HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2020 Çarşamba - 16:55

İYİ Partili Kırkpınar'dan 'operasyon' çıkışı: İftira edenler disipline gitmeli!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırpınar, merkez sağın tasfiye edildiği iddialarının doğru olmadığını isimler vererek açıklarken, kurultayda çizik yiyenlere yönelik olarak, "Teşkilatlara gideceksin, telefonlara çıkacaksın, çocuklarının mutlu günlerinde, yas günlerinde yanında olacaksın. Bunları yapmayacaksın, sonra operasyon var, diyeceksin!" ifadelerini kullandı. Kırkpınar, partiye ihanet eden, iftira atan kim olursa olsun, disipline gönderilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

İYİ Partili Kırkpınar dan  operasyon  çıkışı: İftira edenler disipline gitmeli!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonSöz TV'de, Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı. Kırkpınar, 25 Ekim Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda, İYİ Parti'nin kuruluşunun 3. yıldönümünü Genel Başkan Meral Akşener ile kutlayacaklarını anlattı. Kırkpınar, gündeme dair önemli değerlendirmelerde de bulundu:

"İYİ Parti'nin 3’üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarını 25 Ekim Pazar günü saat 18.45’te İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağız. Sayın genel başkanım, o gün İzmir’de olacak. Genel başkanımızın ve misafirlerimizin olacağı bir açık hava toplantısı düzenleyeceğiz. Kutlamalar, iklim ve zaman olarak pandemiye en uygun alan olarak kabul gören İzmir’imize nasip oldu. Bu da bizi, İzmir İl teşkilatı olarak çok mutlu etti. Her yerde etkinlik düzenlenmeyecek. İlçelerde ve illerde olabilir ama 81 il başkanımız İzmir’e davet edildi. Herkes İzmir’e gelecek. 81 il başkanımız, genel başkanımız, başkanlık divan üyelerimiz, milletvekillerimizle 3’üncü yılı İzmir’de kutlayacağız inşallah. Tarihi bir gün yaşayacağız. Sayın genel sekreterimiz Uğur Poyraz Bey ve protokol müdürümüz Sinan İnce Bey, bugün İzmir’de olacak, hazırlıklar tamam. Hiçbir kusura meydan bırakmamak için çalışıyoruz. En önemlisi pandemiden hiç kimsenin etkilenmemesi için dikkat edeceğiz. Görsel anlamda sürprizlerimiz olacak.”

“AYTUN ÇIRAY KİMSEYE TEŞEKKÜR ETMEDİ... BEN OLSAM EDERDİM”
Çarşaf listeyle ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Kırkpınar, "Anahtar liste, çarşaf listenin uygulandığı kurultay seçimlerinde mutlaka olur" dedi. İlk kurultayda ilk 3’e giren Aytun Çıray'ın, kimseye teşekkür etmediğini söyleyen Kırkpınar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Geçen yıl 3 Ağustos 2019 tarihinde yaptığımız çarşaf listeyi sayın genel başkanımız kurultaydan bir gün önce il başkanlarıyla yaptığı toplantıda  açıkladı, listenin kendi talebi olduğunu söyledi. Nisan 2018’de yaptığımız ilk olağan kurultayımızda, blok yapmıştık. İkinci kurultay da aynısı yapabilirdi ama yapmadı. Tüzük açık, ister böyle yapın, ister şöyle yapın. Nihayetinde kurultayı, delegeleri toplarsın, dersiniz ki bu nasıl olsun? Genel başkanımızın ağırlıklı tavrı, parti içi demokrasinin yerleşmesi ve gelenek haline gelmesi için çarşaf liste yönünde ama içine anahtar koymak durumunda. Yani kiminle çalışacağını tespit etmek durumunda. Tüzük değişikliğiyle beraber 80’den 50’ye düşmüş bir genel idare kurulu yönetimi var, anahtar listenin ilk 50’sinde... 50 kişi asil, 25 kişi yedek olur. 3 Ağustos 2019’da yapılan seçimli kurultayda ilk 3’ün içine girmiş Aytun Çıray Bey kime teşekkür etti? Kimseye, teşekkür ederim, demedi. Etmesi gerekir mi ,bilemem ama etmedi. Ben olsam teşekkür ederdim. İlk 50’ye giren herkese teşekkür ediliyor. Bu kurultayda bir anahtar liste konuldu. Bu anahtar liste, 50 artı 25’le de kalmadı, 100 isim yazıldı. Bu ilk 100’ün içinde ilk 50 kendini garanti görüyor. Böyle bir şey yok. İlçe kongrelerinde seçilmiş ilçe başkanları ve yönetim kurullarının oluşturduğu, onun da üstünde yönetim kurulu ve il kongresinin yapıldığı yerden ,İzmir’de 76 delege çıktı. Bu 76 delege kongre salonuna gidene kadar bir gün arandı mı acaba? Destek istendi mi? İsteyenler çok oldu, Anadolu’nun dört bir yanından İzmir’e gelen arkadaşlar oldu.”

“KİMSE BANA BİR ŞEY DAYATAMAZ, AK LİSTE KARA LİSTE BİLMEM!”
Parti içindeki adaylıkların büyük bir çaba istediğini vurgulayan Kırkpınar, düz bir üyenin bile parti tüzüğüne göre delegelerden imza toplayarak genel idare kuruluna adaylığını koyabileceğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Seçim tarihi açıklandı, ben biraz çalışayım da şuraya gireyim, demekle olmaz bu işler. Teşkilatlara gideceksiniz, teşkilat mensupları aradığında telefonlara çıkacaksınız, başkanların çocuklarının mutlu gününde, dar gününde, yas gününde onları arayıp başsağlığı dileyeceksiniz, düğününe gitmeseniz de çelenk yollayacaksın, çelenk göndermeseniz de açıp tebrik edeceksiniz. Yanında olacaksınız. ‘Efendim işte bizim içinde bulunduğumuz partideki konum buna müsait değil’, niye değil? Yapanlar yapıyor, arayanlar arıyor, düğüne gelen geliyor; mutlaka aramalısınız. Böyle bir şey var mı? Parti içindeki tüzüğümüzün yarattığı alanı görüyor musunuz? Bir düz üye genel kurula aday olabiliyor, çok oy alırsa genel kuruluna seçiliyor. Buradan çıkan sonuç ne? Burada teşkilat başkanının bilmem kimin bir operasyonu var. Operasyon var, ne alaka ya? Ben kendi adıma söylüyorum. Adım Hüsmen Kırkpınar, İzmir il başkanıyım. Kimse bana ne bir şey dayatabilir, ne de kara liste, ak liste, diye bir listeye yönlendirebilir. Çekerim o perdeyi gözümün önünden, üç saniyede 2 yıl geçer. Yaşadıklarımı bilirim ona göre de öyle yaparım. İzmir için de 76 delege de öyle yapmıştır mutlaka.”

“BİZ NEYİZ O ZAMAN, OPERASYONUN PİYONLARI MIYIZ?”
Meral Akşener’in açıklamalarında, “Ben hiçbir milletvekilimi ve yöneticimi disipline vermem” demesi üzerine konuşan Kırkpınar, “Parti kurumsal kimliğinin hakarete uğrayacağı bir isnat var. Bu isnat biraz ithama giriyor, biraz da iftiraya doğru gidiyor. Bu kadar da olmaz. Ümit Bey (Özdağ) çok eski ahbaplığımız olan bir insan, severiz. Aytun Bey bizim hali hazırda milletvekilimiz. Bunları teşkilatın kararına saygı göstermeyi bırakın, saygının da üstünde bir şey söylüyorlar. Bu listeye giremeyenler şunu söylüyorlar ‘burada bir operasyon var.’ Biz neyiz o zaman, operasyonun piyonları mıyız? Bunu hiçbir delegemiz kabul etmez” dedi.

TEŞKİLATSIZ, SİYASİ HAREKET OLMAZ
Milletvekilleri veya parti yöneticilerinin disipline gönderilmesiyle ilgili “Aytun Çıray sizce disipline gönderilmeli mi?” sorusuna yanıt veren Kırkpınar, şunları söyledi: “Ben isimler üzerinden gitmem. Partinin kurumsal kimliği, sayın genel başkanımızın şahsı ve liderliği üzerinden, bir il başkanının kimliği üzerinden de gitmem. İsim vermiyorum bakın. Bir il başkanının uğradığı maruz bırakıldığı itham, iftiraların karşısında kim olursa olsun, gitmem. Ben Aytun Bey’le ilgili bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Bu şimdi kendi üzerine alındıysa, yapmışsa, kimse inanmaz. O işi yapmamışsa zaten herkes de adres olarak onu görür, üzerine alınmaz.Vardır belki; Kayseri, Ankara milletvekillerinden de vardır. Varsa, çıkmıyorlar işte. Teşkilatsız siyasi hareket olmaz. Teşkilata verilen önemi de herkes iyi bilmeli. Bu teşkilatlar olmasa, bu sandıklar kurulmasa, sahada çalışmasa, parti propagandasını geliştirmese, halkla buluşmasa... Biz tek kişi seçmiyoruz burada, muhtar seçmiyoruz; milletvekili seçiyoruz. Teşkilatlar çalışırsa, milletvekili de çalışır.”

“BÜTÜN TEŞKİLATLARIMIZIN KAPISI AÇIK”
Kırkpınar, insanları kategorize ederek aldıkları sonucun nereye ne çalacağını bilmedikleri için buralara taşımaya başladıklarını belirtti. Kategorize etmeye çalışılanların yanlış sonuçlara ulaştıklarını vurgulayan Kırkpınar, şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Müsavat Dervişoğlu’yla 21 yıllık bir hukukumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi’nde il başkanlığı yapmış, genel başkan adayı olmuş. Hareketin içinde sevilen, sayılan, gurur duyulan bir insan. Hukuk ayrı bir şey, siyasete baktığınız açı, yön aynıysa, sizi yan yana görebilirler, değilse görmezler. Mesele isim, şahıs üzerinden gitmek meselesi değil. Bu konuyla ilgili de Sayın Aytun Çıray açıklama yapmıştı; Merkez sağ tasfiye ediliyor, Demirel’in doktoru Aylin Hanım’dan bahsediyor, İsmet Sezgin'in yeğeni ve bendeniz. Ben de o sıra bir yayın organına bir söyleşide bulunmuştum ve demiştim ki, kendisi de dahil 3 isim, merkez sağda Mehmet Salim Ensarioğlu, genç yaşta Adalet Partisi kadrolarında yer almış, Doğruyol hükümetlerinde bakanlık yapmış bir isim. Şu anda genel başkan yardımcısı mı? 1950- 60 yılları arasında Prof. Dr. Salim Burçak, milli eğitim bakanlığı yapmış, onun torunu Erzurum milletvekili. Merkez sağ deyince, ne yapmamız lazım? Bir sonraki söyleşisinde merkez sağ diye soruyor gazeteci, merkez sağ tasfiyesi mi, diyor.  ‘Hayır, ülkücüler ve merkez sağ’ o güne kadar merkez sağdı. Ülkücüler ve merkez sağ deyince, muhtemelen Ümit Hocayla ilgili bir değerlendirmeyi de ortaya katarak böyle diyor. O zaman dönüp adama derler ki, ülkücüler tasfiye ediliyorsa, ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış, uzun zaman MHP’de il başkanlığı yapmış Müsavat Dervişoğlu, orada grup başkan vekili değil mi arkadaş. Bakanlık yapmış, orada teşkilat başkanı. Efendim milletvekilliği, il başkanlığı yapmış insanlar var. Bunu kategorize ederek aldıkları sonucun nereye ne çalacağını bilmedikleri için buralara taşımaya başladılar. Bunlar doğru değil. Doğru olmadığı gibi hükümsüz. Delege kararını vermiş ve bu sonuç çıkmıştır. Bu sonucu kabul ederseniz, siyasi ömrünüz bu partide devam eder. Etmezseniz, kesintiye uğrar. Sayın Aytun Çıray Bey partimizin milletvekilidir. İyi Parti'ye gönül vermiş, destek olmuş 165 bin kişinin onun üzerinde hakkı var. Bu milletin onun üzerinde hakkı var. Onun da parti üzerinde hakkı varsa; partinin programına tüzüğüne uyarak siyaset yapmayı devam ettirsin. Partimizin milletvekilidir, kapımız yine açıktır. Bütün teşkilatların kapısı açıktır, bizim milletvekilimiz ama mesele budur.”

“MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNE PUANIM 10 ÜZERİNDEN 8”
İzmir’in, iktidarın 18 yıldır bir türlü zemin bulup yerleşemediği bir şehir olduğunu vurgulayan Kırkpınar, “Küçük ilçelerden ya 3, ya 5 belediye alabilir, büyük ilçelerden alamaz. 2004’ten bu yana girdikleri her belediye seçimi açık ara kaybettiler. Biz İYİ Parti olarak 3’üncü yılımızdayız, ittifak yapalı da 1.5 yıl oldu. Bunun 6 ayı zaten pandemi süreci. Belediyelerin bu süreçte gelirleri azaldı, giderleri arttı. Çünkü sosyal yardım üzerinden doğrudan destek yapıldı. Bu değerlendirmeler de 10 üzerinden kaç derseniz, performansları için 8 derim.İttifakla ilgili bir sıkıntımız yok. Çünkü belediye işini hizmetini görüyor. Kamuya hizmet veriyor. Cumhuriyet Halk Partisine, İYİ Partiye hizmet vermiyor ki.  Kamuya verilen hizmette bazen aksamalar oluyor. Biz de bunları eğer belediye meclisinde üyemiz varsa, onlarla toplantılar yapıyoruz üyemizle zaman zaman...” diye konuştu.

10 üzerinden tam puan alabilecek belediye olmadığını açıklayan Kırkpınar, “Öyle bir kavram olmaz. Çünkü belediye günlük hayatın içinde. Sabah evden çıktığınız andan itibaren hizmeti başlıyor. Akşam eve geliyorsunuz, yemek yemeye oturdunuz, zannetmeyin ki belediye hizmeti sonlanıyor. 24 saat esaslı. Gece çöp kamyonları döner, pazaryerleri temizlenir, şehrin kirli tarafları temizlenir ve hazırlıklar yapılır. 24 saat yaşayan bir belediye hizmeti bekliyoruz biz. 10 olmaz, 9 olur. Benim verdiğim de 8” diye ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN DE İZMİR’İN DE TEMEL PROBLEMİ EKONOMİ”
Personel istihdamıyla ilgili bir başlık açmadıklarını söyleyen Kırkpınar, şu sözleri söyledi:

“İstihdamla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Bir şeyi tespit etmek lazım. İzmir’de eksiklik ne, nerelerde neler yaşanıyor, nerelerde neler oluyordan ziyade, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ittifakında bir al- ver hesabına dönmüş personel tahsisiyle ilgili konular açılıyor. Biz kendilerine bir liste verdik. Bu listeyle ilgili tamamlanmak üzeredir, diye düşünüyorum. Bu yeterli mi sizin için derseniz, değil ama Türkiye’nin de temel problemi, İzmir’in de bir temel problemidir. O da ekonomik bir problem. Ekonominiz zayıflar, ekonominiz aşağı doğru inerse; hayat pahalılığı, enflasyon artar. Buna bağlı olarak kurumlarda, özel sektörde insanlar işsiz kalır. Her yıl da 1 milyon genç, bu işsizlerin üzerine ekleniyor. Dolayısıyla temel problem bu. Bende 2 bin 100 küsur CV var. 2 bin 100 CV demek, bitiyor demek değil ki, her gün geliyor. Alım yok bizde. Temas kurmuyor muyuz, kuruyoruz ama her halde bir bildikleri var. İşe almak, diye bir şey yok. Niyet okumak, sayı üzerinden gitmek doğru değil. Bilemiyoruz ki yarın öbür gün farklı gelişmeler de olabilir. Biz demokrasi yolculuğu diyorsak eğer, o ikinci planda kalır. İkinci planda kalması da yok sayılması anlamına gelmez.”

“ELİMİZDEKİ VERİLERLE GÜNLÜK HAYATTAKİ VERİLER UYUŞMUYOR”
Pandemiyle ilgili olarak İzmir’in durumunu değerlendiren Kırkpınar, bu konuda görüşlerini şöyle değerlendirdi:

 “İzmir’de bir dönem, geçtiğimiz Ağustos sonuna doğru vakalar artmıştı. Şu an itibariyle stabil gözüküyor. Türkiye genelinde Bakan Koca’nın ayrıca bilim kurulunun açıkladıkları var. Biz devlete ve hükümete güvenmek zorundayız. Veriler üzerinden baktığımızda günlük hayatta karşılaştığımız ve elimize ulaşan bilgilerde pek uyum görülmüyor. Ankara, bizim de kurultay yaptığımız süreçte; yatak kapasiteleri,sağlıkla ilgili altyapı, sağlık çalışanları, vaka sayılarının artması karşısında zorlanmaya başladı. İzmir’de şu an böyle bir durum yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uymakta zorlandığımız zaman vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Bu süreçte en büyük sorumluluk, sokaktaki insanımıza düşüyor. Maalesef insanlarımız maskeyi ya çenesinde tutuyor, yada koluna takıyor. Maske ve mesafe görülebilen bir şey ama maalesef kim hijyene dikkat ediyor, etmiyor göremiyoruz. Bu illet, bu dönemde çok büyük bir talihsizlik bizim için ama yenmek de bizim elimizde. Bugün Amerika’da 225 bin civarında, ülkemizde 9 bine yaklaştı vaka sayısı. Kurallar uyulmazsa, kısıtlamalar gelir. Dikkat edersek, kısıtlamalar azalır ve biz de bu hastalıktan kurtuluruz.”

“KADİM, BÜYÜK, GÜÇLÜ BİR DEVLET OLABİLİRİZ AMA..."
İYİ Parti İzmir il teşkilatı olarak toplumun karşılaştığı her toplumsal sıkıntıyla ayrı ayrı ilgilendiklerini, masa da ve saha da olmak üzere detaylı çalıştıklarını anlatan Kırkpınar, teşkilat olarak yaptıklarını şu sözlerle anlattı:

“İl başkan yardımcılarımızdan biri de ekonomik politikalardan sorumlu bir başkan yardımcısı. Her başkan yardımcımız; STK, kadın kolları, kalkınma, güvenlik ve eğitim ile ilgili çalışıyor.Geçtiğimiz Pazartesi günü başladığımız, dün devam ettiğimiz ve bugün de sonlanacak bir çalışma yürütüyoruz. 30 ilçeyi 10’ar 10’ar, ilgili ilçe başkanlarıyla beraber görüşmeler yapıyoruz. Dün ikincisinin bizzat tamamına katıldım. Bu, Türkiye’nin 2002’den 2020’ye gelene kadar ki olan; siyasal değil, sosyal değil, ekonomik anlamda nereden nereye taşındığımızı gösteren rakamlarla ilgili komisyon üyeleri, kurduğumuz ekran üzerinde katılımcılara sunum yapılıyor. Bugün on ilçe daha katılacak, ben de katılacağım. Bahsettiğiniz ekonomik salgınla sarmal içerisinde olan sadece Türkiye değil, tüm dünya bu sarmalın içinde. Türkiye de geçtiğimiz hafta sadece 2.5 milyar dolar finans sektöründen temin etti. Yıllık yüzde 6,5 faiz veriyoruz. Bizim dışımızda bu faiz oranıyla borç alan hiçbir ülke yok. Bunun sebebi de dünyada şu an döviz bolluğu var. Burada bir sıkıntı var demektir. Kadim, büyük güçlü bir devlet olabiliriz ama ekonomik olarak sıkıntılarımız var. Parayı verenlerin, bu ülkenin yönetimiyle ilgili tereddütleri var. Devletin üç ayağı vardır; yasama, yürütme, yargı. Yasama, küçük ortakla beraber 340 milletvekili, yürütme cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi. Hiçbir sorumluluğu olmayan bir Cumhurbaşkanlığı kabinesi var. Buna bağlı olarak 2010 yılında, 12 Eylül günü yapılan bir referandumla yargı yenilendi ama ondan sonra 16 Mayıs 2017'de yapılan yeni anayasa bence, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçiştir. Cumhurbaşkanlığına yönetim sistemine geçişten sonra bu ülkeye düz bakanlar, artık yan gözle bakıyorlar. Çünkü parlamento demek, demokrasinin mabedi demektir. Orada yemin ederek görevine başlayan milletvekillerine inanmak zorundayız. Onların içinden bir hükümet çıkıyordu. ”

“TÜRKİYE’DE GÜVEN ORTAMI YOK”
Enis Berberoğlu’yla ilgili mahkeme kararını eleştiren Kırkpınar'ın değerlendirmesi şöyle:

“Öyle yada böyle bir suçlama, yada ithamla bir cezaevi süreci yaşamıştır Enis Berberoğlu... Bir milletvekiliyle ilgili İstanbul 14’üncü Ağır Ceza mahkemesinin verdiği bir kararı, bireysel müracaatla, müracaat etmiş Sayın Enis Berberoğlu’nun hak mahrumiyeti ortaya çıkmıştır. Yeniden gözden geçirilmesi, mahkeme edilmesi ifade ediliyor ama 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin başkanı, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı ben dinlemem, anlamam diyor. Şimdi dışarıdan baktığında Anayasa Mahkemesi sizin ülkenizin adalet konusundaki hem uluslararası hem Türk milleti için en büyük noktadır. Eğer siz, 14’üncü Ağır Ceza Mahkeme başkanı olarak Anayasa Mahkemesi kararlarını saymazsanız, işte size döner, yan gözle bakarlar. Çünkü hak mahrumiyeti yaşamış olan kişi, milletvekili. Sokaktaki insan ne yapsın o zaman? Seçilmiş bir milletvekilinin hakkı gasp ediliyorsa, sokaktaki insan ne yapsın o zaman? Adaletin, hukukun, demokrasinin olmadığı yere para girmez. Güven ortamı olmadığı için bu paralara bu faizleri ödüyoruz. Ve beklediğimiz paralar da bize gelmiyor. Bu sarmalın içinde zaten bugüne kadar yürüttüğünüz politikalar, hem günlük, hem de mevsimsel politika. Burada mevsimden kastım, seçim dönemi... Krediler pompalanıyor, bankalar halka ucuz kredi veriyor. Bolluk oluyor. Bakın 3’üncü yıla giriyoruz. Pandemi, kötü giden ekonominin tuzu biberi oldu. Hiç kimse, Türkiye’nin ekonomisinin bozulmasından fayda sağlamaz."

KIRKPINAR ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ: HAZİRAN 2021
Erken seçimle ilgili görüşü sorulan Kırkpınar, şu açıklamayı yaptı:

“Devlet Bahçeli, hem 3 Kasım 2002, hem 24 Haziran seçimleri hatta ve hatta 7 Haziran 2015 seçimlerini açıkladı. Üç tane seçimin kararını Sayın Devlet Bahçeli açıklamıştır ve seçimlere gidilmiştir. Ben mizahi olarak bakıyorum. Doğru bir adres, diye görüyorum. Buradan sonuç çıkmaz. Bu pandemi döneminde ülkenin pek çok coğrafyalarda operasyonların olduğu dönemde erken seçim çıkmaz. Pandemi olmasaydı, bu Kasım ayında gidebilirdik. 2021 Haziran'da seçim olur diye düşünüyorum. Bakın Mart ayında Türkiye’de aşı tamamlanmamış olacak. Dolayısıyla bu hastalıktan kurtulma sürecimiz, bahar sonu gibi görülüyor. Haziran’da da seçim olur, diye düşünüyorum.Türkiye genelinde 14 bandının biraz üzerindeyiz ama İzmir bunun biraz daha üzerinde. İzmir zaten 24 Haziran’da da partinin Türkiye genelinde aldığı oyun 2 puan üzerindeydi. İzmir’de 16 civarında var. İzmir’de hedefimiz yüzde 25.”

“HİÇBİR PARTİYE ÜYE OLMAMIŞ KİŞİ, PARTİ ÜYESİ GÖZÜKÜYOR”
Parti üyelikleriyle ilgili müracaat eden vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını belirten Kırkpınar, durumu şu sözlerle anlattı:

“Konak’ta geçtiğimiz hafta 9 günde,6 ayrı noktada 171 kişi sadece stantlarda yeni üye oldular. Bekleyen üyelikler var, çok enteresan bir şey. Şimdi hayatında hiç parti üyeliği olmayan birisi bize müracaat ediyor. Sisteme gönderiyoruz, Yargıtay’da üyeliği var, deniliyor. Hiç üyeliği olmayan birisi üye gözüküyor. Belgesi yok ama Kuzey bölgesindeki ilçelerinin birinde, iktidar partisinin üye sayısı rakam açıklandıktan sonra bizim arkadaşlarımız da bu konuyla ilgileniyorlar; TOKİ’ye ev için müracaat edenler kişilerin kimlikleriyle üye yapıldığı iddia ediliyor. İstifa edecekler ama bu da uzun sürüyor. Yargıtay’ın da düşürmesi lazım ama o kalıyor orada, biz bekliyoruz. Şimdi İzmir’de 1900 küsur üyemiz bekliyor. Hayatında üye olmamış adam ama üye gözüküyor. 14 bine yaklaştığımız üye sayımız var. Biz üç yıllık partiyiz. Ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Bizim yasalara,  her ne kadar zedelenmiş olsa da hukuka, vatandaşa olan sevgimiz, saygımız devam ediyor. Genelde orta sınıf ve dar gelirli, İzmir’de ise epey gencin desteği var. 30 ilçede gençlik kollarımız aktif bir şekilde çalışıyor. Sabah erken saatte binalarımız açılıyor, biz pazar günü seçim varmış gibi çalışıyoruz. Ben 2018’in, 18 Ekim’inde göreve geldim. O günden bugüne geçirdiğimiz kongreler, ilk kongresi ve kurultay kesintilerinin dışında biz hep partideyiz, çalışmaya devam ediyoruz."

 
IMF, Avrupa'yı uyardı: Riskler artıyor
 
Manisa'da kaçak mahzen: 20 ton şarap yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahse girerim.. 21 Ekim 2020 Çarşamba 21:33

Besten fazla parti değiştirdi. Bahse varım buradan da bir partiye gidecek İzmir milletvekilimiz..!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 il başkanından Özdağ hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Dikbayır,"İstanbul'un ...
'Türkiye Komünist Partisi’ne geçeriz, AK Parti’ye geçmeyiz'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yurt gezileri kapsamında sabah saatlerinde ...
CHP'li Sertel: Eğridere’yi heyelan yuttu, devlet unuttu!
Afet bölgesi ilan edilen İzmir Eğridere Mahallesi kaderine terk edildi. ...
 
Açıklamaları olay yaratmıştı: İzmirli profesör siyasete atıldı!
İzmir’de koronavirüs konusunda çalışan önemli isimlerden birisi olan ve ...
CHP 'sahte içki' için düğmeye bastı!
İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale, Trabzon, Tekirdağ, Zonguldak ...
CHP’li Polat’tan Bakan Pakdemirli’ye sert sözler: Bir başarı geçmişi yok!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat mecliste yaptığı konuşmada Tarım ...
 
MHP Bornova'da askıda ekmek kampanyası
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden ...
Siyaset bilimci Prof. Tosun açıkladı: Erken seçim ihtimali var mı?
Geçmişte erken seçimlerin yapılmasına yol açan şartların hiçbirinin bugün ...
İzmir'de tepki çeken balık çiftlikleri meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva