HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2013 Çarşamba - 08:56

MHP’den ‘Büyükşehir’ harekatı: İzmir için bomba isimler

Yerel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilecek isimler üzerinde siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken MHP’den bir hamle geldi. Parti, Büyükşehir için Devlet eski Bakanı Işılay Saygın’a teklif götürdü. Saygın, “Politikayı bıraktım. Kendimi hayır işlerine verdim. Bütün partilerden teklif var. Bu da beni onurlandırıyor” dedi. MHP’nin markajında sürpriz bir isim daha var.

MHP’den ‘Büyükşehir’ harekatı: İzmir için bomba isimler

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sürecinin en hareketli yaşandığı illerin başında gelen İzmir’de siyasi partiler aday adaylarını tespit etmek için başlattıkları çalışmaları devam ettiriyor. AK Parti’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ismi ön plana çıkarken MHP de boş vurmuyor. 

İzmir’de şimdiye kadar dokuz ilçede aday açıklaması yapan parti büyükşehir için nabız yoklamaya devam ediyor. 2009 yerel seçimlerinde İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile seçime giden MHP’de ismi gündeme gelen TBMM Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve Sanayi Ticaret eski Bakanı Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun 2014 için olumsuz bakmasından sonra ibre ‘popüler’ isimlere çevrildi. Parti İzmir’in yakından tanıdığı birçok isim üzerinde nabız yoklamaya başladı.
 
SAYGIN BİRİNCİ SIRADA
MHP’de gündeme gelen ilk isim Devlet eski Bakanı Işılay Saygın oldu.  İzmir’in yakından tanıdığı, yerel seçim deneyimi de bulunan Devlet eski Bakanı Saygın’a parti genel merkezinden teklif geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin henüz önüne konulmayan listenin başında yer alan Saygın’a parti yöneticileri teklif götürdü.


 
NE MUTLU BANA…
Yerel seçim sürecinde isminin Büyükşehir için gündeme gelmesi ile ilgili konuşan Saygın, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Artık aktif politikayı bıraktım. Kendimi hayır işlerine verdim. İki derneğin genel başkanlığını yapıyorum. İnsanlara faydalı olabilmek için var gücümle çalışıyorum. Bütün siyasi partilerden teklif geliyor. Bu da beni onurlandırıyor. Ne mutlu bana ki şimdi bile ‘Büyükşehir’de kimi istiyorsunuz’ denildiğinde herkes ‘Işılay Saygın’ diyor. Demek ki gerçekten iz bırakmışım” dedi.
 
Siyasetçilere, milletvekillerine ve belediye başkanlarına önerilerde de bulunan Saygın, “ Seçim zamanı gezerken ‘Işılay Saygın gibi olacağım. Herkes ile görüşeceğim, yardıma koşacağım’ diyenler sonra telefonlara bile çıkmıyorlar. Halk bunları görsün. Sandığa gittiği zaman da gerekeni yapsın. Ona göre oyunu versin” diye konuştu.
 
ÖZFATURA MARKAJDA
Partinin, Büyükşehir için aday arayışı devam ederken Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura da gündeme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu vasıtasıyla iletilen talebe Özfatura kesin olarak ‘ret’ cevabı vermedi. Biraz daha süreci izleyeceğini ifade eden Özfatura’nın kesin kararını vermediği öğrenildi.
 
İLÇELERDE AK PARTİLİ İSİMLER
İzmir’de sadece 9 ilçede adayları açıklayan MHP özellikle ilçelerde sevilen isimlerle yola devam etmeyi planlıyor. Birçok eski belediye başkanı, tanınmış oda ve STK başkanları ile görüşülürken diğer siyasi partiler de yakından takip ediliyor. Kasım ayı sonunda adayları açıklaması beklenen AK Parti’nin aday adayları da MHP’nin gündeminde yer alıyor. Parti, adaylık şansını kaybeden, kendisine yakın düşünen ve sevilen isimleri aday yapmayı düşünüyor. Bazı yerlerde görüşmelerin devam ettiği de biliniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 21 Kasım 2013 Perşembe 08:36

bi özfaturamız eksikti.

Yorumu oyla      11      6  
1974 BUCA LİSELİLER 20 Kasım 2013 Çarşamba 20:16

BUCADA CEMİL ŞEBOY,İZMİR BÜYÜKŞEHİRDE IŞILAY SAYGIN.İZMİRİ BUCALILAR YÖNETİR.

Yorumu oyla      13      12  
Mister No 20 Kasım 2013 Çarşamba 18:00

Yesile düsman, insana düsman, cevreye düsman, ayrimci, kavgaci, sen-benci, ihale yolsuzu AKP senin Gelecegindir IZMIR. Hic durma , kos oyunu AKP verki, heryer beton olsun, yandas-yalaka zengin olsun. Ülke Kürdistan, Yobazistan ve minicik Türkiye diye 3 e bölünsün.

Yorumu oyla      22      7  
YENİ TÜRKİYE , YENİ İZMİR , BELEDİYELERDE YENİ BAŞKANLAR... 20 Kasım 2013 Çarşamba 11:34

27 Kasımdaki " EXPO 2020 İZMİR " PROJESİYLE BİRLİKTE...TÜRKİYEDE , İZMİRDE Özellikle Yerel seçimler nedeniyle BELEDİYELERDE DEVRİM Niteliginde Yenilenmeler Başlıyacak. İZMİRİN, İki önemli sorunu ön plana çıkıyor. 1 - 4 MİLŞYON İZMİRLİNİN DEPREMDE CAN GÜVENLİGİ..." ÖNCELİKLİ " 2 - EXPO 2020 İle birlikte ULUSLARARASI BOYUTTA MARKA KENT İ Z M İ R İçin ne gerekiyorsa yapılmalı... EKONOMİK , SOSYAL ,KÜLTÜREL ve SPORTİF Alanlarda DEVASA PROJELER ve YATIRIMLAR HAYATA GEÇİRİLMELİ... 3 - BU ORTAMDA GÜZEL İZMİRİ MİZİN 2010 Lu , 2020 li Yılları DEVRİM NİTELİGİNDE BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI İLE İZMİRİ YENİDEN PLANLAYIP İMAR VE İNŞA EDECEK OLAN ELLERE TESLİM EDİLMELİ. BUNUDA ŞU ANDA... AK PARTİ ve GÜÇLÜ AK PARTİ BAŞKANLARI BAŞARIR...İZMİRLİ SEÇMEN SEN İSTERSEN İZMİRİN GERİ KALMIŞLIGINA AK OYLARINLA SON Verebilirsin...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      16      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’te yüksek tansiyon: ‘Böyle hoca olursa…’
Adalet Bakanlığı'nın Meclis'teki bütçe görüşmeleri hararetli tartışmalara ...
Davutoğlu: Gezi'den onur duyuyoruz demedim
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iddiaların aksine ABD'deki bir düşünce kuruluşunda ...
Yeşiller ve Sol Gelecek'ten Yargıtay'a 'Çernobil' itirazı
İzmir'de faaliyette olduğu dönemde kurşun üreten, 'İzmir'i Çernobil'i ...
 
Çiller'den Kılıç'ın 'o imzalattı' iddiasına yanıt
Eski Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller adına Avukatı Seçil Genca Oral, ...
Buca aday adayı Akdemir'den kasaplara festival müjdesi
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediyesi Başkan aday adayı mimar Remzi ...
Ali Engin o ziyareti iptal etti: 'Gereken kararı...'
Yerel seçim öncesinde Karşıyaka belediye başkan adaylığı için çalışmalarını ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: Ahmet Kaya yaşasaydı...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. ...
AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na ‘Sümerbank’ çıkışı!
İl Genel Meclisi AK Parti Grubu tartışmalı Sümerbank arazisi konusunda ...
Başbakan Erdoğan’dan 2 bin yıllık dil sürçmesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında Cervantes yerine yanlışlıkla ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva