HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2018 Çarşamba - 19:10

MHP'den açıklama: Seçim startını verdik

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra, Genel Merkez'e dönüp kurmaylarını topladı. Toplantı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, seçimin startını verdik" diye konuştu.

MHP den açıklama: Seçim startını verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklaması  sonrası  konuşan  MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Seçimin startını verdik" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da TBMM'de gazetecilerin, erken seçim kararına ilişkin sorularını  yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün erken seçime gidilmesini,  Türkiye'nin mevcut sorunları çerçevesinde gerekli olduğunu söylediğini anımsatan  Akçay, bunun kamuoyunda da karşılık bulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bahçeli'nin yaptıkları  değerlendirme sonrasında 24 Haziran tarihinde bir mutabakat sağlandığına işaret  eden Akçay, Türkiye'nin seçim sathı mailine girdiğini söyledi. Erken seçim kararının, ülkenin iç ve dış meselelerine odaklanması  ihtiyacından kaynaklandığını belirten Akçay, erken seçimin Türkiye'ye, millete  hayırlar getirmesini temenni etti. 

Bir gazetecinin, 24 Haziran tarihi ile ilgili eleştiriler olduğunu, bu  tarihin hem üniversite sınavına denk geldiği hem de İYİ Parti'nin seçime  giremeyeceğinin konuşulduğunu ifade etmesi üzerine Akçay, Türkiye'de 90'dan fazla  siyasi partinin bulunduğunu, hangi partilerin seçime gireceği ya da giremeyeceği  hususunun Anayasa'da, Siyasi Partiler Kanunu'nda ve Seçim Kanunu'nda belli  olduğunu aktardı.

Bu düzenlemelere uyan siyasi partilerin seçime gireceğini,  diğerlerinin giremeyeceğini anımsatan Akçay, "Bahsettiğiniz partinin seçime girip  giremeyeceğini inanın ben bilemiyorum. YSK elbette bu konuda resmi bir açıklama  yapacaktır. Seçim tarihi belirlendiğine göre herhalde üniversite sınav  tarihlerinde bir değişiklik söz konusu olabilir." dedi.

Erkan Akçay, bir gazetecinin muhalefet kulislerinde erken seçim  tarihine ilişkin "bir baskın seçim" yorumları yapıldığını belirtmesi üzerine,  Türk siyasi tarihinde 1946'dan beri çok partili seçimlerin yapıldığını ve  bunların önemli bir kısmının da erken seçim halinde yapıldığını söyledi. Söz konusu seçimlerin büyük çoğunluğuna "baskın seçim" denildiğini  vurgulayan Akçay, şunları kaydetti: "Seçim kararının 24 Haziran tarihinde alınmasını, kesinlikle bir  baskın seçim kararı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü bu seçim  tartışmalarını 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu sırasında da gündeme  getirmek isteyen başta CHP olmak üzere bazı partiler oldu. Zaman zaman dozu düşük  de olsa bu tartışmalar devam etti. MHP ve AK Parti dışında bütün siyasi aktörler,  kamuoyunun değişik odakları hep bu erken seçim tartışmalarını gündeme getirdi. 3  Kasım 2019 tarihine daha 565 günlük bir süreç var ve bu sürece sürekli seçim  tartışmalarını taşımak doğru olmaz. Bugün yapılan zirvede de belli bir karara  varıldı. Şimdi önümüzde uyum yasalarının çıkarılması var ve 66 günlük bir sürede  çok rahat çıkarılır." "Takvim sıkışık mı?" sorusunu Akçay, "Sıkışık sayılmaz. Belki kısa bir  zaman... Siyasi partiler ve Türkiye Cumhuriyetinin kurumları bunu yapacak  tecrübe, birikime sahiptir. Herhangi bir sıkıntı olmaz." diye yanıtladı.

 
Ümit YALDIZ yazdı... Baskın basanındır misali
 
YSK Başkanı'ndan erken seçim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Baskın basanındır misali
Ümit YALDIZ yazdı... Baskın basanındır misali
CHP’de eski genel sekreter konuştu: Ön seçim yapılacak mı?
Eski Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Sındır, 24 Haziran’da alınan ...
İzmir'de partilerden 'erken seçim' için ilk mesajlar!
İzmir'de siyasi partilerin il başkanları, 2 ay sonra yapılacak erken seçime ...
 
5 maddede erken seçimin şifreleri!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlayacağı ...
'TSK'da 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettik'
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ'nün birinci aşama mahrem ve ...
İzmirli akademisyen Tosun’dan seçim yorumu: Türkiye’nin dış politikadaki elini güçlendirir
Prof. Dr. Tanju Tosun erken genel seçim kararı için, “Belki gidilecek ...
 
Kılıçdaroğlu'dan erken seçime ilişkin ilk sözler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Haziran olarak açıklanan erken seçim ...
Yıldırım'a İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu
Başbakan Yıldırım, seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasına ilişkin yasa teklifini ...
Saadet Partisi'nden erken seçim mesajı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva