HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 13:20

‘Mülteci’ tartışmasına CHP’li Sertel de girdi: Soyer'in söylemi parti politikası ile örtüşmüyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göçmenler ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin partinin politikalarıyla uyuşmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Onlarla birlikte yaşamaya alışacağız sözü parti politikamızla örtüşmüyor... Bizim partimizin politikası da ortada. Bu ortadayken bu konuşmayı ben doğru bulmuyorum. Genel Başkanımız açık ve net söylüyor. Biz iktidar olduğumuzda Suriyelilerin geri gönderilmesi için çalışmalar yaptığımızda Sayın Tunç Soyer ‘Hayır’ diyerek ‘göndermeyeceğiz, birlikte yaşayacağız, alıştık’ mı diyecek?" dedi.

‘Mülteci’ tartışmasına CHP’li Sertel de girdi: Soyer in söylemi parti politikası ile örtüşmüyor!

EGEDESONSÖZ -Türkiye'de son günlerde yaşanan 'göçmen' krizi, Afganistan vatandaşlarının da yoğun göçü ile birlikte alevlenmişti.

Siyasiler arasında 'göç' atışması yaşanırken, Millet İttifakı 'gerekli şartların sağlanması durumunda' göçmenleri geri gönderileceğini deklare ederken, AK Parti'li siyasetçiler ise 'Suriyeliler giderse sanayi çöker' yorumlarında bulunmuştu.

- CHP PM ÜYESİ NALBANTOĞLU’NDAN SERTEL’E ‘MÜLTECİ’ YANITI: KONUYU YANLIŞ ANLAMIŞ!

Yaşanan tartışmalar sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Belediye Meclisi oturumunda flaş bir çıkışa imza atarak göçmenlerden alınacak vergilerin arttırılacağını ifade etmişti. Özkan'ın açıklamaları sonrası iki parti arasında gerilimler yaşanırken, CHP'li birçok isimde Özkan'ın söylemlerine karşı çıkmıştı. Göçmen konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir başka CHP adayı olarak belediye başkanı seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 'Birlikte yaşamaya alışmalıyız, hazmedeceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

SÖYLEMLER PARTİ POLİTİKALARI İLE ÖRTÜŞMESİ LAZIM
Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Bolu Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tanju Özcan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tunç Soyer'in 'mülteci' değerlendirmeleri hakkında Sonsöz TV'de konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "CHP'nin politikası açık ve net. Biz barış sağlandığında mutlaka bu insanların kendi memleketlerine dönmesi için kararlılık sağlıyoruz. Belediye başkanlarımız da kendi davranış biçimlerini söylüyorlar ancak bunun parti politikaları ile örtüşmesi lazım" dedi.

KARŞI MI ÇIKACAK?
Tanju Özcan ve Tunç Soyer'in söylemlerinden hangisinin uyuşmadığı sorusuna da yanıt veren Sertel, "iki politika da örtüşmüyor" diyerek "Onlarla birlikte yaşamaya alışacağız sözü parti politikamızla örtüşmüyor... Bizim partimizin politikası da ortada. Bu ortadayken bu konuşmayı ben doğru bulmuyorum. Genel Başkanımız açık ve net söylüyor. Biz iktidar olduğumuzda Suriyelilerin geri gönderilmesi için çalışmalar yaptığımızda Sayın Tunç Soyer ‘hayır’ diyerek  ‘göndermeyeceğiz, birlikte yaşayacağız, alıştık’ mı diyecek? Bizim politikamız ortada. Belediye başkanları partinin belediye başkanı olmaktan ziyade toplumun belediye başkanı; siyasi parti gözetmeksizin davranış biçimleri yaşadığı kente ve insanlara göre şekillendirebiliyor. Ben Genel Başkanımız ve kurullarımızın verdiği kararın arkasında dururum, durmayan da kendisi çıksın neden durmadığını açıklasın" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, ‘SURİYE'YE GİRECEĞİZ’ DEDİ, BİR BAKTIK SURİYE BİZE GİRDİ
Mülteci konusunda hükümeti eleştiri yağmuruna tutan Sertel, "Mültecinin anlamı siyasal bir sığınma istemektir. Bu öyle değil. İpini koparanın geldiği bir ortam Türkiye… İpini koparan gelmiş Türkiye'ye... Kim geldi, nedir, kimdir, hangi düşüncededir, hangi tahsildedir hiçbirini ölçmeden girilen bir ülke haline geldik. Utanmadan bize ırkçı diyorlar. Buraya gelen insanların giriş gerekçeleri can güvenliği ise bayramlaşmaya gidiyorlarsa demek ki can güvenlikleri var. Onlar bayramlaşıyor ve geri geliyorlar. Süleyman Soylu ‘ben gönderiyorum bayramlaşmaya’ diyor ancak geri geliş nedenlerini açıklamıyorlar. Afganlılara kapıyı açtılar. İlk gelişlerinde o bölgede yaşayan birileri bana video attı. Ben bu videoyu sosyal medyadan paylaştım ve AK Parti Genel Başkanı bunu yalanladı. Ancak oluk oluk insan geliyordu. 4 bin kilometreyi 20 günde yürüdüler falan… Hepsi çok dinç maşallah, hiç sürüneni yok. Afganları da bunlar alıp depoladılar. Genel Başkanımız sordu ‘Bir anlaşma gereği mi?’ diye. ABD Büyükelçiliği yalanladı böyle bir anlaşma yok diye... Neden bunu ülkemizin başındakiler açıklamıyor? Avusturya Büyükelçiliği söylüyor zaten bu Türkiye'ye yakışır diye… Bir AKP'li çıkıyor Suriyeli olmazsa ekonomi çöker diyor. Suriye'nin iç sorunlarına müdahale etti Erdoğan, ‘Suriye'ye gireceğiz’ dedi ancak bir baktık Suriye bize girdi. O bölgede barış sağlandığında o insanlar kendi memleketlerine gönderilmeli. Şu ana kadar 100 bin çocuk doğuruyorlar. Bütün suç oranlarında, yabancıların suç oranlarında artış var" dedi.

ENDİŞE ARTACAKTIR
Suriyelilere verilen vatandaşlık hakkı ile ilgili de değerlendirme yapan Sertel, "gitmek istemiyorlar. Yüz bin civarında Suriyeli’ye vatandaşlık vermiş AKP Genel Başkanı. Bu sayı arttıkça Türkiye'deki yaşam koşulları örtüşmediği için endişe artacaktır. Bostanlı'da vatandaşlar eylem yaptı ‘istemiyorum buraya mülteci okulu’ diye. Bunlar AB fonundan yapılan okullar. Türkiye'de eğitim de kriz mi var? Köylerde var, köy okullarını kapattılar" diye konuştu.

 
Bornova'da unutulmaz nikah
 
Hızlı ve Öfkeli 10'un vizyon tarihi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ağustos 2021 Perşembe 10:13

soyeri bir dönem daha is te mi yo ruz

Yorumu oyla      5      3  
Partili 19 Ağustos 2021 Perşembe 09:40

CHP aynı Dinar bandosu gibi çok renkli sesler ve düşünceler var erken davranan basına demeç veriyor,istim arkadan geliyor hesabıyla...

Yorumu oyla      3      3  
Nurettin Gelmez 18 Ağustos 2021 Çarşamba 21:51

Tunç soyer, suriyelileri için yaptığı açıklamada Suriyelileri için göndermeye Hayır diyor. Madem Suriyelileri yanına alsın. Kılıçdaroglu izmirde tunç soyer belediye Başkanı yaptı. Tunç. Soyerın yerine, liyakatı olacak kişileri belediye başkanı olarak atanırdı. İzmirde Ali nail kubali, İzmirde izmiri Mansur yavaş gibi İzmiri izmir yapardı

Yorumu oyla      2      3  
dönmeyecekler 18 Ağustos 2021 Çarşamba 19:11

Bazı insanlar vardır yaşlandığını kabul etmez; bu da benzer bir durum. Hala daha Suriyelilerin geri döneceğini zanneden bir kitle var. Bu kişiler dönmeyecek, 10 yıl sonra da en az 10 milyon nüfusları olacak. Ülkenin başına bunları bela edenler de belli ama hala daha destek bulabiliyorlar. Çok ilginç.

Yorumu oyla      2      3  
Ha ha ha ha ... 18 Ağustos 2021 Çarşamba 19:02

Suriyelileri ülkenin başına bela edenleri destekleyenler altta ilahi komedya, yiyin birbirinizi, tek yol Erdoğan gibi şeyler yazmışlar. Aynı kitle Bolu Belediye Başkanı'nı da eleştiriyor, Soyer'i de ... Soyer'i eleştirenler neyi eleştiriyorlar belli değil. Suriyeliler ülkelerine dönmeli de döneseye kadar belediye ne yapsın? Ete para vermeyin, komedya, tek yol Erdoğan diyen arkadaşlar açıklasın.

Yorumu oyla      2      3  
18 Ağustos 2021 Çarşamba 18:57

ha gayret.izmiri de kaybedin.tam olsun.çok mu aradınız bu soyeri.böyle giderse barajı bile geçemezsiniz.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli... 18 Ağustos 2021 Çarşamba 18:55

Sende soyer de ikiniz de bu partide dayatma yolyla duruyorsunuz...

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniyi 18 Ağustos 2021 Çarşamba 17:11

Balaban haklısın. AKP'liler de hiç çelişki yok. CEHAPE zihniyeti sürekli birileri tarafından kandırılıyor. CEHAPE zihniyeti yüzünden sınırlardan kimin girip çıktığı belli değil. CEHAPE zihniyetinin dış politikası yüzünden ülkede milyonlarca sığınmacı var ...

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 18 Ağustos 2021 Çarşamba 15:54

yiyin birbirinizi ete para vermeyin...

Yorumu oyla      12      11  
SOKAK 18 Ağustos 2021 Çarşamba 15:15

İlahi komedya...

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandal'dan Cumhurbaşkanı'na 'acil onay' çağrısı: Her geçen gün maliyetler artıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunda bulunduğu ve AK Parti ve ...
İzmir siyasetinde bahar havası… Soyer’den iade-i ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
Erdoğan: Deprem dönüşümü hız kesmeden sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında başlatılan Büyük Deprem ...
 
'Tedirginlik içindeyiz' dedi: Yanan yerleri imara açtırmayacağız!
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban yanan orman alanlarının imara açılmasıyla ...
İzmir siyasetinde ‘AFAD’ polemiği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim Depremi’nin yaşandığı ...
İzmir'deki AK Gençlik Buluşması'nda 'provokasyonlara gelmeyin' uyarısı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ...
 
CHP'den 'dirençli kentler’ önerisi
CHP tarafından hazırlanan, “Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi”nde, ...
Danışma Kurulu'nda Sındır'dan çarpıcı açıklama: İktidar gidiyor sözleri sakat bir söylemdir
Danışma Kurulu toplantısında konuşan ve iktidara yüklenen CHP İzmir Milletvekili ...
Başkan Soyer’in AFAD eleştirisine yanıt: Teessüf ediyorum!
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva