HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2013 Salı - 14:18

AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na ‘Sümerbank’ çıkışı!

İl Genel Meclisi AK Parti Grubu tartışmalı Sümerbank arazisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hizmetin önünü tıkamakla suçladı.

AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na ‘Sümerbank’ çıkışı!

EGEDESONSÖZ -  İl Özel İdare’nin paylaşılacak malları arasında yer alan Sümerbank arazisi üzerine tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili olarak İl Genel Meclisi AK Parti Grubu’ndan da flaş bir açıklama geldi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Kaçar, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ve İl Genel Meclisi üyeleri basın toplantısı yaparak, tartışılan Sümerbank arazisi krizinde Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nu suçladı.

AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Kalyoncu, mülkiyet tartışmaların tarihte kaldığını, kendilerinin de Sümerbank arazisine mülkiyetin kimde kalacağı gözüyle bakmadıklarını belirterek, alanda hukuku zorlamadan, kanunlar çerçevesinde İzmir halkının en çok verimi alacağı projelerin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Toplam 114 bin 193 metrekare alana sahip Sümerbank arazisinin 19 bin 480 metrekaresinin turizm ve ticaret alanı olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile daha önce yaptığı görüşmede, 37 bin 693 metrekarelik bölümüne bakanlıkça 'Mega Müze', kalan 76 bin 500 metrekarelik bölümüne de büyükşehir belediyesi tarafından kongre merkezi yapılmasının tasarı olarak kabul edildiği anlatan Kalyoncu, Kocaoğlu'ndan, kararı uymasını istedi.

HİZMETİN ÖNÜNÜ AÇMAK YERİNE…
Başkan Kocaoğlu'nun, eski Bakan Günay'ın müzeye sponsor bulmasına yönelik, "Ne vereveksin bunun karşılığında... Turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen yeri vereceksin. Kimin malını kime veriyorsun? Orası İzmir'in yerel sermayesi" sözlerine de tepki gösteren Nazmi Kalyoncu, Kocaoğlu'na şu sözlerle "Sayın Aziz Kocaoğlu'nun Sümerbank arazisiyle ilgili sözleri tam bir çelişkiler yumağıdır. Aziz Kocaoğlu'ndan tasarı olarak kabul edilen görüşmedeki hususlara uymasını bekliyoruz. Ancak Aziz Bey hizmetin önünü açmak yerine, kavga çıkarak İzmir'e yapılacak hizmetlerin önünü tıkamayı tercih etmiştir. Böyle bir alışveriş söz konusu değildir. Kocaoğlu bu konuları bilmemekte, ya bilerek ortamı germek için bahaneler üretmekte ya da her zaman oluğu gibi bürokratları tarafından yanlış yönlendirilmektedir” diye konuştu.

Kalyoncu, Başkan Kocaoğlu'nun, Çeşme'deki toplantıda bürokratlarını 'yıllardır önünü tıkadıkları için fırçaladığını' itiraf ettiğini, aynı bürokratların Sümerbank arazisi konusunda da kendisini yanlış yönlendirdiğini savunarak, Kocaoğlu'nun, "Araziyi bana verin" diyerek kavga çıkardığını, İzmir halkını yanlış yönlendirerek bencilce yaklaşım sergilediğini öne sürdü.
Kocaoğlu'nun bu yaklaşımının İzmir'e ve İzmir halkına en büyük kötülük olacağını ifade eden

KONAK MEYDANI HAKKINDA…
Kalyoncu, AK Parti İl Genel Meclisi Grubunun görüşünü ise şöyle açıkladı:
"Sümerbank arazisi konusundaki görüşümüz, sit alanı olan bir yer ile ilgili kanun gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan müsaade aldıktan sonra kurumlar arasında kavgaya dönüştürmeden İzmir halkının hizmet alacağı projenin uygulanmasıdır. Bu alanda yapılacak her yatırım İzmir'e yapılmış olacak ve İzmir'in büyüyüp gelişmesine katkı koyacaktır."

Kalyoncu, Konak Meydanı tartışmalarına da değinerek, İl Genel Meclisinde 1,5 yıldır konuşulan Konak Meydanı konusunda Meclis Başkanı Serdar Değirmenci'nin CHP, AK Parti ve MHP grup başkan vekilleriyle birlikte üç partinin il başkanlarını ziyaret ederek destek aldığını hatırlatarak, AK Parti Grubu'nun büyükşehir, Merkez Bankası, SGK ve Vergi Dairesi Başkanlığı binalarının yıkımını yeterli bulmadığını söyledi.

Valilik binası bitişindeki kamu binalarının da tasfiye edilerek Tarihi Vali Konağı, İzmir'in simgesi Saat Kulesi ve meydan ortasındaki caminin ön plana çıkartılması gerektiğini ifade eden Nazmi Kalyoncu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu konudaki tavrına da tepki göstererek parti grubunun önerisini “Kemeraltı'nı yeraltı otoparkları, yürüyen merdivenler ile cazibe merkezi haline getirecek, Kemealtı'ndan Agora'ya, Kadifekale'ye ulaşan tarihi yolculuğu inşa edecek ve İzmir'in bir turizm kenti olduğunu ön plana çıkartacak bir projeyi entegre etmek gerekir. Bu projelerin hayata geçirilmesinde birinci derece sorumluluk ve inisiyatif yerel yöneticilere düşmektedir. Önceleri 'Diğer binalar yıkılsın, sonra ben Büyükşehiri yıkarım' diye topu taca atmaya çalışan Aziz Kocaoğlu, şimdi de 'Konak Meydanı projesinin Büyükşehir Belediyesi ve İzmir'i aşan büyük maliyetler içerdiğini' ifade etmesi vizyonunu ortaya koymuştur. Bize göre de bu proje büyük bir projedir ama bizi aşan bir proje değildir. İzmir'e ve İzmirli hemşerilerimize yakışan bir projedir. Kavga etmeden Ankara ile sağlanan diyaloglar ile bu proje hayata geçirilebilir. İzmir'in çehresi değişir” sözleriyle anlattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan’dan 2 bin yıllık dil sürçmesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında Cervantes yerine yanlışlıkla ...
CHP Gaziemir’e anlamlı kupa
Yeni Kapı Tiyatrosu’nun, Gezi Parkı olaylarında hayatını yitiren Ali İsmail ...
Erdoğan’dan Ahmet Kaya salvosu: Ulan hepiniz…
‘Ahmet Kaya’ya kimler saldırdı’ diyen Başbakan Erdoğan ‘Kimler saldırdı? ...
 
CHP’li Güler’den Meclis’te kadın zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı ve Milletvekili Birgül Ayman ...
AK Parti’de vekil yoklaması: Günay’dan ret, Yıldırım’a form yok!
Genel Merkez’in milletvekillerine form dağıtarak ilçelerde gönüllerinden ...
Bahçeli çok sert konuştu: Diyarbakır bombardımanı!
MHP Lideri, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini sert sözlerle eleştirdi. ...
 
KADER’den yanıt: Siyasette neden topuk sesi yok?
Siyasette yeterince yer bulamamaktan yakınan, kotalarla eşit temsil hakkına ...
Kökoğuz Çamkıran'da pazar esnafıyla buluştu
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Mimar Ali Kökoğuz, Çamkıran ...
Günay’dan Kocaoğlu’na Sümerbank yanıtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Sümerbank arazisine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva