HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2018 Çarşamba - 18:58

CHP’de eski genel sekreter konuştu: Ön seçim yapılacak mı?

Eski Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Sındır, 24 Haziran’da alınan erken genel seçim kararı için açıklamalarda bulunurken kamuoyunun merak ettiği ‘CHP’de ön seçim yapılacak mı?’ sorularına da açıklık getirdi.

CHP’de eski genel sekreter konuştu: Ön seçim yapılacak mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçim için açıklamalarda bulundu. Sındır ayrıca partisinin ön seçim kararı üzerinden önemli bilgiler verdi.

Sındır şunları söyledi:

"BU ERKEN DEĞİL BASKIN BİR SEÇİMDİR"
Bu erken seçime neden başvurulduğunu sorgulamak lazım… Dün Devlet Bahçeli’nin bugün de AK Parti Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamalarından çıkan sonuç şu: Artık kardeşim biz daha fazla götüremiyoruz. Ülke ekonomik bir bunalımda. Bunu demiyorlar ama ortaya çıkan sonuç bu. Ülkenin ekonomisi bitik durumda. Türkiye’nin dış politikası iflas etmiş durumda. Türkiye’de hukuk üstünlüğü değil, üstünlerin hukuk egemen olacak. OHAL uzatıldı. Çıkan OHAL bunun göstergesidir. Bütün bu ülkeyi yönetememenin sonuçlarıdır. Seçime gidip kurtaralım yeniden görevi alalım, ülke batsa da yapacak bir şey yok 5 yıl vizemizi almış oluruz telaşından farklı bir şey değil. Erken seçim demek bile doğru değil. Bu bir baskın seçim. Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan seçimler zamanında yapılacak diyordu. Şimdi sormak lazım ne oldu da tam tersine bir şey söylüyor. Gittiğim her yerde söylüyordum. Tayyip Erdoğan’ın sözüne güvenmek onun sözüyle hareket etmek abesle iştigal etmek anlamını taşır. Geçmişinde de ne dediyse tersini yaptı. Erken seçim meselesi de böyle bir süreç.

"ARTIK BU ÜLKENİN AKP İKTİDARINA TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR"
Biz CHP olarak onun dedikleriyle değil. Ülke adına bu süreci analiz eden, en kısa zamanda bu hükümetten bu vatanı kurtarmanın çabası içindeyiz. Ben genel sekreterlik görevi yaparken il ve ilçelere sandık sorumlularının belirlenmesi için yazısını yazmıştım. CHP olarak yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Partimizin organları görüşmelerini, arka kapı diplomasisi şeklinde sürdürüyordu. CHP 24 Haziran değil yarın seçim yapıyoruz deseler hazır bir partidir. Bunun özellikle altını çiziyorum. Vatandaşın bu konuda güven duyması önemli.  Türkiye’nin durumu ortada. Artık yaşam çekilmez hale geldi. Artık bu ülkenin AKP iktidarına tahammülü kalmamıştır. Ne kadar erkene alınırsa bu bizim için millet için doğru iyi olmuştur. Yerinde olmuştur.

ÖN SEÇİM YAPILACAK MI?
Ön seçim olacak mı diye soranlar oluyor. Partimizin hangi yöntemle karar vereceği tüzükte belirtilmiştir. Seçim kararı zaten önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Partimizin organları da nerede hangi yöntemleriyle adayın belirleneceğine karar verecektir. Partimizin kendi içine dönük, bizi birbirimize düşürecek süreçlerden sakınması çok önemlidir.  Ön seçimde aday yoklaması da merkez yoklaması da olsa adayın kim olacağından önemlisi CHP’nin iktidar olmasıdır.  Bu OHAL adı altında baskıcı düzenden en kısa sürede kurtulması her şeyden önemlidir. Biz huzur istiyoruz. Bu da 24 Haziran’da sandıkta ortaya çıkacaktır.

 
İzmir’de metrosunda üst geçit çöktü! Seferler iptal
 
Ümit YALDIZ yazdı... Baskın basanındır misali
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil inal 19 Nisan 2018 Perşembe 23:28

onsecim şart

Yorumu oyla      9      5  
m.kara 19 Nisan 2018 Perşembe 10:47

bu chp siyasetçileri kendilerini çok akıllı sanıyorlar.Demokrasi olsun diye ön seçim olmaz. bu seçimlerin nasıl yapıldığını bilirim. herks yeterli donanımı olanıdeğil kendi adamını seçer.Adaylarda delege goygoyculuğu ile siyast yaparlar. seçilince de benim genel merkeze eeyvallahım yok ben ön seçimle geldim derler.Bakın chp deki parti disiplinini sallamayan vekillere. hepsi ön seçimle gelenlerdir.

Yorumu oyla      9      5  
Kartal 19 Nisan 2018 Perşembe 09:49

On secim bence su cenderede olmamasi gereken bir sonuc. Artik sokaga cikip secim calismasi acilen yapilmamli gencler sandiklara sahip cikalim. Yoksa kazanmis olunan hayir bulogu kaybetmeye mahkum olur. Eger sandik lara sahip cikarsak kimse onunuzde duramaz.

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 18 Nisan 2018 Çarşamba 21:11

Hemen talimat verilmeli ve on secim için sandıklar kurulmalı. yoksa adaylar genel merkeze abluka altına alıcak, herkes kendine çekişecek parti içinde kaos olacaktır. 2 hafta içinde aday adayları başvuru yapıp ay sonu sonra ki hafta da on secim yapılmalıdır. bunun dışın da merkezi atamayla parti için de daha çok kavgaya sebebiyet verecek. genel merkez seçime yoğunlaşın. aday belirlemeyi delegeye bıraksın. bırakın bu ayakları. bu kafayla akp yine kazanacak.ozaman bu taban hepinizden hesap soracak haberiniz olsun.

Yorumu oyla      10      6  
Vatandaş 18 Nisan 2018 Çarşamba 20:22

kılıçdaroğlunun bu kadar erken gideceğini tahmin etmiyordum.

Yorumu oyla      9      5  
Hakan 18 Nisan 2018 Çarşamba 19:54

Biz hiç memnun değiliz vekillerden tekrar aday gösterilmesinler

Yorumu oyla      10      5  
18 Nisan 2018 Çarşamba 19:13

İki ay çok kısa bir süre olduğu için önseçim parti için çok faydalı olmayacak çünkü kişiler bireysel Yani kendilerine çalışacaklar.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de partilerden 'erken seçim' için ilk mesajlar!
İzmir'de siyasi partilerin il başkanları, 2 ay sonra yapılacak erken seçime ...
5 maddede erken seçimin şifreleri!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlayacağı ...
'TSK'da 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettik'
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ'nün birinci aşama mahrem ve ...
 
İzmirli akademisyen Tosun’dan seçim yorumu: Türkiye’nin dış politikadaki elini güçlendirir
Prof. Dr. Tanju Tosun erken genel seçim kararı için, “Belki gidilecek ...
Kılıçdaroğlu'dan erken seçime ilişkin ilk sözler
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Haziran olarak açıklanan erken seçim ...
Yıldırım'a İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu
Başbakan Yıldırım, seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasına ilişkin yasa teklifini ...
 
Saadet Partisi'nden erken seçim mesajı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim ...
CHP İzmir'den erken seçim açıklaması: Kurtuluş günü 24 Haziran!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili ...
İYİ Parti Genel Başkanı adaylığını açıkladı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'An itibarıyla seçim çalışmalarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva