HABERLER>GÜNCEL
5 Kasım 2020 Perşembe - 18:38

Müteahhitlere tutuklama kararı!

Binaların yapımından sorumlu olduğu belirtilen 9 şüpheli taksirle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında müteahhitlerin de olduğu 7 kişi tutuklandı, 2 kişi adli, kontrolle serbest bırakıldı.

Müteahhitlere tutuklama kararı!

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 30 Ekim'de meydana gelen depremle ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Sevk edilenlerden 7'si tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.A, O.A, E.İ, R.Y, M.Y, N.B, T.A, Ç.D. ile H.H.Ö sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü.

Şüpheli müteahhitlerin, ifadelerinde, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık" dedikleri öne sürüldü.

'KOLONLAR KAYDIRILMIŞ'
Adliyeye götürülürken, basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Yağcıoğlu Apartmanı müteahhiti Ş.A.,"Ne söyleyeyim? Kolanlar kaydırılmış" ifadesini kullandı.

Emrah Apartmanı'na ilişkin hakkında gözaltı kararı bulunan müteahhit M.B.U'nun ise depremden yaralı kurtulduğu ve halen yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Gelini ile torunlarını depremde yitirdiği belirtilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumu göz önüne alındığı ve Savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı kaydedildi.

Kolonu kestiği iddia edilen market sahibinin ifadesinde ise kolonları kesmesinin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraya verdiklerini, 100'ün üzerinde gayrimenkulünün olduğunu, böyle bir şeyle uğraşmayacağını söylediği öğrenildi.

Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

7 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında geçen cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesulü kişilerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi Ş.A, fenni mesul O.A., Cumhuriyet Sitesi B ve C bloklarının fenni mesulü E.İ., Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki marketin sahibi R.Y., market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A., Doğanlar Apartmanı'nın müteahhidi Ç.D., Rızabey Apartmanı'nın müteahhidi H.H.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 9 şüpheliden, Ş.A., O.A., M.Y., N.B., T.A., Ç.D. ve H.H.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, E.İ. ve R.Y. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan, rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunan yıkılan Emrah Apartmanı´nın müteahhidi Hayati Uzun ve oğlu Bora Uzun'un da tedavilerinin ardından gözaltına alınacağı belirtildi.(AA - DHA)

 
Deprem uzmanı Prof. Dr. Görür: Bayraklı'da bina olmaması lazım!
 
Trump açıkladı! İstifası istendi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sibel 6 Kasım 2020 Cuma 09:06

mütahitler tutuklandı tamamda hangi bakan hangi müdür hangi memur onay vermiş onlar nerede?

Yorumu oyla      3      3  
Levent 6 Kasım 2020 Cuma 07:54

Bu binalara işyeri açma ve çalışma izni verilirken nelere bakıldı,sonrasında gerekli kontroller yapıldımı,inşaatlar yapılırken kimler kontrollerini yaptı,yasalarımız ne kadar yeterli,yoksa bu gün ve sonrası olabilecek depremlerde birkaç müteahhit tutuklamakla vicdanlar rahatlatmıyor,acılar azalmıyor.

Yorumu oyla      2      4  
mert 5 Kasım 2020 Perşembe 23:10

SUÇLARI YOK BUNLARIN DEVLET MADALYASI İSTİYORLAR BİDE YÜZÜNÜZ KIZARSIN UTANMADA YOK VİCDAN DA YAZIKLAR OLSUN.MAL VARLIKLARINA EL KOYUN DEPREMDEKİ YIKILAN BİNALARININ MAĞDURLARINA HİBE EDİLSİN

Yorumu oyla      2      3  
mert 5 Kasım 2020 Perşembe 23:06

bunların bayraklıdaki geçmişleride araştırılsın çünki 100 üzerinde gayrimenkulü olan vatandaş ve ortaklarının yaptığı binalar kontrol edilsin bunların yıkılacağı belliydi..

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 5 Kasım 2020 Perşembe 22:42

Yani ozamanın şartlarına göre düz demir ve deniz kumu koymuşlar. Böyle olunca suçlu olmuyorlar . Ben bunu anladım . pes vallahi!!!

Yorumu oyla      2      3  
Ekonomist 5 Kasım 2020 Perşembe 18:56

Burada ilk suçlu Mütahit ardından kolonları kesenler ve en sonunda imar bakanlığı,belediye suçludur.Daireyi satan alan ne bilsin binanın deniz kumundan apıldığını çürük olduğunu

Yorumu oyla      2      3  
veli 5 Kasım 2020 Perşembe 15:59

izmirde taşıyıcı kolonları kesilmiş ve dükkn.market olarak kullanıma sunulan,hemde binada oturanlardan imza alınıp,formaliteyi tamamlayn mütehaitler onlarca var.Belediyeler oturma ruhsatı verdiği dosyaları rafa kaldırarak işin içinden sıyrılıyor.Periyodik denetimlerin olmaması üç beş kurnazın işine geliyor,amma İzmirimizi yakıyor.

Yorumu oyla      3      3  
izmir'li 5 Kasım 2020 Perşembe 10:30

peki bunlara inşaat ruhsatlarını ve oturma ruhsatlarını verenler kim ve ne kadar aralıklar ile denetimler yapıldı tek suçlu bunlar olamaz eline para geçen müteaahhitlik yapıyor. yıllardır risk taşıyor diye kentsel dönüşüm alanı ilan edilen mahalleler ne olacak

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem uzmanı Prof. Dr. Görür: Bayraklı'da bina olmaması lazım!
Görür, büyük yıkımın yaşandığı Bayraklı’da hiçbir bina olmaması gerektiğini ...
Enkaz kalktı, geriye acı kaldı
6,6 büyüklüğündeki depremde 34 kişinin can verdiği Rıza Bey Apartmanı’nda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sesimi duyan var mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Sesimi duyan var mı?
 
Depremde yaralanan 999 kişinin tedavisi tamamlandı
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki ...
Depremde ölen Kaygusuz'un, kız arkadaşından duygulandıran paylaşım
İzmir'de yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak, ...
Depremzedeler için 3 bin 11 çadır kuruldu
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'de ...
 
Bakanlık'tan hasar tespiti paylaşıldı: 214 bina acil yıkılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ...
Çılgın Sayısal Loto sonuçları belli oldu
Haftalardır büyük ikramiyesi devreden Çılgın Sayısal Loto’da 41. çekiliş ...
Türkiye’den, Fransa’nın ’Bozkurtlar’ kararına tepki açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Fransız hükümetinin ’Bozkurtlar’ isimli hareketin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva