YORUMLAR
Toplam 26 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
18 Aralık 2016 Pazar 00:45

Yüksek binaymış yapın gitsin çukurmu kalsın

Yorumu oyla      11      5  
Kadir Köse 17 Aralık 2016 Cumartesi 23:52

Arkadaşlar bunların kafası Osmanlı'da olsa idi ne Hamamlar ne çarşılar ne hanlar ne camiler ne çeşmeler ne köprüler yapılabilirdi. Ama öyle olmadı her dönem her yerleşim yerinde Her dönem bir simge eser yapmışlardır. O dönem o eserler yerleşim yerlerinde olan diğer binalara göre birer devlerdi. Onun için statikodan yana tavır almayın çağın getirdiklerini adapte olun. Size kalsa duman ile Haberleşmemiz gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 17 Aralık 2016 Cumartesi 22:53

Şu an izmirde gökdelen yapılan bölgelerde herhangi bir tarihi doku yok! DAha dogrusu vardı ama 50-60 lı yıllarda bitirdiler zaten. İzmirde karşı çıkılması gereken yapılar . sahil şeridini saran tren gibi binalardır. Güzelyalı,inönü cad. KArşıyaka gibi yerlerde güneş girmeyen sokaklar mevcut . burada bazı binalar yıkılıyor ama yerlerine gene otoparkı bile olmayan bitişik nizam yapılar geliyor. KArşı çıkılacaksa bunlara karşı çıkmalı. Burada haklı olunan tek bir konu olabilir oda Yeni kent merkezi hariç izmirde yüksek yapılaşma sınırlandırılmalı. GÖkdelenler 3-5 ayrı yerde değil tek bir yerde olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Aralık 2016 Cumartesi 22:16

Unutmadan İzmirli isimli arkadaşın sorusuna da değineyim. Değerli arkadaşım anlaşılan o ki yorumumu okumuşsun yorumumun neresinde o alanın çukur olarak kalmasını istediğimi çıkarıyorsun? Elimizde zaten bir çukur var bu çukur olmaması gerekirdi zamanında ama uzun konu. Bu çukuru nasıl değerlendireceğin önemli, bu yapı hata olur bölgeyi olumsuz etkiler yarın biri gelir bunu emsal gösterir kendine arazi yaratır mantar gibi bir tane daha çıkar bunun sonu gelmez.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 17 Aralık 2016 Cumartesi 21:07

Anlamadigim çukur mu kalsın asagidaki 2 yorumcu ya soruyorum çarsi her şeye karşı modundasiniz

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 20:34

"Bu kentin zaten simgeleri vardır Saat kulesi, Kültürparkı, Asansörü, boyozu gibi" bu şehre yeni simge yapılar yapılmasın mı? Örneğin bir opera binası. Bayraklı'da gökdelenlerin önünde olsaydı fena mı olurdu? Aa durun boyoz var ne gerek var yeni bir simgeye değil mi? Basmane Meydanı'na da iki boya atarız hop Alaçatı oluverir :)

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Aralık 2016 Cumartesi 18:36

Yapın arkadaş, yapın! İzmir'in her yerini en az 50 katlı binalarla donatın ki insanlar kazıkvari yapılar arasında yaşamanın tadına varsınlar. Bir yeri düzeltmek düzenlemek veya yaşanabilir hale getirmek orada yüksek katlı binalar yapmak mıdır? Bodrumun, Alaçatının, Safranbolunun, Kulanın ya da Şirincenin simge yapıları gökdelen mi? Basmaneyi öcü gösterip sokak sokak gezmeyenler atıp tutmuşlar acaba biliyorlar mı Altınordu Mahallesindeki o asırlık evleri ? Hiç İkiçeşmelik sokaklarında dolaşıp romanlarla iki laf ettiniz mi? Daha 10 gün önce fotoğraf çalışması yaptığım bölge için neler duyuyorum? Neymiş efendim bölgede suç işleniyormuş yahu İzmir'in suç işlenmeyen bölgesi var mı? Fotoğraf çalışmasından sonra otobüsle eve dönüyorum İkiçeşmelik'ten geçerken iki hanımefendi konuşuyor biri diğerine "buraları eskiden çok iyiydi ama şimdi zapt ettiler" ben de dayanamadım sordum "kim kimden burayı zorla aldı" diyorum cevap yok. Bırakalım bu önyargıları, eskileri güzelleştirerek onaralım çünkü onlar bu kentin hafızası ve beğenip beğenmesenizde kimliği. Bu kentin zaten simgeleri vardır Saat kulesi, Kültürparkı, Asansörü, boyozu gibi. O yüzden başka ülkelere özenip devasa binalarla simge yaratmak bana saçma geliyor. Simge yaratmaya kalkacağınıza gözünüzün önünde duran bu kentin simgelerinin başında gelen Saat Kulesine gidin bir yakından bakıp inceleyin ne halde olduğunu görün. Elinizdeki simgelere bile sahip çıkamıyorken yok efendim yeni simgeymiş falan deyip de kendinizi boşuna yormayın.

Yorumu oyla      11      5  
Kerem 17 Aralık 2016 Cumartesi 16:15

Eyy gökdelen seviciler.O ucube oraya dikilince size faydası ne olacak bir anlatsanız da anlasak.Tepesine çıkıp İzmir'i mi seyredeceksiniz? Başka bir toplumsal,çevresel,ekonomik veya sosyal bir yararını söyleyin de görelim neymiş sizi bu kadar heveslendiren.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan 17 Aralık 2016 Cumartesi 16:03

Basmane Çankaya güya izmir merkezi şu hali çok mu guzel ki yeniliğe karşı cikiliyor bence bu hanımefendi epeydir oraya girmemiştir

Yorumu oyla      11      5  
KADİR KÖSE 17 Aralık 2016 Cumartesi 15:18

genelde şikayetlerimizi rahatsız olduğumuz konularda belirtiriz. memnun kaldığımız veya bizi rahatsız etmeyen bir durum var ise onun hakkında yazmayız. gördüğün kadarıyla burada genelde basmanenin değişimi konusunda bir haylı olumlu yorumlar oldu. Vatandaş değişimden yana CHP'li yönetici yine halktan kopuş sergiliyor. yahu bir seferde halk ile beraber düşünün onlar ile beraber hareket ediniz.

Yorumu oyla      11      5  
Mert 17 Aralık 2016 Cumartesi 14:42

Basmane ve izmirin çehresini değiştirecek bu proje yapılmalıdır şu an basmane Afganistan görünümünde

Yorumu oyla      11      5  
Basmane meydanı ve olmayan dokusu 17 Aralık 2016 Cumartesi 14:37

Bu proje Basmane Meydanı'nın kimliğini mi bozacak! Basmane Meydanı'nın da nasıl bir kimlik varmış ? Akşamları bu kimliği olan meydandan yalnız başına geçebiliyor muymuş ? Meydanın hemen ilerisinde insan kaçakçılığı başta olmak üzere her türlü illegal işler yapılıyor. Bölgede mimari anlamda doğru düzgün yapı yok. Basmane Garı -Yeşildere arası rezalet. Sonrası felaket. Çankaya tarafları eski bina ve kalitesiz yapı dolu. Tabale kirliliği hat safhada. Ama bu yaklaşık 1 milyarlık proje yapılırsa bölgenin dokusu bozulurmuş 😀 hiçbir estetik tarafı olmayan , sadece uzun olan bir proje yapılsa katılırım ancak yapılacak proje güzel. Bölgeye olumlu anlamda katkı sunacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
KADİR KÖSE 17 Aralık 2016 Cumartesi 13:33

bende 2 li kuleye oyumu kullandım. Gayet şık duruyor. Çevreyi bozmadığı gibi, o ucube estetikten yoksun çarpık yapılaşmayı şıklığı ile kapatacak bölgenin inci kolyesi gibi olacak. Bende estetikten yoksun yüksek binalara karşıyım. Ama bir mimari harikası olan eserlere karşı durmak cinayet olur. Kanımca bölgenin simge mimarisi olacak. çevresine ve bölgede yaşayanlara katkısı olacağı kaçınılmaz.

Yorumu oyla      11      5  
satmasaydınız 17 Aralık 2016 Cumartesi 13:15

"Paris mi olacağız yoksa Taylan’da yüksek yapıların insanları ürküttüğü bir şehir mi olacağız” diye konuştu." Bu arazi yıllarca otogar olarak kullanıldı. Kent estetiği falan deniyor da ! 😀 zamanında araziyi satmayıp şimdi yapılacak opera binasını buraya yaptınız da hayır mı dedik ama bu saatten sonra buraya düşük yoğunlukta bir yapı yapılması hayal.

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 12:37

Gökdelenler kötü görüntü oluşturuyormuş. Kordon' daki binaları yıkıp yerine bu tip projeler yapılsa kordon bambaşka bir yer olur.

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 12:30

Avrupa tek katlı evler yapsa bizde mi tek katlı evler yapmak zorundayız ? Dünyanın en büyük şehir Tokyo'da yüksek yapılar ile daha düşük yükseklikteki yapılar iç içe geçmiş durumda.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun Ilhan 17 Aralık 2016 Cumartesi 12:25

Çukurun verdiği eziyetin dikeyleşmiş yüksek hali bu proje. İzmir'e kıymayın efendiler.

Yorumu oyla      11      5  
izmir 17 Aralık 2016 Cumartesi 12:18

Herşeye karşı çıkın siz.onun için izmirin köylük alandan farkı yok.biraz ileriye bakın.gelişin.birazcık.

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 12:07

İzmir'de kent dokusu mu varmış ? Nerede varmış ? Agora'nın kimliğini bozan dibindeki otopark mı, gecekondular mı yoksa Basmane projesi mi ? Basmane projesinin hemen ilerisinde Hilton Oteli var. Şehrin kent dokusunu mu bozmuş ? Güzel kardeşim izmir in şehir merkezi dahil uydurma , kalitesiz bina dolu. Sahil şeridinde ucube binalar var. Hangi kent dokusundan bahsediyorsunuz ? Madem yüksek yapı istemiyorsunuz 20 yıldır yönettiğiniz şehirde kentsel dönüşüm yapsaydınız. Elinizi tutan mı oldu ? 18 yıldır çukur duruyor.

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 12:01

Yasiro gökdelen yapılmadan çukur kapatılamıyor mu? İlla 300 metreyi dikmek mi gerekiyor? Bir şeye itiraz edildiğinde neden itiraz ediliyor diye bir düşünün be kardeşim.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan bayir 17 Aralık 2016 Cumartesi 12:00

Okumadan pesin hukumle msj yazmak ,, Yapilmasin demiyoz o zaman gokdelen bolgesi niye belirlendi hani bayrakliydi nedir bu gokdelen meraki yaw hicmi avrupa gormediniz siz yaw yükseklikte avrupa 1 ne demek saçmalık bi gariplik yokmu bunda 8500 yillik sehir tarihiyle 1 olcana yuksekliklemi 1 olcak sacmaliyorsunuz sehir planlama peyzaj? Bunlari duydunuzmu siz ?

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 11:24

Sn Mercan çukur kalsın demiyor ki neden hemen oyle yorumlaniyor anlamiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Alper 17 Aralık 2016 Cumartesi 11:04

Basmanedeki kent dokusu neymis? Her biri farkli renkteki ve yukseklikteki herhangi bir mimari akima sahip olmayan kotu binalar mi? Izmirin kent dokusu 1960-1980 arasi yok edilmistir. Basmanedeki cukur 20 senedir o atil haliyle kimseyi rahatsiz etmiyorken bir firmanin cikip sahiplendigi bir ortamda direk o firmaya hakaret etmek lumpenliktir, kolaya kacmaciliktir.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan bayir 17 Aralık 2016 Cumartesi 11:04

Kentin gelisme hazi gokdelenle olculmuyo bu sehrin bir plani var bayrakliya yap gokdeleni basmaneye degil oraya 300 luk yapmak zorunda degilsin vizyon bumu? 300 mtlik bina 3000 kisi demek nolcak basmane montro ? KAOS!! Kucuk istanbul olmayalım

Yorumu oyla      11      5  
17 Aralık 2016 Cumartesi 09:38

Haklı.basmane de gokdelen olmamalı.bence gokdelen bolgesi dısındaki yerlere yuksek katlı binaların yapılması estetik bir goruntu olusturmayacak.gokdelene karsı degılım.aksıne bayraklı sahil bolgesinde yeni gokdelenlerin yapılması guzel bir siluet olusturacak.ancak bu alan dısındaki yerlere yuksek kat izni verilmemeli.

Yorumu oyla      11      5  
Yasiro 17 Aralık 2016 Cumartesi 09:37

sayın hanımefendi şehrin kimliğini,geleceğini yok edeceğiz diyor.. O çukurla mı yaşayalım geleceğimiz mi o? Kimliğimiz mi o? İzmirin vizyon peojelerine karşı çıkmayı bırakın.. Kentin gelişme hızını düşürüyorsunuz...

Yorumu oyla      11      5