HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2016 Perşembe - 13:29

Meslekte Birlik'in adayı Demirtaş

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)'nın 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak olan seçimlerinde yönetime talip olduklarını açıklayan Meslekte Birlik Hareketi Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, meslektaşlarının hak ve menfaatlerini koruyacaklarını söyledi.

Meslekte Birlik in adayı Demirtaş

İzmir'in en güçlü meslek örgütlerinden biri olan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)'nın 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerinde, yönetime talip olduklarını açıklayan Meslekte Birlik Hareketi Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, meslektaşlarının hak ve menfaatlerini koruyacaklarını söyledi. SGK İzmir İl Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nde düzenlenen ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, "Sıkıntılı bir dönemde gerçekleşecek Oda seçimlerini, aynı zamanda mevcut meslek odası ve çatı örgütüne hakim olan yönetim anlayışını değiştirmek için tarihi bir fırsat olarak nitelendiriyoruz. Sıkıntılı diyoruz zira, mesleğimiz TÜBİTAK destekli bir araştırmaya göre itibar sıralamasında maalesef 34. sırada yer alıyor" diye konuştu. Mesleğin her geçen gün itibar kaybettiğinin altını çizen Başkan Demirtaş, "Her geçen gün artan angaryalar, sosyalleşme noktasında bile bizlere zaman bırakmıyor. Buna karşılık Oda yönetimine ve çatı örgütümüz TÜRMOB'a hakim olan anlayış sorunlarımızın kaynağını tamamen devlet kurumlarına yıkmakta; sorunların çözümünü tamamen kendi dışında arama ısrarını sürdürüyor. Mesleğimizle ilgili kamu kurumların paydaş değil karşıt olarak gören ideolojik yaklaşımları ile Oda yöneticiliği oynamaya devam etmekte, bütün bu tutumun faturası ise tüm meslektaşlarımız ödüyor" dedi.

YÖNETİCİLİK MESLEK DEĞİLDİR
Toplantıda mevcut Oda yönetimine de yüklenen Başkan Demirtaş, "27 yıldır meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeyen, çözemeyen ve çözme noktasında ise gerekli gayreti gösteremeyen mevcut yönetimin; özeleştiri yapıp köşesine çekilmek yerine makam hırsıyla ideolojik söylemlerle tekrar aday olması şaşırtıcıdır. Oda yöneticiliğini meslek haline getirmiş mevcut yönetim, koltuklarını kaybedeceklerini anlayınca en yakın arkadaşlarını hainlikle; bizleri de 1970'li yıların jargonu ile siyasi olarak suçlamaktadır. Buradan söylemek isteriz ki, Meslekte Birlik Hareketi olarak bizler, hiçbir siyasi partinin ne arka ne de ön bahçesiyiz. Bizler, meslektaşlarımızın hak ve menfaatleri için her siyasi partiyle görüşürüz. Kapıdan kovulsak bacadan gireriz çünkü biz meslektaşlarımızın hakkını korumak istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Meslek örgütünün itibarını yükseltmek için çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Başkan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meslektaşlarımızın bizlere destek vererek mevcut statükoyu sarsmalarını istiyoruz. Mesleğin geleceğini okuyamayan, meslektaşın derdiyle dertlenmeyen mevcut Oda yönetimine değiştirmek için meslektaşlarımızın bizlere güç vermesini bekliyor, 'gelecek Meslekte Birlik ile şekillenecek' diyoruz."

 
Davutoğlu’ndan İslam Zirvesi’ne 9 çağrı!
 
MHP de ‘dokunulmazlık’ kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolulu Hasan Usta Kemeraltı’ndan dünyaya açılıyor
Bolulu Hasan Usta Tatlıları 35 yılda Kemeraltı’ndan Abu Dhabi’ye dünyaya ...
Girişimci çocuklardan muhteşem proje pazarı
Çocuklarda girişimcilik fikrinin oluşturulması, farkındalık yaratılması ...
EGİAD ile tarihi çarşıya genç bakış
EGİAD Parlak Fikirler Atölyesi, gençlerin gözüyle “Kemeraltı” başlıklı ...
 
‘Ölüm madenleri’nin İzmirli sahibi iflas etti!
Soma’da ve Ermenek’te faciaların yaşandığı madenin sahibi Uyar Ailesi’nden ...
MB Başkanı’nın sır gibi saklanan yüksek lisansı!
13 Haziran 2012’da yasada yapılan değişiklikle Merkez Bankası’na Başkan ...
DTO İzmir'in resim yarışması sonuçlandı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
3.5 milyon gence müjde: O borçlar siliniyor!
Torba tasarının 7 maddesi daha TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna ...
Ege Zeytin Birliği’nde şok istifa!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin Mali Genel Kurulu’nda ...
'Avrupa’nın en büyük mutfağı' yeni binasına geçiyor!
“Avrupa’nın en büyük mutfağı” unvanına sahip BORTAR GROUP, günlük 100 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva