HABERLER>GÜNCEL
1 Ocak 2019 Salı - 11:33

Metro ve tramvayda grev kapıda!

İzmir'de İZBAN işçilerinin başlattığı grev devam ederken, İzmir metrosu ile tramvay çalışanlarının da greve hazırlandığı açıklandı. İşveren ile Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, taraflar arabulucu aşamasında da anlaşamadı. Arabulucu raporu sendikaya ulaştı. Sendika grev için gün sayarken, İZBAN’dan sonra metro ve tramvayın da seferlerini durdurması gündemde.

Metro ve tramvayda grev kapıda!

İzmir’de işveren ile ücret zamları konusunda uzlaşamayan İZBAN işçilerinin başlattığı grev sürerken, İzmir Metro A.Ş. ile İzmir Tramvayı’nda da grev için geri sayım başladı. Fahrettin Altay ile Bornova Evka-3 arasında 17 istasyonda hizmet veren metro ile yine Karşıyaka’da Ataşehir-Alaybey ile Konak’ta Halkapınar-Fahrettin Altay arasında iki hat olarak işletilen tramvayda çalışan 449 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, arabulucu süreci sona erdi.

İşçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, arabulucu raporunun kendilerine ulaştığını, grev ilanını asmak için gün saydıklarını açıkladı. Metro’da çalışanlar için ücretlere yüzde 10 teklif edildiğini, sosyal kalemlerde 2 yıldır zam alınmadığını, sosyal haklardaki artışın, ücretlerle paralel olarak artmadığını savunan Ervüz, "İkinci oturumda her şey dahil yüzde 14 zam önerdiler. Üçüncü oturum için ‘Aziz Kocaoğlu ile görüşeceğiz, yeni bir teklifimiz olabilir’ dediler. Bizi davet edeceklerini söylediler. Hatta sözleşmenin toplantısını tutanakta açık bıraktık. Son gün geldi, çattı. Arabulucular, işverenin kendileri aramadığını söyledi. Bizi de arayan olmadı. Arabulucu aşamasındaki son toplantı yapılmadan, arabulucuya rapor düzenlenmesi söylenmiş. Arabulucu raporunu verdi. Rapor, sendikaya ulaştı" diye konuştu.



'60 GÜNLÜK SÜREYİ BEKLEMEYECEĞİZ'

Personel için 600 lira seyyanen zam istediklerini açıklayan Ervüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İZBAN ile paralel ücret zammı istedik. Kaldı ki ben o teklifi kabul edecekler diye korktum. Biz o teklifi hazırladığımız zaman enflasyon denen illet Türkiye’nin başına bu kadar bela değildi. Orada yüzde 14,56 en üst rakama istedik, yüzde 28 en alt rakama istedik. 100 gün olan ikramiyeyi, 112 güne çıkarmak istedik. Ayrıca sürüş tazminatı ve vardiya tazminatı talebimiz var. Görüşme süreci dediğimiz 60 günlük süreci tabii ki bekleyemeyiz. 60 günlük süreci beklediğimiz anda biz yetkimizi kaybederiz. En fazla 50 gün beklememiz lazım. Onu da öyle değerlendirmeyi düşünmüyoruz. Arkadaşlarımızla görüştükten sonra, stratejimizi belirleyeceğiz. Bu süreçte belediye bizi grev kararı almak zorunda bırakabilir.(DHA)

 
ÖTV ve KDV indirimleri 3 ay daha uzatıldı
 
Başkan Akpınar 2019’u taksicilerle karşıladı
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 2 Ocak 2019 Çarşamba 11:59

tramvayla metroda tcdd ortak değil...nasıl kıvıracaksınız cehapeli troller..

Yorumu oyla      11      8  
deli bekir 2 Ocak 2019 Çarşamba 11:37

burdan çıkan sonuçlardan birtanesi de ; belediye doğru dürüst yönetilemiyor. borç batığı içinde. yeni gelen başkan chp dışında biri olursa asıl o zaman belediyede dönen dolapları ve borç yapısını daha iyi anlamış olacağız.

Yorumu oyla      11      7  
İzmirli 2 Ocak 2019 Çarşamba 10:17

En düşük maaş alanı emsal gösterip halkı kandırmaya çalışma TC Misafir.3 maaş ikramiye alıyorsunuz o para değil mi?Vardiya tazminatı,sürüş tazminatı,kasa tazminatı vb. bir sürü tazminat istiyorsunuz.Bu belediyenin 26 bin çalışanı var.Bu belediye size verirse bu tazminatları diğerlerine de vermek zorunda.Peki belediyede bu para var mı yok.Buca metrosu asıl ertelenme nedeni para yokluğu.Belediye şirketlerinin nerdeyse tamamı zararda batık.İşçi ücretleri oranı bütçede olması gerekenin çok üzerinde.

Yorumu oyla      18      5  
İzmirli 2 Ocak 2019 Çarşamba 10:06

Metro Aş genel müdürü yılbaşı paketi filan göndermedi.3-5 tane metroda çalışan sarı sendika yalakası paketlerini getirdi.

Yorumu oyla      23      6  
Çifte standart 1 Ocak 2019 Salı 23:37

Aynı sendika daha düşük oranlara başka illerde evet demedi mi?

Yorumu oyla      21      5  
atbikolay 1 Ocak 2019 Salı 21:18

aşağıda face üzerinden çok ilgiçekici bir yorum paylaşılmış arkadaşlar

Yorumu oyla      9      5  
rıza 1 Ocak 2019 Salı 20:43

metro aş genel müdürü eylemcilere yılbaşı paketi göndermiş bakınız haberlere.

Yorumu oyla      9      18  
rıza 1 Ocak 2019 Salı 20:42

sendika başkanı akp li olsa bu grev coktan dururdu yada olmazdı sayın yorumcular biraz mantıklı olun...secim kazanmak istedigim yerde neden halkı magdur edeyim biraz düşün...

Yorumu oyla      18      18  
işçi 1 Ocak 2019 Salı 20:40

yeter kurtarın bizi ekmeğimizle oyun oynayan bu adamdan

Yorumu oyla      19      5  
TC misafir 1 Ocak 2019 Salı 20:30

13:41'de bana cevap yazan arkadaşım, yaratılan algılarla işçiler hakkında neler söylendiğini iyi biliyorum. Burada gönlümden tek geçen şey izban çalışanlarının ve diğer tüm çalışanların insani şekilde hayatlarını sürdürebilecekleri ücretleri almasıdır. Çalışanlar sendikanın dolduruşuna getiriliyorsa o zaman bu insanların geçim sıkıntısı yok bunu mu ima ediyorsunuz? ortalama 2000 TL ile ne kadar sağlıklı bir şekilde aile geçindirebilirsiniz doğrusu bunu bilmek isterim. İşçilerin geçim derdi yoksa neden greve gitsinler akp ye seçim kazandırmak için mi yoksa vatandaşa gıcıklık olsun diye mi? Değerli arkadaşım son cümlende meydan okumuşsun, yorumuma çocukça meydan okuman gerçekleri değiştirmez uyarıyoruz kötü oluyoruz, ülke birilerinin elinde oyuncak olmuş burası da olsun sonra herkes rahat! etsin. Gerçekten merak ettiğim şu ki grevi eleştirenler acaba ne kadar maaş alıyorlar ve bu aldıkları parayla huzur içinde ailelerini geçindirebiliyorlar mı? Aziz Kocaoğlu inadı bırakmalı ve birilerinin eline koz vermemeli.

Yorumu oyla      10      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Piyango sonuçları belli oldu
Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiye çekilişi sonuçlandı ve bilet sorgulama ...
Bingöl'de 4,2 büyüklüğünde deprem
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yılbaşında köprü ve otoyollara zam yapılmayacak
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve devlet otoyollarına ...
 
Atatürk'e hakaret davasında karar çıktı
Atatürk'e hakaret davası: Mahkeme, Hasan Akar'ı "Atatürk'ün hatırasına ...
Metin Akpınar'dan 'adli kontrol'e itiraz!
Bir televizyon kanalında sarf ettiği sözler nedeniyle Müjdat Gezen ile ...
İmar barışında flaş gelişme: Süre uzatıldı
Bugün sona ermesi beklenen İmar Barışı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı, ...
 
2018'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı?
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 1 Ocak, 31 Aralık tarihleri ...
ABD heyeti FETÖ delilleri için Türkiye'ye gelecek
ABD'li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ...
Yeni uygulamalar yarın başlıyor
1 Ocak itibarıyla bir dizi yeni uygulama yürürlüğe girecek. Örneğin market ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva