HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2017 Cumartesi - 12:46

AK Partili Delican'dan 29 Ekim mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

AK Partili Delican dan 29 Ekim mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Delican; Türk milletinin yazdığı istiklal ve istikbal mücadelesinin dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çektiği mesajında; o gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yokluk ve imkansızlıklar içinde işgale ve sömürüye dur diyerek Cumhuriyet'i kuran bir milletin sırtını, bugün de yere getirmenin zor olduğunu dile getirdi. 

Başkan Bülent Delican; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bir milletin; erkeği, kadını, yaşlısı; genci ve çocuğu ile nice destan yazarak verdiği var olma mücadelesi; bize rehber sayılacak zaferleri ve bugün 94 yaşına giren Cumhuriyet'i armağan etmiştir. Bu milletin ferdi, o kahraman ecdadın mirasçısı olmak büyük onur; Cumhuriyet ve değerlerinin koruyucusu olmak büyük sorumluluktur. Bizi birbirimize bağlayan; o gün de tüm farklılıklarına rağmen düşmana karşı omuz omuza mücadele veren anlayış, cesaret ve birlik beraberlik ruhudur.  Unutmamalıyız ki; bu ruhun devleştiği her yerde her dönemeçte özgürüz ve güçlüyüz. Cumhuriyet kazanımlarını ileriye taşımanın, kuruluş felsefesini yaşatmanın, hedeflerimizi gerçekleştirerek emperyalizme karşı her an direnebilmenin temel kaynağı işte budur. Düşmanın, bizi biz olmaktan çıkarıp, kardeşi kardeşe kırdırmak taktiği, farklılıklarımızı zenginlik değil de kavga unsuruymuş gibi kullanma gafleti, terörü allayıp pullayarak devletimize evimize kadar sokma cesareti biz bu ruhu taşıdıkça asla amacına ulaşamayacaktır. 15 Temmuz gecesi de vücut bularak işgali ve darbecileri durduran; günlerce gecelerce tutulan demokrasi nöbetlerine dönüşen  işte milletimizin göğsündeki bu iman ve vatan aşkıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük zafere ulaşıp, Cumhuriyet'i ilan ederken " Şunu bir gerçek olarak biliniz ki, şeref hiçbir vakit bir adamın değil, bütün milletindir. Eğer yapılan işler mühimse, gösterilen muvaffakiyetler belli ise, inkılâplar dikkati çekici ise, her fert kendini tebrik etmelidir. " sözleri ile geleceğin. gelişme ve büyümenin de anahtarını vermiştir. Cumhuriyet'imizi korumak, her alanda kalkınan, güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu azim ve kararlılıkla sürdürmek de milletimizin her ferdinin inanç ve irade göstermesi ile mümkündür. 

Biz; binlerce yıllık şanlı tarihimizin ve son olarak 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet rejimi  ile taçlanan istiklal mücadelemizin rehberliğinde çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.  Bugünün savaşlarında bizi güçlü kılacak ekonomik ve sosyal reformları bir bir gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Önümüze çıkan engelleri aşarak, dünya ile yarışmanın koşullarını el birliği ile oluşturmak için; 94 yıllık Cumhuriyet tarihimizin işaret ettiği hassasiyetleri de gözetip, milletimizin irade ve sağduyusuna dayanarak yol alacağız. Milletimizin destek ve azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yılı hedeflerimizi gerçekleştirmemizin de itici gücü olacaktır.  Gelişme ve yenileşme hedeflerimizi gerçekleştirirken; kurtuluş ve kuruluşun başlangıç noktası olan İzmir'imizin; vatansever ve öngörülü İzmirli'lerin katkısı hiç kuşkusuz büyük olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta istiklal mücadelemizin önderi , Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; canı pahasına varlığına ve bayrağına sahip çıkan, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet'imizin 94. yılı kutlu olsun"

 
'Fırtına' İstanbul'da esecek!
 
Bornova'da 29 Ekim coşkusu konserle başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezgin tahtacı 29 Ekim 2017 Pazar 00:27

SAYIN BASKANIM COK GUZEL BIR CUNHURİYET BAYRAMI MESAJI YAYILAMISSINIZ SIZI CANI GÖNULDEN TEBRIK EDER BASARILARINIZIN DEVEMINI DİLERIM BU GGUZEL DUŞUNCELERINIZLE İZMİRİMİZE ÇOK YAKISIYOSUNUZ

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... İki mağdur: Akşener ve Erdoğan!
Ümit YALDIZ yazdı... İki mağdur: Akşener ve Erdoğan!
CHP'li Bakan'dan Selçuk'taki maden projesine tepki
Gökçealan Köyü’ne Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılmaksızın izni ...
AK Parti'den kritik açıklama: Eğer istifa etmezse...
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Pazartesi günü açıklama yapacağını belirten ...
 
Menderes Türel’den ‘İyi Parti’ açıklaması
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İYİ Parti ...
Adalet Bakanı'ndan pazarlık iddiasına yanıt!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Büyükada davası sanıklarının tahliyesi için ...
Cumhurbaşkanı açılışını yaptı: İsim babası Arınç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melike Hatun Camii'nin ibadete açılması ...
 
CHP’li Güven Diyarbakır’da: Elçi için ziyaret
İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve bazı il yöneticileri, Diyarbakır ...
İyi Parti'de İzmir'den 3 önemli isme 3 kritik görev!
İYİ Parti'de başkanlık divanı üyelerinin görev dağılımı yapıldı. Parti ...
İyi Parti’nin kurucularında yer almayan Taşer kırgın mı?
MHP’den istifa eden ve İyi Parti'ye üye olacağını açıklayan Murat Taşer’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva