HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2018 Perşembe - 13:44

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan 'üniversitelere yetki 'çıkışı!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye devam eden 2019 Bütçe Kanun Teklifinin 7. Maddesi üzerinde konuştu. YÖK’ün bazı yetkilerinin Üniversite yönetimlerine devredilmesini sağlayan yönetmelikteki eksikliklere dikkat çeken Osmanağaoğlu; söz konusu yönetmeliğin bazı istismarları ve suistimalleri de beraberinde getireceğini söyledi.

MHP li Osmanağaoğlu ndan  üniversitelere yetki  çıkışı!

Konuşmasında; üniversitelerimizde verilen eğitimin niteliği, üniversitelerimizin bilim üretme ve araştırma geliştirme merkezleri haline gelmesi, üniversitelerde ehliyet, liyakat ve devletine sadakat noktasında eksikliği olmayan bilim adamlarımızın göreve gelmesini sağlayacak bir sistemin geliştirilmesi, koordinasyonun sağlanması büyük önem arz etmektedir.” İfadelerine yer veren Osmanağaoğlu; “FETÖ ile mücadelenin bitmediğini, yeni paralel devlet yapılanmalarının oluşma ihtimalinin yüksekliğini göz önünde bulundurursak, ehliyet ve liyakatten yoksun, devlet, millet ve vatan yerine kişilere ve belli gruplara sadakat gösteren şahısların göreve getirilme ihtimali göz ardı edilmemelidir.” diye konuştu.

Osmanağaoğlu’nun konuşması şu şekilde: 2 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanan, “Devlet Yüksek Öğrenim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadroların Belirlenmesi ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik” uyarınca Üniversitelerde istihdam edilecek öğretim elamanları ile ilgili ilanları ve kriterleri Üniversite yönetimleri belirlemeye başlamıştır.

Bu durum YÖK’ün yetkileri açısından bakıldığında bir reformdur. Ancak söz konusu yönetmelik ile bir takım mağduriyetlerin yaşanması ihtimali de artmış, istismarın ve suiistimalin de maalesef önü açılmıştır. Üniversitelerde şahsa münhasır özel ilanların çıkmaya başlaması bu tespitimizi teyit etmektedir. Bu ilanların, ehliyet ve liyakat göz önünde bulundurulduğunda, denetlenmeye muhtaç olduğu ortadır.

15 TEMMUZ’DAN SONRA FETÖ’NÜN ÜNIVERSITELERI NASIL KULLANDIĞINI DAHA NET GÖRDÜK!
15 Temmuz 2016’da hain bir işgal girişiminde bulunan ve eli kanlı bir terör örgütü olan FETÖ’nün, üniversiteleri nasıl yuva edindiğini, üniversitelerde nasıl hâkimiyet kazandığını, aynı zamanda üniversiteleri finans kaynağı haline nasıl getirdiğini, bu elim hadiseden sonra çok daha net gördük.

FETÖ ile mücadelenin bitmediğini, yeni paralel devlet yapılanmalarının oluşma ihtimalinin yüksekliğini göz önünde bulundurursak, ehliyet ve liyakatten yoksun, devlet, millet ve vatan yerine kişilere ve belli gruplara sadakat gösteren şahısların göreve getirilme ihtimali göz ardı edilmemelidir. Bu noktada; bir parantez açıp bir önerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

ÖĞRETIM GÖREVLILERININ GÖREVI SADECE DERSE GIRMEK DEĞILDIR!
Anadolu’nun bağrından eğitim ve öğrenim için üniversitelere gelmiş gençlerimizin, yeni paralel devlet yapılanmalarının pençesine düşmemesi için stratejik ve sosyolojik temelli projelerin, yetkili kurumların koordinasyonunda hayata geçirilmesi elzemdir. Söz konusu yönetmeliğin; Üniversitelerimizde, hâlihazırda var olan bazı sorunları derinleştireceği de ihtimal dâhilindedir. Unutulmamalıdır ki öğretim elamanlarının görevi sadece derse girmek değildir.

ÜNIVERSITELERDEKI İSTIHDAMI SADECE ÖĞRENCI SAYISINA GÖRE BELIRLEMEK YANLIŞTIR
Öğretim elamanlarını sadece derse yönlendirmek, istihdamı öğrenci sayısına göre belirlemek bilimsel bir yaklaşım olmadığı gibi üniversitelerde bilim üretmenin önündeki en büyük engeldir.  Bilim üretme merkezleri olan Üniversitelerimizdeki akademisyenlerimizin Bilimsel çalışma yapmaları, AR-GE faaliyetlerine ağırlık verebilmeleri için gerekli şartların sağlanması önemlidir. 

Bilim üretme ve AR-GE faaliyetlerindeki artışı, bu çalışmalara aktarılan kaynağın yükseltilmesi gibi olumlu gelişmeleri de yok saymıyoruz. Ancak üniversitelerimizin hak ettiği yerde olmadığını kabul etmeliyiz. Bugün Fizik ve Biyoloji gibi çok önemli bölümler, öğrencilerimizin girmeye hak kazanmasına rağmen, tercih etmediği bölümler arasındadır.  Bu bölümlerin, bilimin bel kemiğini oluşturduğu kabul gören bir gerçektir. Öğrencilerimizin bu bölümleri tercih etmemesinin sebepleri arasında, mezun olduktan sonra iş bulamama kaygısı olabilir. Ancak bu durum öğrenci sayısına göre akademisyen istihdamı sağlanmasını,  “öğrenci yoksa, akademisyen de yok” mantığını meşrulaştırmayacaktır.

 
İzmir'de yakılarak öldürülen iş adamının davasında söz oğulda: Tek amacım babamı korumaktı
 
Putin: ABD'den çekilme emaresi yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Yılmaz'dan Başkan Şenol'a 'nezaket' çıkışı
Gaziemir Sarnıç'taki 2B arazileri ile ilgili Gaziemir Belediye Başkanı ...
İzmir'in merak ettiği soruya yanıt: İşte adayın açıklanacağı tarih!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Bakan Akar: İsterse yerin dibine girsinler!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şimdi önümüzde Münbiç ve Fırat'ın doğusu ...
 
'Kamuoyuna açıklayamadığım bir sürü hatalarımız oldu'
İyi Parti'nin de destekleyeceği CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, bu ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Binali Yıldırım' iddiası!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Adres bilene yol tarif edilir mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Adres bilene yol tarif edilir mi?
 
Zeybekci’den Dünya Karşıyakalılar Günü’nde ‘stat’ müjdesi!
İnşaatı 2015 yılında başlamasına ve bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL ...
Bakan Soylu: Bu yıl 347 terör eylemi engellendi
İçişleri Bakanı Soylu, bu yıl 347 terör eyleminin gerçekleştirilemeden engellendiğini bildirdi.
Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi'ndeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva