HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2017 Cumartesi - 12:58

MHP Karşıyaka: Atatürk bölmez, birleştirir

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  “Atatürk ve Türk Milliyetçiliği Konferansı” düzenledi.

MHP Karşıyaka: Atatürk bölmez, birleştirir

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  “Atatürk ve Türk Milliyetçiliği Konferansı” düzenledi.

Çok sayıda Karşıyakalı'nın dinlediği konferansa ilçenin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri ve MHP İl yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz,  son yıllarda bazı çevrelerce bilinçli olarak Atatürk ve aziz hatıralarının tartışma konusu yapıldığını bunu yapan mihrakların asıl hedeflerinin de Türklük ve Cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket varoldukça Türk Milleti ve Türk Devleti üzerine hesap yapanların hüsrana uğrayacaklarını sözlerine ekleyen MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz,  “Bugün 94. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz Büyük Türk Milliyetçisi Atatürk ve kadrolarının bizlere bıraktığı en büyük eserdir. Hiç şüphesiz attığı her adımda, ortaya koyduğu tüm fikirlerde ve bütün uygulamalarında büyük bir Türk Milliyetçisi olduğunu gösteren Mustafa Kemal Atatürk sonsuza dek yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır. O, Tarihin en uzak çağlarından gelen Oğuz Hanların, Atilaların, Bilge Hanların, Alparslanların, Fatihlerin son yüzyıldaki kavşak noktası; Başbuğ Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye ve onlardan da sonsuzluğa uzanan Türklük güneşinin aydınlığıdır.  Allah makamını yükseltsin, mekânını cennet eylesin. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı yüreği Türklük ve Atatürk Sevgisiyle atan sizlere çok teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 94 Yılını kutlar, Cenabı-ı Allah’tan birliğimizi bozmasın dualarıyla saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet Türkmen ise yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün son derece yüksek bir Türklük Şuuruna ve Milli bilince sahip olduğuna değindi. Bu konuda yaptığı çalışmaların ve kurduğu kurumların milletimizin ve devletimizin en önemli dayanakları olduğunu da sözlerine ekleyen Türkmen şöyle konuştu; “ismi Atatürk, Kurduğu devlet Türk olan; Paralarına, pullarına ve devlet armasına bozkurt koyan bir liderden bahsederken onun için söyleyeceğimiz tek şey Türk Milliyetçisi olduğudur.

ATATÜRK BÖLMEZ BİRLEŞTİRİR
Atatürk’ün düşünce dünyasında, “Millet” kavramının ne anlama geldiğini, Atatürk bizzat kendisi şöyle ifade etmektedir: “millet, dil, kültür ve ideal birliği ile birbirine bağlı vatandaşların teşkil ettiği bir siyasi ve içtimai heyettir”. Nihayet bu bağın teminatı olan Türk kimliği, siyasî sınırları dâhilindeki bütün farklı kesimleri kapsayıcı ve bütünleşmeyi sağlamaya yönelik bir şekilde düşünülmelidir. Mustafa Kemal Atatürk “Türk Halkı” derken yapay “Türkiyelilik” kavramını kastetmez. O, kimliği sosyal, kültürel ve psikolojik bir zemin üzerine bina etmeye çalışarak bu şeklide duygusal bir bağ ve bütünlük oluşturmak istemiştir.  “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır”. Derken hepimizi bir ve bütün kabul eder. Bu onun sosyolojik deha olmasının göstergesidir. Bu sebeple Atatürk bölmez, birleştir” Dedi.

 
Bornova'da 29 Ekim coşkusu konserle başladı
 
Lider Menemen, Tokatspor'a konuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Delican'dan 29 Ekim mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. ...
Ümit YALDIZ yazdı... İki mağdur: Akşener ve Erdoğan!
Ümit YALDIZ yazdı... İki mağdur: Akşener ve Erdoğan!
CHP'li Bakan'dan Selçuk'taki maden projesine tepki
Gökçealan Köyü’ne Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılmaksızın izni ...
 
AK Parti'den kritik açıklama: Eğer istifa etmezse...
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Pazartesi günü açıklama yapacağını belirten ...
Menderes Türel’den ‘İyi Parti’ açıklaması
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İYİ Parti ...
Adalet Bakanı'ndan pazarlık iddiasına yanıt!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Büyükada davası sanıklarının tahliyesi için ...
 
Cumhurbaşkanı açılışını yaptı: İsim babası Arınç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melike Hatun Camii'nin ibadete açılması ...
CHP’li Güven Diyarbakır’da: Elçi için ziyaret
İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve bazı il yöneticileri, Diyarbakır ...
İyi Parti'de İzmir'den 3 önemli isme 3 kritik görev!
İYİ Parti'de başkanlık divanı üyelerinin görev dağılımı yapıldı. Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva