HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2016 Cumartesi - 09:18

Mercan’dan ‘yüksek yapı’ çıkışı: Aziz Başkanı görünce…

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Şehrazat Mercan Dubai ve Tayland ziyaretinin ardından yüksek yapı mesajı verdi. Mercan, “Basmane’de yapılacak projeye karşıyım. Proje İzmir’e hakaret demek... Aziz Başkanı gördüğümde yüzüne söyleyeceğim” dedi.

Mercan’dan ‘yüksek yapı’ çıkışı: Aziz Başkanı görünce…

EGEDESONSÖZ -  CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İzmirli Avukat Şehrazat Mercan bir haftalık seyahatinde Dubai ve Tayland’ı gezdi.

Bankok gibi nüfusu yoğun ve yüksek yapıların bulunduğu şehirleri de inceleyen Mercan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30 oranında hissesinin bulunduğu Basmane’de Folkart A.Ş tarafından yapılacak yeni projeyi de değerlendirdi. Mercan, yüksek yapıların şehirlerin görüntüsünü ve kimliğini bozduğunu söylerken Basmane projesine de karşı çıktığını ifade etti.

Egedesonsöz’e konuşan Mercan, “Yüksek yapılar insanı itiyor. Estetik olarak güzel görünse de ürkütücü. İzmir Bankok’a benzemeye başladı. Yüksek binalar için uygun yer ayrılan ama şehir içinde her yere yüksek bina inşa edilebilen bir yer haline geliyoruz. Gittiğim gördüğüm yerler berbattı. Adeta kakafoni olmuş. Endişelerim var. Şehrin kimliğini, geleceğini yok edeceğiz” dedi.

YÜZÜNE SÖYLEYECEĞİM
Basmane’de yapılacak yüksek binaya kesinlikle karşı olduğunun da altını çizen Mercan, “Buraya bu bina yapıldığında ne Basmane’nin ne de Agora’nın bir kimliği kalmayacak. İğrenç bir hal alacak. Bunu yapanlar İzmir’e hakaret ediyorlar. Psikolojik olarak yüksek bina insanı eziyor, ürkütüyor. Burada inşaat yapanlar kentin değerlerine saygılı olmalıdırlar. Aziz Bey’i gördüğümde yüzüne söyleyeceğim. Fikirlerimi kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmem. Kendisine bir saygısızlığım da olmadı. Benim kişilerle, şahıslarla işim yok. Mesele mantık ve bakış açısının yanlışlığıdır. Paris’e gittiğinizde dokunun, kültürel değerlerin bozulmadığını görüyorsunuz. Bir müteahhit bina yapmadan önce görsel projeyi halka soruyor. İmar planlarına, yasalara uygun olsa da toplum yüzde 20 oranında bile ‘hayır’ dese o proje geri çekilip katılımcılık önemseniyor. Bizim karar vermemiz lazım. Paris mi olacağız yoksa Taylan’da yüksek yapıların insanları ürküttüğü bir şehir mi olacağız” diye konuştu.

 
Dehşet: Evde başlarından vurulmuş 2 ceset bulundu
 
İZSİAD’ın onur gecesi: Kente ve bölge katkı ödülleri kimlere gitti?
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Aralık 2016 Pazar 00:45

Yüksek binaymış yapın gitsin çukurmu kalsın

Yorumu oyla      11      5  
Kadir Köse 17 Aralık 2016 Cumartesi 23:52

Arkadaşlar bunların kafası Osmanlı'da olsa idi ne Hamamlar ne çarşılar ne hanlar ne camiler ne çeşmeler ne köprüler yapılabilirdi. Ama öyle olmadı her dönem her yerleşim yerinde Her dönem bir simge eser yapmışlardır. O dönem o eserler yerleşim yerlerinde olan diğer binalara göre birer devlerdi. Onun için statikodan yana tavır almayın çağın getirdiklerini adapte olun. Size kalsa duman ile Haberleşmemiz gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 17 Aralık 2016 Cumartesi 22:53

Şu an izmirde gökdelen yapılan bölgelerde herhangi bir tarihi doku yok! DAha dogrusu vardı ama 50-60 lı yıllarda bitirdiler zaten. İzmirde karşı çıkılması gereken yapılar . sahil şeridini saran tren gibi binalardır. Güzelyalı,inönü cad. KArşıyaka gibi yerlerde güneş girmeyen sokaklar mevcut . burada bazı binalar yıkılıyor ama yerlerine gene otoparkı bile olmayan bitişik nizam yapılar geliyor. KArşı çıkılacaksa bunlara karşı çıkmalı. Burada haklı olunan tek bir konu olabilir oda Yeni kent merkezi hariç izmirde yüksek yapılaşma sınırlandırılmalı. GÖkdelenler 3-5 ayrı yerde değil tek bir yerde olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Aralık 2016 Cumartesi 22:16

Unutmadan İzmirli isimli arkadaşın sorusuna da değineyim. Değerli arkadaşım anlaşılan o ki yorumumu okumuşsun yorumumun neresinde o alanın çukur olarak kalmasını istediğimi çıkarıyorsun? Elimizde zaten bir çukur var bu çukur olmaması gerekirdi zamanında ama uzun konu. Bu çukuru nasıl değerlendireceğin önemli, bu yapı hata olur bölgeyi olumsuz etkiler yarın biri gelir bunu emsal gösterir kendine arazi yaratır mantar gibi bir tane daha çıkar bunun sonu gelmez.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 17 Aralık 2016 Cumartesi 21:07

Anlamadigim çukur mu kalsın asagidaki 2 yorumcu ya soruyorum çarsi her şeye karşı modundasiniz

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 20:34

"Bu kentin zaten simgeleri vardır Saat kulesi, Kültürparkı, Asansörü, boyozu gibi" bu şehre yeni simge yapılar yapılmasın mı? Örneğin bir opera binası. Bayraklı'da gökdelenlerin önünde olsaydı fena mı olurdu? Aa durun boyoz var ne gerek var yeni bir simgeye değil mi? Basmane Meydanı'na da iki boya atarız hop Alaçatı oluverir :)

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Aralık 2016 Cumartesi 18:36

Yapın arkadaş, yapın! İzmir'in her yerini en az 50 katlı binalarla donatın ki insanlar kazıkvari yapılar arasında yaşamanın tadına varsınlar. Bir yeri düzeltmek düzenlemek veya yaşanabilir hale getirmek orada yüksek katlı binalar yapmak mıdır? Bodrumun, Alaçatının, Safranbolunun, Kulanın ya da Şirincenin simge yapıları gökdelen mi? Basmaneyi öcü gösterip sokak sokak gezmeyenler atıp tutmuşlar acaba biliyorlar mı Altınordu Mahallesindeki o asırlık evleri ? Hiç İkiçeşmelik sokaklarında dolaşıp romanlarla iki laf ettiniz mi? Daha 10 gün önce fotoğraf çalışması yaptığım bölge için neler duyuyorum? Neymiş efendim bölgede suç işleniyormuş yahu İzmir'in suç işlenmeyen bölgesi var mı? Fotoğraf çalışmasından sonra otobüsle eve dönüyorum İkiçeşmelik'ten geçerken iki hanımefendi konuşuyor biri diğerine "buraları eskiden çok iyiydi ama şimdi zapt ettiler" ben de dayanamadım sordum "kim kimden burayı zorla aldı" diyorum cevap yok. Bırakalım bu önyargıları, eskileri güzelleştirerek onaralım çünkü onlar bu kentin hafızası ve beğenip beğenmesenizde kimliği. Bu kentin zaten simgeleri vardır Saat kulesi, Kültürparkı, Asansörü, boyozu gibi. O yüzden başka ülkelere özenip devasa binalarla simge yaratmak bana saçma geliyor. Simge yaratmaya kalkacağınıza gözünüzün önünde duran bu kentin simgelerinin başında gelen Saat Kulesine gidin bir yakından bakıp inceleyin ne halde olduğunu görün. Elinizdeki simgelere bile sahip çıkamıyorken yok efendim yeni simgeymiş falan deyip de kendinizi boşuna yormayın.

Yorumu oyla      11      5  
Kerem 17 Aralık 2016 Cumartesi 16:15

Eyy gökdelen seviciler.O ucube oraya dikilince size faydası ne olacak bir anlatsanız da anlasak.Tepesine çıkıp İzmir'i mi seyredeceksiniz? Başka bir toplumsal,çevresel,ekonomik veya sosyal bir yararını söyleyin de görelim neymiş sizi bu kadar heveslendiren.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan 17 Aralık 2016 Cumartesi 16:03

Basmane Çankaya güya izmir merkezi şu hali çok mu guzel ki yeniliğe karşı cikiliyor bence bu hanımefendi epeydir oraya girmemiştir

Yorumu oyla      11      5  
KADİR KÖSE 17 Aralık 2016 Cumartesi 15:18

genelde şikayetlerimizi rahatsız olduğumuz konularda belirtiriz. memnun kaldığımız veya bizi rahatsız etmeyen bir durum var ise onun hakkında yazmayız. gördüğün kadarıyla burada genelde basmanenin değişimi konusunda bir haylı olumlu yorumlar oldu. Vatandaş değişimden yana CHP'li yönetici yine halktan kopuş sergiliyor. yahu bir seferde halk ile beraber düşünün onlar ile beraber hareket ediniz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2017 bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ...
Başbakan Yıldırım: 7 bin 500 sivil kurtarıldı
Başbakan Yıldırım, "Bugüne kadar 7 bin 500 sivil kurtarıldı. Bu katliamları ...
Erdoğan'dan dünyaya 3 dilde 'Halep' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep'teki tahliye sürecine ilişkin resmi Twitter ...
 
TBMM’de ‘yöresel mutfak şenliği’: Başrolde boyoz!
AK Partili vekillerin mecliste dağıttığı İzmir boyozu büyük ilgi gördü. ...
MHP Lideri Bahçeli'den HDP'li Önder selam
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasını tamamladıktan sonra yerine ...
CHP İzmir Milletvekili Yiğit'in acı günü
Yiğit'in annesi Elif Yiğit 85 yaşında yaşamını yitirdi.
 
AK Parti İzmir'den 'Şeb-i Arûs' etkinliği
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin 743. ölüm yıl ...
CHP'den o müdür hakkında suç duyurusu
CHP Bergama İlçe Başkanlığı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve ...
AK Parti İl Başkanı Delican’ın vergi gururu: İlk 100’e girdi
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, sahibi olduğu eczaneden sağladığı gelir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva