HABERLER>POLİTİKA
19 Kasım 2013 Salı - 10:37

Günay’dan Kocaoğlu’na Sümerbank yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Sümerbank arazisine müze yapımı için sponsor olan kuruma, turizm ve ticaret imarlı alanı vereceğini öne sürdüğü Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, iddiayı reddetti.

Günay’dan Kocaoğlu’na Sümerbank yanıtı

İZMİR – Yerel seçimlerin ardından kapatılacak İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımı kentte tartışma konusu olmaya devam ediyor.

- AK PARTİ GRUBU'NDAN KOCAOĞLU'NA SÜMERBANK SALVOSU...

Krizin odak noktası Sümerbank arazisi, Valilikle İl Genel Meclisi arasındaki devir krizinin ardından Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun karşılık açıklamalarıyla gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Sümerbank arazisine müze yapımı için sponsor olan kuruma, turizm ve ticaret imarlı alanı vereceğini öne sürdüğü Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, iddiayı reddetti.

Günay, sponsorluğu üstlenen Salih İşgören Vakfı'na herhangi bir turizm alanı ya da imkanı verilmesinin söz konusu olmadığını ileri sürerek, “2013 yılı başında ben görevden ayrıldıktan sonra, takipsizlikten ya da bilmediğim nedenlerle bu güzel girişim yarım kaldı ve çeşitli uyuşmazlıklar çıktı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Bakanlığın yapması gereken, anlamsız tartışmalar yerine, işi bizim bıraktığımız noktadan takip edip olumlu bir sonuca vardırmaktır. Yoksa İzmir, gereksiz siyaset çekişmeleri ile yine bir önemli ihtiyacın gerçekleştirilmesini ertelenmiş olacaktır. İşi siyasi çekişme konusu yapmanın kimseye yararı yok. İzmir, çok laftan bıktı; iş yapmanın zamanıdır” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, cumartesi günü yaptığı açıklamada Sümerbank arazisi için Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile arazinin bir kısmına müze, bir kısmına da kongre merkezi yapılması konusunda görüştüklerini hatırlatarak, “Bu alanda imar uygulamasıyla terklerden sonra 10-15 bin metrekare kalacak, bir turizm ticaret alanı olacaktı. Bu da İl Özel İdaresi'ne ait. Buraya turistik otel her şey yapılabiliyor. Ertuğrul Bey bize kendi imkanlarımızla müze yapımı için sponsor bulduğunu söylüyor. Sponsora müze yapımı karşılığı ne vereceğini soruyoruz. Turizm ticaret imarlı bu alanı verecek. Kimin malını kime veriyorsun. Mal kimin? İl Özel İdaresi'nin, İzmir'in yerel sermayesi” demişti.
 
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Kocaoğlu ile bir ilke anlaşması yaptıklarını, İzmir’e büyük ve yeni bir müze, kongre merkezi, kültür ve turizm üniteleri kazandırmak amacıyla, İzmir’in orta yerinde terk edilmiş görüntüsü taşıyan eski Sümerbank alanını ortak kullanıma karar verdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Bu ilke anlaşmasına göre, teknik birimler alanın kullanım olanaklarını tespit edecekler, Bakanlığa düşen kısımda biz de müze, sergi salonları, kütüphane gibi kültür üniteleri yapacaktık Belediye de kendisine ayrılan kısımda kongre merkezi ve turizm üniteleri yapmaya çalışacaktı. Böylelikle İzmir, hemen liman arkasında atıl durumda bulunan önemli bir alanı, el birliği yaparak kültür ve turizm yaşamının önemli bir çekim merkezi haline dönüştürmüş olacaktı. Bakanlık olarak biz, Salih İşgören Vakfı'yla Alsancak’taki Tekel Binalarının bir kültür ve sanat eğitim merkezi olarak uzun süreli tahsisi karşılığında, Sümerbank alanında yapacağımız kültür yapılarının inşasının üstlenilmesini içeren bir sponsorluk anlaşmasında da prensip olarak- mutabık kalmıştık. Sponsorluğu üstlenen Vakfa herhangi bir turizm alanı ya da imkanı verilmesi söz konusu bile olmadı. Sümerbank alanının bir kısmının bize tahsisi halinde İzmir’in yeni bir müze ve kültür ünitelerine kavuşması daha fazla gecikmeden sağlanmış olacaktı. 2013 yılı başında ben görevden ayrıldıktan sonra, takipsizlikten ya da bilmediğim nedenlerle bu güzel girişim yarım kaldı ve çeşitli uyuşmazlıklar çıktı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Bakanlığın yapması gereken, anlamsız tartışmalar yerine, işi bizim bıraktığımız noktadan takip edip olumlu bir sonuca vardırmaktır. Yoksa İzmir, gereksiz siyaset çekişmeleri ile yine bir önemli ihtiyacın gerçekleştirilmesini ertelenmiş olacaktır. İşi siyasi çekişme konusu yapmanın kimseye yararı yok. Bence kültürel altyapının geliştirilmesi günlük siyasete feda edilmeyecek kadar da önemlidir. İzmir, çok laftan bıktı; iş yapmanın zamanıdır.” (Elif Demirci/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli aday adayı Talak’tan Evka-5’e büyük proje
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, ...
Fikret Kar'a Gaziemir'in yaşlılarından büyük ilgi
Gaziemir’de esnaf ve pazar ziyaretlerine devam eden CHP Gaziemir Belediye ...
CHP’li Çam Bakan Yıldırım’a sordu: İstanbul mu İzmir mi?
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın yerel seçimleri hatırlatarak "Sayın ...
 
Bakan Davutoğlu’ndan Perwer’e vatandaşlık çağrısı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şivan Perwer ile Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı aktardı.
Arınç’tan en kritik açıklama: Mesele kalmadı!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrenci evleriyle ilgili Başbakan Erdoğan'la ...
Gürsel Tekin: 4 yıl önce 'Kürdistan'la...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da hafta ...
 
'Tiyatro'da Gezi kesintisi olacak mı?'
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, Gezi olaylarına destek verdikleri ...
Erdoğan'a destek ve 'Türkiye Kürdistan'ı çıkışı
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilk kez Türkiye Kürdistan'ı ...
AK Parti’den memura skandal talimat!
Genel Merkez, parti teşkilatının yanısıra bakanlıklara da yazılı talimat ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva