HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2018 Çarşamba - 10:52

CHP Menderes Aday Adayı Öztürk: Belediye-Sanayi dayanışması şart

CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; Menderes Sanayi Sitesi'nde esnaf sanatkârlarla bir araya geldi. Atölyeleri ziyaret ederek, hem işletme sahipleri hem de çalışanlarla sohbet ederek sorunları dinleyen Öztürk; Menderes'in üç önemli kalkınma alanından birinin sanayi olduğuna dikkat çekerek; her üretim alanında olduğu gibi sanayi üretiminde de küçük ve orta ölçekli işletmelerin örgütlenmesini ve Avrupa standartlarına kavuşmaları için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

CHP Menderes Aday Adayı Öztürk: Belediye-Sanayi dayanışması şart

Aynı zamanda Büyükşehir ve Menderes Belediye Meclis Üyesi olarak yıllardır alanda olduğunu hatırlatan Eski Görece Belediye Başkanı ve Menderes CHP Aday Adayı Mustafa Öztürk; " Menderes, turizm ve tarımla birlikte sanayi üretiminde de öncü olma potansiyeli taşıyor. Ancak ne yazık ki; belediye-sanayi-üniversite işbirlikleri yeterince önemsenmemiş. Bir ilçenin genel olarak kalkınmasında, hizmet üreten makamların sorumluluğu büyük, öncülüğü önemli. Yerel ve genel sorunlar var. Hem işletme sahiplerimizin hem de çalışanlarımızın bu sorunlarını çözerken, vizyonu olan projeler de üretmek gerekli." diye konuştu.

ALT YAPIDAN, AB PROJESİNE...
Belediyeciliğin; sadece çöp toplamak, park bahçe yapmak olmadığını söyleyen Öztürk; sözlerin şöyle sürdürdü; " Elbette halkımıza temel hizmetlerimizi götüreceğiz. Hem de eksiksiz ve çağa uygun olarak. Ancak, çağı yakalaması gereken işletmelerimizi de destekleyeceğiz. Onlara yol gösterecek, sorunlarının çözümü için çaba gösterirken, işlerini geliştirmelerinin de önlerini açacağız. Kendi kendilerine varlık mücadelesi veren esnaf sanatkarımız, ilçe ekonomimizin ve sosyal hayatının önemli dengeleri. Krizler malumumuz. Onları kendi haline bırakan, temsiliyetsiz ve desteksiz bırakan bir belediyeciliği kabul etmek mümkün değil. Yol, ulaşım gibi sorunları var. Alt yapı eksikleri var. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ancak; kooperatifleşme, iş geliştirme gibi desteklere de ihtiyaçları var. Bu konularda onların önünü açmak, ilçemizin önünü açmak anlamına gelir." 

YEREL KALKINMA İÇİN ÇÖZÜM ORTAKLIĞI
İlçede Kısıkköy, İTOB gibi önemli üretim potansiyellerine sahip sanayi bölgeleri olduğuna dikket çeken CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; " Bu yapılar ilçemiz açısından stratejik önem taşıyor. Bölgemizde hızla gelişen ağırlıklı ilk beş sektör yapı, gıda, makine, plastik ve otomotiv. İmalat sanayinde ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri ve mobilya sektörlerinde marka değerinde üretimler söz konusu. Tüm bu değerler; üreticimizin olduğu kadar halkımıza da geri dönecek şekilde ele alınmalı. tanıtımımız açısından çok önemli. Bu nedenle; belediye-sanayi işbirlikleri şart. AB Projelerinden, yerel kalkınmada çözüm ortaklığı içeren pek çok adımı birlikte atacağız." diye konuştu. Öztürk ayrıca şunları söyledi; " Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edecek ortak platformlara ihtiyacımız var. Üniversitelerimizi ve yurt dışı ilgili kurumları da içine alarak; tarım, turizm ve sanayi alanında bu platformları oluşturmak zorundayız. Menderes'in değerlerini, işgücünü ortak akıl zemininde bilimle de buluşturduğumuzda; kaynak yaratmak ve gelişim de beraberinde gelecek. Belediyelerin de üstüne büyük görevler düşüyor.

 
İzmir'de doktorla tartışma tatlıya bağlandı
 
Didim'de faciaya kıl payı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Milletvekili Serter: Hazinemiz nerede?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de Hazine ile ilgili konuşma ...
İzmir'deki kamulaştırma isyanı meclis gündeminde
CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri ...
Meclis'te 'şunlara bakın' tartışması!
2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neler oluyor hayatta, bir de şu rüya gerçek olsa!
Mehmet KARABEL yazdı... Neler oluyor hayatta, bir de şu rüya gerçek olsa!
AK Parti İzmir’de 7 ilçenin başkanı belli oldu
AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı için istifa eden 7 ilçe başkanının ...
CHP’li Sertel’den üniversiteli posta dağıtıcıları için kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, PTT Personeli ...
 
İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘ittifak’ alarmı: 30 ilçeden rapor istedi!
İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile sürdürülen ittifak görüşmelerinin ...
Kılıçdaroğlu: Kibir ittifakı ile karşı karşıyayız
CHP lideri Kılıçdaroğlu ''Bir kibir ittifakı ile karşı karşıyayız. Karşısında ...
AK Parti aday adayı Barata: Çeşme dünya kenti haline gelecek
Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan Çeşme’de eğitim ve sağlık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva