HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2018 Çarşamba - 17:33

Zeybekci’den Dünya Karşıyakalılar Günü’nde ‘stat’ müjdesi!

İnşaatı 2015 yılında başlamasına ve bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL harcanmasına rağmen açılan davalar nedeniyle yapımı duran Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ederek, “Yapı Kayıt Belgesi” aldı ve inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımları da tescil edildi. Karşıyaka Stadı’nın yapımına devam edilmesi noktasında, yasal engellerin ortadan kalkması açısından önemli bir aşamaya gelindi.

Zeybekci’den Dünya Karşıyakalılar Günü’nde ‘stat’ müjdesi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “Dünya Karşıyakalılar Günü”nde sevindirici haberi duyurarak, “Bütün Karşıyakalıların dört gözle beklediği, Karşıyaka Spor Kulübü’müzün geleceğine imza atacak bu stat tamamlanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İzmir’deki Göztepe ve Alsancak Stadı inşaatlarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Zeybekci, “İlk ihalesi 2014 yılının Ocak ayında yapılan ve 2015 yılında inşaatı başlayan Karşıyaka Stadı’nda devletimiz bugüne kadar 16 milyon TL’ye yakın harcama yaptı. İnşaatların temel ve subasmanları tamamlandı. Ancak iki kez ihale edilmesine rağmen itiraz ve davalar nedeniyle proje bir türlü tamamlanamadı” diye konuştu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İLE İZVAK DEVREYE GİRDİ
Zeybekci, şöyle devam etti: ”Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın da takibi ile imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti. Bunun sonucunda da ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınarak, inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımları tescil edildi. Böylece, işin devamı için önemli bir aşama geçilmiş oldu. Ancak geçen süre içerisinde, yapılan ikinci ihalenin de iptal edilmiş olması sebebi ile önümüzdeki aylarda, inşaatın kalan kısmı için ‘ikmal ihalesi’ne çıkılabilmesi şansı ortaya çıktı.” Karşıyaka Stadı inşaatının 3 yıldır beklediğini belirten Zeybekci, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getirdi. Zeybekci, Dünya Karşıyakalılar Günü’nde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminde stat inşaatının kaldığı yerden devam ettirilerek, tamamlanacağını paylaştı. Zeybekci, ayrıca önümüzdeki günlerde Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile bir araya geleceğini belirterek, kulübün diğer sorunlarının çözümü için de çalışacaklarını vurguladı.

 
CHP'li belediye başkanı istifa etti!
 
Gazeteci Özkök'ün annesi İzmir'de hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 20 Aralık 2018 Perşembe 13:30

Ahmet kardeşim sen hikaye anlatıyorsun? Pazaryeri dediğin yer zaten AVM'yi yapan şirketindi. Belediyenin sattığı yer benzinlikti. Benzinlik satın alınmasa da o AVM yapılırdı. Yıllar önce planlara işlenmiş.

Yorumu oyla      9      5  
ahmet 20 Aralık 2018 Perşembe 12:21

laf salatası yapma sezar..pazar yerini 2014 seçimlerinden önce kim sattı..ona cevap ver aslanım..

Yorumu oyla      10      6  
Cengiz cansız 20 Aralık 2018 Perşembe 11:59

Karşıyakada stad isteyen yorumculara şaşıyorum inşallah yapılmaz yapılırsa şehrin göbeğine hançer saplanmış olur yamanlar bölgesinde dünya kadar uygun yerler var ikdidar chp li belediyelerle nıye inatlaşır gördüğüm kadarı ile isteyenler klüp fanatikleri dır diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 20 Aralık 2018 Perşembe 11:24

alsancak stadını tepkiler mi kurtardı sanıyorsunuz.hedef değişti hedef atatürk stadı alanı çok çok büyük. bulunduğu yer yeni dönüşüm alanı etrafı zaten avm konut iş merkezi inşaatı ve projeleleri ile dolu o yüzden alsancak kurtuldu.göztepe stadı ve alsancak stadı bitince bornova ve buca ile birlikte 4 tane stad olacak izmirin stad sorunu kalmayacak.atatürk yıkılıp yerine inşaat yapılmaya başlanınca itiraz edecek kimse kalmayacak.kısaca cambaz telde misali

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 20 Aralık 2018 Perşembe 11:13

Ahmet arkadaşım oranın imarı değiştirildi. neden bunu anlamıyorsun ? insanlar niye dava açtı oraya? hiç araştırmadan yorum yapıyorsunuz. pazar yerinin,sagının,solunun ve arkasının daha önce imar planındaki yeri arsa sahiplerinden alınırken yeşil alan ,park,bahçe vs.. olarak alınıyor. imar planı bu şekilde düzenleniyor. daha sonra özfatura zamanında bu imar planı ticarethaneye uygun şekilde düzenleniyor. yıllar yıllar sonra. arsa sahipleri . böyle böyle oldu dyip dava açıyorlar. ilk davaları red ediliyor. daha sonra 2. ve 3. davaları açıyorlar. 3. davaları istinye park dönemine geliniyor. 3. davayı imar planın iptali şeklinde kazanılıyor. ancak imar planının iptali inşaatı durdurmayı gerektirmediği için inşaat devam ediyor. yanlış hatırlamıyor isem .(yanlış hatırlıyorda olabilirim ) 4. bir dava açılıyor . buda inşaatı durdurmaya yönelik. bu dava da kazanılıyor ama inşaat durmuyor ve günümüzdeki bitmek üzere olan halini alıyor.ahmet sende bilmiyorsun aslanım.

Yorumu oyla      9      6  
ahmet 20 Aralık 2018 Perşembe 10:57

volkan ne kadar kolay sallıyorsun aslanım..üçkuyular pazar yerini 2014 yerel seçimler öncesi doğuş grubuna kim sattı..tramvayı avm kapısı önüne kim yerleştirip sahile çıkan yolu trafiğe kapattı..optimum avm ruhsatları belediye tarafından verilmedi mi..

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 20 Aralık 2018 Perşembe 09:53

Ben tarafsız okudum ama tarafsız okuyunca yazılanlar dogrumu oluyor? şahsen mantıgım almadı yazdıklarınızı. Alsancak için avm olacak dendi çünkü Alınan bilgiler akp kaynaklarından geliyordu. eğer insanlar itiraz etmeseydi belki de avm olacaktı! neymiş neymiş neymiş yazmışsınız birde sonuna "sen kimsin yeaaa" ekleseydin tam olurdu tarafsız dostum. optimum ve istinye parkı zaten volkan açıklamış. bostanlı pazarı betonarme bir yapı değil. işlerleri zorlaştırdıgı an kaldırılması .taşınması çok çok basit.ha bence de orada olmaması gerekiyor ama çok ta dert edilecek bir şey değil. ayrıca klüp 3.lig te kalma savasında yazık diyorsun. kapastesi 15.000 bile olmayacak stadmı kurtaracak? stadın göztepe stadı gibi ek gelir getirecek hiç bir unsuru da yok. göztepe stadının kapasitesi 20.000 de olsa. Avm bölümü, 500 araçlık otopark bölümü falan var. bunların hepsinin gelirleri klübe gidecek. ksk stadı bildigin kuru stad. zaten arazisi inanılmaz dar. anlatılmak istenen bu zaten ! oraya stad olmaz. işlevsel bir stad olması için arazisi çok dar. hadi en azından gürsel aksel kadar arazisi olsa hak vereceğim ama oda yok. ki göztepe stadı bile aslında orası için baya sıkıntılı. yani neden bunu anlamak istemiyorsunuz? 3.lig de kalma savaşı veriyor olsa bile KArşıyaka, karşıyaka dır. 107 senelik klüptür karşıya. bu klübe kapasitesi 15.000 bile olmayacak stadımı layık görüyorsunuz? ayrıca klübün bu günelre gelmesi stad sorunundan değil. en başta yaşar desteğinin çekilmesi, inanılmaz kötü yönetimler, bir türlü şirketleşmeyi beceremesi, klübün erdal acar gibi playboy lara peşkeş çekilerek saygıyı yitirmesi v.b saymaya devam edilecek bir çok sorundur. işte tarafsız okudugumuz zaman ortaya çıkanlar budur.

Yorumu oyla      11      6  
volkan 20 Aralık 2018 Perşembe 01:36

izmirin bi tek stad sorunu vardı demi? gaziemir avm optımum avm yı kast ediyosan ona izin veren bakanlık belediye değil bunu bilin! istinye park arazısı özfatura zamanında ticari alana dönüştürüldü bunu bilin! chp mukemmel değildir ok ama bu şehir akp ye teslim edilemez istanbul bitti şimdi izmiri paylaşmak istiyolar anlayın artık!

Yorumu oyla      15      7  
Lombak 19 Aralık 2018 Çarşamba 22:43

Olay stat falan değil. Akp izmirde, chp istanbul ve ankarada yenilgiyi kabullenmiş. Meral zaten seçmen tokadını geçen seçim yemiş. Statüko hakim. Chpnin 10 uncu seçim yenilgisi yakın. Herşey 16 yıldır bildiğiniz gibi. Seçim ertesi dolar 8 tl...

Yorumu oyla      10      7  
gürkan 19 Aralık 2018 Çarşamba 21:12

Adamın dünyadan haberi yok gelmiş burada AVM'ye izin verenler goygoyu yapıyor. Yıllar önce yapılan stat protokollerini oku bakalım ne yazıyor. sonra burada ahkam kes.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: Bu yıl 347 terör eylemi engellendi
İçişleri Bakanı Soylu, bu yıl 347 terör eyleminin gerçekleştirilemeden engellendiğini bildirdi.
Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği İstiklal Caddesi'ndeki ...
MHP Lideri Bahçeli'den 'görüşme' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, ''Liderler seviyesinde önümüzdeki günlerde bir görüşme ...
 
CHP İzmir’de kritik zirve: Başkan Yücel örgüte ittifak düşüncelerini sordu!
İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanları bir araya geldi. Toplantı sonrasında ...
CHP Menderes Aday Adayı Öztürk: Belediye-Sanayi dayanışması şart
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; Menderes Sanayi ...
CHP Milletvekili Serter: Hazinemiz nerede?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de Hazine ile ilgili konuşma ...
 
İzmir'deki kamulaştırma isyanı meclis gündeminde
CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri ...
Meclis'te 'şunlara bakın' tartışması!
2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neler oluyor hayatta, bir de şu rüya gerçek olsa!
Mehmet KARABEL yazdı... Neler oluyor hayatta, bir de şu rüya gerçek olsa!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva