HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2016 Perşembe - 11:22

Bolulu Hasan Usta Kemeraltı’ndan dünyaya açılıyor

Bolulu Hasan Usta Tatlıları 35 yılda Kemeraltı’ndan Abu Dhabi’ye dünyaya açılıyor. Firmanın yeni hedefleri hakkında bilgi veren 3. Kuşak Yönetici Rıdvan Gürgönül, İzmir’de yeni fabrika ile unlu mamuller atağının gerçekleşeceğini söyledi.

Bolulu Hasan Usta Kemeraltı’ndan dünyaya açılıyor

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 1982 yılında kapılarını açan Bolulu Hasan Usta sütlü tatlı zinciri, 35 yılda dünyaya açıldı.

Türkiye genelinde 23 ilde 124 şube ile hizmet veren Bolulu Hasan Usta, 2016 hedeflerine yeni yüzü ile devam ediyor.

Bolulu Hasan Usta’nın üçüncü kuşak yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, yeni açılan Mavibahçe AVM’deki şubede basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İZMİRLİ SAHİP ÇIKIYOR
1982 yılında İzmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak faaliyete başlayan Bolulu Hasan Usta, yurt içi ve yurt dışındaki yeni şubeleri ile büyümesine hız verdi. Son dönem yatırımlarıyla İzmir’in lezzetlerini dünyaya açan Bolulu Hasan Usta’nın yöneticisi Gürgönül, “İzmir Kemeraltı’ndan bugün ülke genelinde 23 ilde toplam 124 şubeli bir marka haline geldik ve yüzde 70 payla pazar lideri olduk. Böylesine büyümemizde İzmir’in ve İzmirlilerin payı çok büyük. İzmirliler, hem süt tatlılarımızı çok seviyor hem de Bolulu Hasan Usta’ya sahip çıkıyor” dedi.

İZMİR’DE HEDEF 25 ŞUBE
İzmir’de Kemeraltı’nın yanı sıra Bornova, Bostanlı, Buca, Çeşme, Çiğli, Gaziemir, Güzelyalı, Hatay, Hisarönü, Karşıyaka, Urla ve Narlıdere gibi 19 farklı noktada hizmet verdiklerini belirten Gürgönül, yakın zamanda Alsancak, Güzelbahçe, Balçova ve Kemalpaşa’dan gelen bayilik taleplerini değerlendireceklerini ve 2016 yılı sonunda İzmir’deki şube sayısını 25’e yükselteceklerini söyledi.

PRENS AŞERDİ DÜNYAYA AÇILDI
Abu Dhabi ile başlayan yurtdışı pazarı hakkında bilgi veren Gürgönül, “Yurtdışında ise KKTC, Abu Dhabi, Dubai, Bahreyn ve yakında açılışı yapılacak olan Katar olmak üzere 5 şubemiz bulunuyor. İlk ihracatımızı 2008’de KKTC’ye yaptık. Daha sonra 2012 yılında Abu Dhabi’ye ilk yurt dışı mağazamızı açtık. Buna da Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet sarayındaki hamile bir prensesin aşureye aşermesi vesile oldu. Prensesin canı daha önce Türkiye'de tattığı aşuremizden çekmiş. Kraliyet sarayına gıda tedariki yapan firma, bize ulaşarak bir palet aşure talep etti. Uçakla Abu Dhabi'ye siparişi gönderdik. Aşeren prenses çok beğenmiş. İki ay sonra aynı tatlıdan iki paket daha istediler. Aradan dört ay geçtikten sonra aşurenin dışındaki tatlılardan da talep ettiler. Her tatlıdan belli miktarlarda paket yapıp gönderdik. Bu süreç iki sene sürdü. Markamızı Abu Dhabi'de görmek istediler. Karşılıklı görüşmelerin sonucunda 2012'de Al Ain bölgesinde Al Ain Mall’da ilk mağazamızı açtık. Tatlılarımız bölgede büyük ilgi görünce ikinci şubemizi 2013 yılında Dubai’de açtık. 2014 yılında da KKTC’de üçüncü şubemizi açtık” şeklinde konuştu.

KENDİ ADIYLA YURTDIŞINDA
Yurtdışı hacmini büyütmeyi hedeflediklerini söyleyen Gürgönül, “Yurtdışı operasyonlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şu anda, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan ile de bayilik konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Uzun vadede Malezya, Singapur, Kuveyt, Rusya, Umman, Lübnan gibi ülkelerde büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca, 7’den 70’e her insanın tükettiği tatlılarımızı, bir Türk markası olarak yurt dışında daha geniş bir coğrafyaya sunmayı ve geleneksel tatlılarımızı tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz. Biz bu yaptığımız yatırımlarla Türk tatlılarını yurt dışında kendi adı ile tanınmasını sağladık” diye konuştu.

EĞER AB ÜYESİ OLSAYDIK…
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmaması nedeniyle uluslararası kriterlerden dolayı süt ürünü ihracatı yapamadıklarını söylen Gürgönül, “AB’ye üye olmadığımız için ürünlerimizi Avrupa ülkelerine ihraç edemiyoruz. Ama çok yoğun bir talep var. Buraya gelen Avrupalılar paket paket alıp ürünleri götürüyorlar. Eğer Türkiye AB üyesi olsaydı bütün Avrupa cheesecake değil kazandibi yiyecekti. Belki uzun vadede Avrupa’da bir fabrika kurma hedefimiz olabilir. Ama o zamana kadar diğer ülkelerdeki yatırımlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

2016’DA BHU 13 MİLYON KİŞİNİN AĞZINI TATLANDIRACAK
34 yıldır geleneksel lezzetleri en güzel haliyle sunma hedeflerinin şirketin büyümesinde önemli rol oynadığını söyleyen Gürgönül, “İşimizi en iyi şekilde yapmak var oluşumuzun bir parçası. Şimdiye kadar ekonomik krizlerde bile büyüme grafiği çizdik. 2015 yılında ürün gamımıza yeni ürünler ekledik ve mağazalarımızda bir konsept değişikliği yaptık. Şubelerimiz artık 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği birer tatlı kafe konumunda. 2015 yılında 10 milyon kişinin ağzını tatlandırdık. Yüzde 22’lik büyüme elde ettik. Bu yıl da pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye genelinde 16 şube daha açarak toplamda 140 şubeye ulaşacağız. Bu yılki hedefimiz 130 milyon TL ciroya ve 13 milyon kişiye ulaşmak” şeklinde konuştu.

YENİ FABRİKA YENİ HEDEFLER
Tek merkezden üretimi gerçekleştiren Bolulu Hasan Usta, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasını önümüzdeki dönem büyütmeyi hedefliyor. Mevcut fabrikanın olduğu bölümde yeni bir tesisin hizmete gireceğinin sinyallerini veren Gürgönül, yeni fabrikayla birlikte BHU Tatlıları’nın, özellikle unlu mamuller, pasta ve tuzlu ürünlerde yeni bir atak hedefinde olduğunu söylüyor.

 
Girişimci çocuklardan muhteşem proje pazarı
 
Erdoğan'dan Batı'ya terör tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 14 Nisan 2016 Perşembe 15:16

ortadoğu ve arap ülkelerine açılmak riskidir. çünkü bu ülkeler demokratik hukuk devleti değiller, libya ve mısıra yatırım yapanlar büyük zarar ettiler..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girişimci çocuklardan muhteşem proje pazarı
Çocuklarda girişimcilik fikrinin oluşturulması, farkındalık yaratılması ...
EGİAD ile tarihi çarşıya genç bakış
EGİAD Parlak Fikirler Atölyesi, gençlerin gözüyle “Kemeraltı” başlıklı ...
‘Ölüm madenleri’nin İzmirli sahibi iflas etti!
Soma’da ve Ermenek’te faciaların yaşandığı madenin sahibi Uyar Ailesi’nden ...
 
MB Başkanı’nın sır gibi saklanan yüksek lisansı!
13 Haziran 2012’da yasada yapılan değişiklikle Merkez Bankası’na Başkan ...
DTO İzmir'in resim yarışması sonuçlandı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
3.5 milyon gence müjde: O borçlar siliniyor!
Torba tasarının 7 maddesi daha TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna ...
 
Ege Zeytin Birliği’nde şok istifa!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin Mali Genel Kurulu’nda ...
'Avrupa’nın en büyük mutfağı' yeni binasına geçiyor!
“Avrupa’nın en büyük mutfağı” unvanına sahip BORTAR GROUP, günlük 100 ...
Demirtaş'tan 'Cansuyu Paketi'ne teşekkür
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, zor günler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva