HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2020 Perşembe - 13:50

MHP'li Şahin'den eleştirilere yanıt: 'Askıda vekil'leri unutmadık!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Başkanı Veysel Şahin Genel Başkan Bahçeli’nin başlattığı “Askıda Ekmek Kampanyasını” eleştirenlere seslendi. Şahin, “Maalesef bazı eleştirilere gülüyor, bazılarına da üzülerek bakıyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin dayanışmacı ruhunu temsil eden bir Türk-İslam geleneğini bu kadar seviyesizce eleştirenler, milli köklerden kopuk ve milli değerlerinden yoksun insanlardır” dedi. Şahin, ayrıca mecliste grup kurulması sürecinde CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili üzerinden de gönderme yaptı.

MHP li Şahin den eleştirilere yanıt:  Askıda vekil leri unutmadık!

Şahin açıklamasında şunları söyledi:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “Askıda Ekmek Kampanyası” bütün Türkiye’de destek görürken muhalefet partileri tarafından da eleştiriliyor. Eleştirilere cevap veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi.Ne üzücüdür ki, “askıda ekmek” geleneğini eleştirenler, Türkiye’de siyasi mekanizmalarda yer tutan, Türkiye’yi yönetme iddiasında olan fakat, Türk’ü, Türk Milletini, İslamı ve Türk İslam hayatının dayanışmacı ruhunu anlamayan gafillerdir. Şimdi onlara sormak isterim; bu kampanyayı eleştirenler acaba bu toprakları vatan yapan atalarımızdan kalma bin yıllık geleneklerimizden haberleri var mı? Milletimizin yüzlerce yıldır yaşattığı esnaf geleneklerinden haberleri var mı? Onlar ne derse desin biz dinimizin ve Türk Töresinin çizdiği sınırlardan dışarı çıkmayacak, “birbirimizle hayırda yarışacağız”… Bunu anlamadan, bilmeden eleştirenler siyasetten önce içinde yaşadıkları milleti iyi tanımalıdırlar.

ASKIDA EKMEK AHİ GELENEĞİDİR
Hayasızca bu geleneği eleştirenler keşke tarihimize bakabilseler, gerçekleri okuyup öğrenebilseler. Bunun bir ahilik geleneği olduğunu keşke okumuş olsalar. Ama içlerindeki temelsiz muhalefet anlayışı yüzünden bunu anlayıp kavrayamazlar. Onlar Türk’ten de Türk’ün değerlerinden de uzaktırlar. Biz onların bu tavırları ve hadsiz eleştirileri karşısında hiç de şaşırmadık.

BAHÇELİ YAPACAK ONLAR KONUŞACAK
Zillet İttifakının bileşenleri elbette Liderimiz Devlet Bahçeli ne yaparsa eleştireceklerdir. Zaten kendilerinden de başka bir şey beklememek gerekir. Çünkü onlar PKK destekçisi HDP’nin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la kahvaltı hayalini kuran ve onun affını isteyen zihniyetin temsilcileridir. Devlet Bahçeli yapacak onlar ise ancak konuşacaklardır.

BİZ ASKIDA MİLLETVEKİLLERİNİ UNUTMADIK
Söyleyecek çok sözümüz var ama siyasi ve ahlaki sorumluluklarımız bunu sınırlıyor. Cumhur İttifakı’ iktidarına laf söyleyenler, önce birbirlerine yolladıkları “askıda milletvekilleri” ne bir baksınlar. Ondan sonra Cumhur İttifakına konuşsunlar.

MHP İzmir İl Başkanı Şahin son olarak şunları söyledi; “ bu gelenek yeni icat edilmiş bir uygulama değildir. Yüzlerce yıllık Türk İslam geleneğidir. Bizler bu geleneği yaşatmak için hayırda yarışmak ve milli dayanışmayı canlı tutmak için bu geleneği yaşatacağız. Onlar eleştirsinler, hayırdan uzak dursunlar bizi ilgilendirmiyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak, varlığı yoklukla paylaşma, insanımıza destek olmaktır. Onlar bunu anlayamazlar!

 
Başkan Sandal sahaya indi
 
İzmir'de 'Uygulamalı Çiftçi Okulu' açıldı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 23 Ekim 2020 Cuma 09:01

Bu Mhp nin başı neyse kıçı da o işte ..

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 22 Ekim 2020 Perşembe 19:37

Askıda vekil diyorsunuz da akp sizi komple askıdan aldı o ne olacak? Onca yıl o kadar laf söylediniz ne oldu da 180 derece dönüp akp nin elini eteğini öper hale geldiniz insanda biraz gurur olur özellikle milliyetçiyim diyorsa. Ama siz milliyetçi değilsiniz pkk teröründen besleniyorsunuz pkk olmasa mhp asla ve asla olmaz.

Yorumu oyla      3      3  
Merve Bozer 22 Ekim 2020 Perşembe 16:53

Demokrasi askıda,adalet askıda, eğitim askıda,sağlık askıda ve doğal olarak ekmek de askıda. Eserinle öğün MHP.

Yorumu oyla      8      4  
gazo 22 Ekim 2020 Perşembe 16:47

Sermayeniz milliyetçilik ama milliyetçilikten haberiniz yok .halk aç siz hala askıda ekmek diyerek dalga geçiyorsunuz.Günlük 37 liraya izne çıkarılan vatandaştan haberiniz varmı?pabucumun milliyetçileri.

Yorumu oyla      7      3  
Asker Emeklisi 22 Ekim 2020 Perşembe 15:59

Konuyla ilgili değil ama başkan kürsüde konuşacaksa altına bişeyler koymak lazım, böyle pek hoş gözükmüyor.

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 22 Ekim 2020 Perşembe 15:46

Pandemi sürecinde belediyeler askıda fatura vb. bir çok projeyi zaten hayata geçirmişti. İstanbul, Eskişehir ve Ankara belediyelerine nasıl engeller çıkarıldığını sanırım bazıları unutmuş olacak ki şimdi hatırlamış. Şaka gibi ülke!

Yorumu oyla      7      3  
İzmirli Asena 22 Ekim 2020 Perşembe 15:42

Memleket refah içinde, halkın paçalarından para akıyor, asgari ücret 10 bin lira diye mi askıya ekmek koyuyorsunuz sayın başkan. Vatandaş yiyecek ekmek bulamıyorsa AKP kadar sizin de günahınız var bu işte. Bir ekmekle bu günahı ödeyemezsiniz. Ayrıca İzmir'de bu kampanyaya ihtiyaç yok. İzmir'de param yok diyene ekmek vermeyecek fırıncı bulamazsınız.

Yorumu oyla      10      3  
Siraç Baykan 22 Ekim 2020 Perşembe 15:07

bu akşam muhtarımızla toplantı yapacağız 7 esnaf arkadaşımız ile beraber. ihtiyacı olana ekmek hergün. ihtiyacı olana giyecek. hata elektrik faturası su faturası bile organize edeceğiz unutmak tükemnmekir. esnaf olarak bizden alışveriş yapan halkımızı sadece ramazda deyil 12 ay hatırlıcaz. hayır yapmak şerefi çok güzel bir duygu

Yorumu oyla      4      9  
Erdinç Ersoy 22 Ekim 2020 Perşembe 14:28

Bize çok kolay bir yolla insanımıza destek olma yolunu hatırlattınız. Sağol mHP. bize insalığımız hatırlatan olayları engelemeyin. hayır yapmak müslümalığın emridir

Yorumu oyla      3      12  
Ver gazı! 22 Ekim 2020 Perşembe 14:07

Her iki kelimelerinden biri HDP, PKK ... bunları yiyen bir kitle de olunca ... sen milleti poster üzerine asılmış ekmeğe muhtaç et, ondan sonra HDP, askıda vekil deyip bu durumu düzeltmeye çalış. Askıda vekil dediğin olay demokrasi ayıbıdır. Sırf İyi Parti seçimlere girmesin diye yapılanlar daha dün gibi.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan ‘askıda ekmek’ eleştirilerine yanıt!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve ...
Beyaz Vagon için Bakan’dan müze sözü
Alsancak Garı önündeki Beyaz Vagon’un kaldırılmasına tepki gösteren ve ...
Eski başkan Delican, koronavirüsü atlattı... Herkesi bağışa çağırdı
Koronovirüse yakalanan AK Parti İzmir eski İl Başkanı Bülent Delican Kızılay’a ...
 
CHP'li Serter'den bütçe çağrısı: İzmir'e hak ettiği payı verin!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, bu hafta TBMM’ye sunulacak olan 2021 ...
Akar: Türkiye'nin ihtiyaçlarına sadece Rusya cevap verdi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400'ler NATO'nun komuta ve kontrol ...
Başkan Sandal mendil salladı: Korona halayı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın halay çekerek oynadığı görüntüler ...
 
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'operasyon' çıkışı: İftira edenler disipline gitmeli!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırpınar, merkez sağın tasfiye edildiği iddialarının ...
81 il başkanından Özdağ hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Dikbayır,"İstanbul'un ...
'Türkiye Komünist Partisi’ne geçeriz, AK Parti’ye geçmeyiz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yurt gezileri kapsamında sabah saatlerinde ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva