞİYORUM
Âşık Mahzuni’nin Narlıdere’deki heykeli başında yapılan törende bir konuşma yapan oğlu Ali Mahzuni “İnsanı kemaletin sarhoş, hakça sarhoşu olan ama halkça ifadesini çok dik bir şekilde dile getiren Mahsuni babanın bugün ruhunun hakka ulaşmasının 11.nci yılındayız. Benim için büyük bir onurdur ki, Türkiye’nin birçok şehrinde Mahsuni şerif anma etkinlikleri yapılıyor. İnsanın doğasının bir değişimden ve gelişimden ibaret olduğunu söyleyen Mahsuni baba ‘ben ölerek çekip gitmiyorum, sadece değişiyorum, başka şeyler olup gene geleceğim’ demiştir. Bu akşam Narlıdere Belediyesinin düzenlediği Âşık Mahzuni beste yarışmasının finalinde göreceğiz, Mahzuni’yi yeniden gelmiş hallerini. Babama ama her şeyden önce Türkiye’nin büyük ozanına verdikleri değer için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıderelilere teşekkür ediyorum ” dedi.
 
SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM
Çağımızın Pir Sultan Abdalı Aşık Mahzuni Şerif, günümüzün Türkiye’sini mısraları ile, besteleri ile 20, 30 sene önceden görebilen bir ozan diyerek sözlerine başlayan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Aşık Mahzuni’nin en güzel bestelerinden bir tanesi ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’. Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlem ve onun devrimlerine olan ihtiyacı çok güzel bir şekilde anlatan, günümüzde Atamıza duyulan ihtiyacı dile getirmiştir. Ben altını çizerek belirtmek isterim ki, Narlıdere’de ne Atatürkçü düşünceden, ne onun devrimlerinden, nede laiklik anlayışından nede bu çizgideki ozanlarımıza sahip çıkmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu konuşmasında, ozanlar acılarını, sevinçlerini kederlerininim yanında mazlumun, zalime karşı isyanını yansıttığı için isimleri hep yaşayacaklar diyerek sözlerine başladı. Moroğlu “sazımı ufak yaşlarda elime alıp çalmaya başladığımda ilk söylediğim türkü olan ‘Oy Göresim Geldi Berçenek Seni’ türküsüdür. Ben o zaman Aşık Mahzuni’nin ne isyankar bir ozan olduğunu bilirdim ne de mazlumun hakkını savunduğunu ama radyodan onu dinlerken demek bana ses olmuş, benim isyanıma söz olmuş” dedi
  
DİLERİM İNSANLIK OZANLARA İHTİYAÇ DUYMASIN
Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Selahattin Özel anma töreninde yaptığı konuşmada “ Ne yazık ki Âşık Mahzuni gibi büyük ozanlar yetişmiyor. Dilerim insanlık bundan sonraki süreçte ne silahlara, nede kötülere muhtaç olup ozanlara ihtiyaç duymasın” dedi.
 
MAHZUNİ’Yİ ANCAK TARİH ANLATACAK
Âşık Mahzuni heykeli başında gerçekleştirilen anma töreninin son konuşmacısı Arif Sağ, böyle kısa zamanlarda Âşık Mahzuni gibi büyük bir kişiyi anlatmak mümkün değil. Mahzuni’yi ancak tarih anlatacak biz burada anlatamayız. 800 yıllık Anadolu tarihinde binlerce yönetici gelmiş geçmiş bunların çoğunun adını bilmeyiz ama Anadolu’dan ozanlar gelmiş geçmiş hepsi dün yaşamış gibi isimleri hafızamızda. Yöneticiler zaman zaman isimlerden, adlardan, anma törenlerinden birilerinin korktuğunu görürüz biz, ürkerler. Yıllar önce konser vermek için gittiği Amasya’da 10 parmağımın izini almışlardı. Türkü söyleyecektim ben sonuçta. Bu ülkede türkü söylemenin ne zor şey olduğunu, nasıl izin alacağımızı bizde şaşırdık ama bu ne Mahzuni’yi ne de türkülerini durdurmadı” dedi
 
Yapılan konuşmalarında ardından Mahzuni Şerifin eserlerinde oluşan ufak türkü dinletisi düzenlendi. Dinleti sonrası tören katılımcıları hep birlikte Mahzuni Şerif Heykeline kırmızı karanfil bıraktılar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de engellilere anlamlı yemek
Çiğli Belediyesi tarafından Engeller Haftası nedeniyle düzenlenen yemekli ...
Konak'ta kupalı 19 Mayıs kutlaması
Konak Belediyesi’nin şampiyon takımları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Başkan Kocaoğlu su zammını verilerle anlattı
Tartışmalı geçen ve su zammın resmen yürürlüğe girdiği Büyükşehir Meclis ...
 
Vali Kıraç’tan bir veda da Başkan Durak’a
İzmir Valisi Cahit Kıraç Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a veda ziyaretinde bulundu.
Bornova’de enerji devrimi tam gaz
Bornova Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ve Avrupa Belediye ...
İzmir’de duygusal gece: Çifte veda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır’a atanan ...
 
Dünyaca ünlü kredi kuruluşundan İzmir’e bir pekiyi daha!
Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ...
Başkan Ülgür’den 19 Mayıs mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Aliağa’nin tiyatro okulu: ALBET
Aliağa’da gençlere tiyatroyu tanıtıp sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva