HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2019 Perşembe - 11:18

Menderes'in yeni başkanı borç bilançosunu açıkladı: Sibel Can'a ve Murat Boz'a milyonluk fatura!

AK Partili Bülent Soylu’dan görevi devralan Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, “135 milyon TL’lik borç var. Bunun 34 milyon TL’lik kısmı esnafa… Bu dönemde 22 milyon TL’lik belediyenin yerleri satılmış. Sibel Can konserini 775 bin, Murat Boz konserini 667 bin TL’ye yapmışlar” dedi.

Menderes in yeni başkanı borç bilançosunu açıkladı: Sibel Can a ve Murat Boz a milyonluk fatura!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Kayalar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Kayalar Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

2014 yerel seçimlerinde göreve gelen Menderes Belediyesi’nin eski Başkanı AK Partili Bülent Soylu’nun yönetimine eleştirilerde bulunan Başkan Kayalar mali yapı ve borçlar üzerinden net ifadeler kullandı.

‘TERK ETMEYEN NAMERTTİR’ DEDİ, ŞU AN MENDERES’TE!
Menderes Belediyesi eski Başkanı Bülent Soylu’nun seçimlerden önce, ‘1 oy fark atsınlar İzmir’i terk etmeyen namerttir’ açıklamasına değinen Kaylar, “Eski başkanımız şu anda Menderes’te… Seçimden önce yaptırdığımız anketlerde 10 bin fark görünüyordu ve bunu açıklamıştık. Bunun üzerine eski başkanımız ‘1 oy fark atsınlar İzmir’i terk etmeyen namerttir’ dedi. Biz seçimlerde 7 bin 852 oy fark attık ve kendisi Menderes’te. Ama başkanımız 1 oy fark dedi, 7 bin küsur demedi!” ifadelerini kullandı.

TELEFONLA ARADI, BENİ TEBRİK ETTİ
Kayalar ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Soylu ile telefonda konuştuğunu açıkladı. Kayalar, “Seçimlerden sonra karşılaşmadık galiba ama bir kere telefonda konuştuk. Kendisi beni tebrik için aradı” dedi.

KAPILAR KAPALIYDI ŞİMDİ AÇIK!
Kayalar ilçedeki gerginlik üzerinden önemli mesajlar verirken, “Biz çok güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Eşimle, örgütümle kapı kapı dolaştık. Girmediğimiz ev kalmadı. Sonrasında projelerimizi açıkladık. Halkla bütünleştik. 5 yıl içinde ilçe çok gerildi. ‘Senden, benden’ oldu. Seçimden sonra esnafımız, vatandaşımız, ‘Menderes’e huzur geldi, gerçekten bahar geldi. Siz 3-5 ay bir şey yapmasanız bile gelin çay, kahve içelim, biz size 6 ay verdik’ diyorlar. Bunun yanında hizmetler noktasında ihtiyaç olan neyse yapılacak. Büyükşehir’imizin desteği arkamızda... İnsanlarımızın içi rahat olsun. Mecliste de gerginlik oluyordu. Bu gerginlik bilinçli bir proje… 2014’ten sonra ilk olarak biz mecliste üstündük. Gerginlik yoktu, olumlu şeylere destek veriyorduk. Sonra bizden transferler olunca meclis birden gerildi. Belediyenin kapısı önceki dönem kapalıydı. Şimdi açık. İsteyen gelir, görüşürüz” açıklamasında bulundu.

VERGİ DAİRESİ BÜTÜN TAŞINMAZLARIMIZA HACİZ KOYMUŞ
Belediyenin 2014-2019 döneminde 135 milyon TL’lik borca sokulduğunu aktaran Kayalar, “Son dönemde yapılan çoğu şeye hayır dedik ama geçiyordu. 135 milyon TL borcumuz var. Bunun çok büyük çoğunluğu mal alımı için yapılanlar. Acilen esnafa ödenmesi gerekiyor. Ben esnafımızın, çiftçimizin halinden anlarım. 34 milyon TL’lik borcun bu kısmı ödenmezse birçok arkadaşımız batacak. Şimdi arkadaşlarımızı çağırıyorum, bir yöntem bulacağız ve ödeyeceğiz. Vergi dairesi bütün taşınmazlarımıza haciz koymuş. Amacım ilk olarak Menderes’teki esnafımızı rahatlatmaktır. Birkaç taşınmazı Büyükşehir’e devretmek belediyemiz mali açıdan rahatlatmak istiyoruz. Geçen dönem Aziz Kocaoğlu başkanımız istedi, hiçbir şey yapılmadı” diye konuştu.

İKİ KONSER İÇİN 1 BUÇUK MİLYON TL FATURA KESİLMİŞ
Önceki yönetimin mali noktada uygulamaları hakkında önemli rakamlar veren Kayalar, “Yazın yapılması gereken asfalt kışın yapıldı. Seçime yetişsin diye yaptılar. Ayrıca krediyle yaptıkları için belediye borca sokularak bırakıldı. Bir Gümüldür festivali var, adı festival. Festivalle alakası yok. Bir konser veriyorlar, o kadar. Geçen sefer Sibel Can hanım konseri için belediyemizin uygun gördüğü rakam 775 bin TL. Murat Boz için 667 bin TL. İki konsere yaklaşık 1 buçuk milyon TL borçlanılmış. Kasadan para çıkmamış ama fatura kesildiği için bize borç geliyor. Yapılır sanatçılarımız gelir, biz de yaparız ama öncelik bu değil. Önceki yönetim Menderes’te sadece kaldırımları boyadı. Faturalarda şişirmeler var. Bağımsız denetim şirketleriyle anlaştık, inceliyorlar, 3-4 ay sürecek bu süreç. İhaleleri inceliyoruz. Neler alınmış, satılmış, hepsine bakacağız. Biz bir şey var demiyoruz, ama yanlış bir şey varsa bütün hukuki yollar için gereken ne varsa yapacağız. Bu para Mendereslilerin parası… Bu parayı kendi paramızdan daha iyi harcamalıyız. Vatandaşın parası senin namusun olmalı. Bazı alımlar var. Fatura kabul edilmiş ama mal yok. Ödeme yapılmamış ama biz borçluyuz. Arkadaş malı vermediğini söyledi. İnceliyoruz, gerekeni yapacağız. Menderes’in parasını yedirmeyeceğiz” dedi.

22 MİLYON TL’LİK SATIŞ YAPILMIŞ
AK Partili Soylu döneminde taşınmaz satışlarıyla sık sık gündeme gelen Menderes Belediyesi’nde yeni dönemde bu uygulamanın duracağını söyleyen Kayalar, “Taşınmaz satışlarını durdurduk. Hiçbir satış yapmıyoruz. Yer satmayacağız. Menderes’in taşınmazları kalsın. Amacım hiçbir yeri satmamak. Bu dönemde birçok yer satılmış. Bu satışlarda usule, ihaleye aykırı bir şey var mı? Bunlara bakacağız. Yaklaşık 22 milyon TL’lik bir satış olmuş. Bu kadar da para girmiş, buna rağmen 135 milyon TL borç var. Kamuya da borcumuz var. Birçok yere var, personele var” diye konuştu.

KİMSE İŞTEN ÇIKMADI
Belediyenin bürokratik yapısındaki rotasyonlara dair açıklama yapan, “İşçi ve personel çıkarmadık. Ama yukarıda bazı müdürlerimizin, memurlarımızın yerlerini değiştirdik. Özdere’ye, Gümüldür’e sezondan dolayı işçi kaydırdık. Merkezden oralara takviye yaptık. Müdürler noktasında rotasyon yaptık. İşten ayrılan bir müdürümüz yok. Personel A.Ş. diye bir şirketimiz var. Burada birkaç personel eski yönetim tarafından, ben mazbatayı almadan çıkarılmış. Neden yapıldığı belli… Bizim yönetimimizde kimse işten çıkarılmadı” ifadelerini kullandı.

TARTIŞILAN PROJE İÇİN KONUŞTU: KALDIRACAĞIM!
Yapıldığı dönemde tartışmalara yol açan ve mahkemelik olan Özdere Çukuraltı Sahil Projesi için konuşan Kayalar, “Mendereslilere müjde veriyorum” dedi. Kayalar, “Parasının yüzde 70’ini Büyükşehir’in verdiği projeydi. Sahilin üzerine beton dökülerek yapılan bir kafeterya vardı. İlk amacımız bu kafeteryayı kaldırmak. Ben talimat verdim. Orayı kaldıracağız. Betonu da kaldıracağız. Orayı eski sahil haline döndüreceğiz. O proje 5 milyon TL’lik bir projeydi. Mahkemelikti. Mahkeme olmasa bile ben onu kaldırmak istiyordum. Tartışılan bir konuydu. Sahilin arkasındaki bir sokaktan mekanın adresi gösterilerek ruhsat verilmiş” dedi.  

MART AYINDA 120 TON YAKIT KULLANILMIŞ
Görevi aldıktan sonra tasarruf uygulamalarına start verdiğini söyleyen Kayalar, “Olmayacak yerlere para harcanmış. Mart ayında 120 ton yakıt harcanmış. Biz 12-13 ton yakıt harcamışız. Seçim döneminden önce de fazla harcanıyormuş, 70-80 tonmuş. Ben 20 Nisan’da baktırmıştım, 12-13 tondu, aradaki fark belli. Makam aracına kadar tüm araçlar kiralık. Çok fazla para sağa sola harcanmış. 1 kilogramlık hizmet kitapçığı dağıtılmıştı Mendereslilere, faturaları geldi. Kömür dağıtmışlar, faturaları geldi. Kesen firma bize haciz göndermiş. Bu kadar kömürü kime dağıttınız?” ifadelerini kullandı.

MEVCUT İMARDA GÜZEL BİR REVİZYON YAPACAĞIZ
İmar uygulamalarına değinen Kayalar, “İmar müdürünü değiştirdim. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte imar sorunlarını aşacağız. Mevcut imarda güzel bir revizyon yapacağız, hataları düzelteceğiz. Menderes, Tahtalı Barajı’ndan sıkıntı çekti. İnsanlarımız taşınmak zorunda kaldı. En büyük zararı Menderes gördü bu barajdan. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Sulama projesi vardı. Gördes’e yapılan barajın sorunları oldu, su tutmadı, orası açılsaydı, bizim barajımız sulamaya dönecekti. Tahtalı Barajı çok geniş alanları kapsıyor. Büyükşehir ile oturup konuşuruz, mesafeleri kısaltmaya çalışacağız. Vatandaşımızın desteğini hep gördük. Tüm sorunlarını çözeceğiz. Borçlar var diye hizmet yapmayacak değiliz. Bir iki sene içinde Menderes Belediyesi’ni işler hale getireceğim” açıklamasını yaptı.  

KÖYLERE GİTMEMİŞ
Kayalar, eski Başkan Soylu’nun köyleri ihmal ettiğini söylerken, “Seçim döneminde gezerken köylerde çok şikayet vardı. Başkan seçimden seçime geldi dediler. Benim sözüm vardı. İlk önce köylerden başlayacağım. Köyler hizmete aç. Eski başkan hiç gitmemiş” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNE BENZİYOR, ŞAŞALI, OTURMAYACAĞIM
Soylu’nun kendisinden önceki Başkan Ergun Özgün’ün meydan projesini iptal ederek yaptırdığı yeni bina ve içindeki makam odasına değinen Kayalar, “Banyodaki aynaları altın süslemeli, çok büyük bir odası var. Mobilyalar çok lüks. Şaşalı koltuklar var. Oturmayı düşünmüyorum. Mimarisi aynı Cumhurbaşkanlığı külliyesine benziyor. Onun minyatürü. Oranın resim, yabancı dil kursları ve sosyal projeler için kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Orayı halka açacağım. Ayrıca telefon numaram herkeste var. Kapım herkese açık. Herkes bize ulaşacak” açıklamasında bulundu.  

İLK OLARAK HALK MECLİSİ, MUHTARLAR MASASI PROJELERİMİZİ YAPACAĞIZ
Projelerine dair bilgiler veren Kayalar, “Halk meclisi, muhtarlar masası projelerimiz var. İlk aşamada bu iki projeyi gerçekleştireceğiz. Meydan ve otopark sorunumuz var. Büyükşehir belediyemizle konuşacağız.  Menderes’e saat kulesi getirdiler. 200 bin TL bütçe ayırdılar. Saat kulesi ve Menderes’in hiçbir bağlantısı yok. Niye yaptılar anlamadım. Bizim sembolümüz taş köprüdür. Menderes girişinden meydana kadar bir düzenleme yapacağız. Hastaneyi bitireceğiz. İnsanımız merak etmesin. Menderes’te doğalgazsız mahalle kalmasın diyorduk. Çalışmalarımızı yapacağız ve Menderes’te doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. Yeni düzenlenen meydanda Atatürk heykelimiz olacak. Saat kulesini kaldırıp, başka yere taşıyacağız. Ulaşım konusunda çalışmalarımız olacak. Konak ve Üçyol’a otobüslerimiz vardı. İZBAN’dan sonra kaldırıldı. Büyükşehir ile konuşup bir ek çalışma yaparak otobüs seferleri koydurmaya çalışacağız.  Hobi bahçeleri noktasında tarım arazisini mahvetme durumu var. Kapatalım desen vatandaş mağdur olacak, kapatmayalım desen tarıma sıkıntısı var” diye konuştu.

 
Bucaspor'un yol haritası belirlenecek
 
Siyaseti bıraktı, bahçesine döndü
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi 30 Nisan 2019 Salı 01:58

Merhabalar kayalar hiçbiryer satmayacağım dedi ve bugün belediyenin bir arsası satıldı 62 bine ve bugün benimle birlikte 60 kişi işten çıkarıldı ha bide kimseyi çıkarmayacağımda demişti demi ??

Yorumu oyla      4      5  
Cem Beniz 29 Nisan 2019 Pazartesi 03:04

MERHABA. İLK öncelikle buyuk görevler sizi bekliyor Sayın Murat Boz ve Sibel hanımla Konuşulsa onlar Bari fedakarlık yapabilir menderesin içler acısı haline Sayın Başkanım size inanıyoruz Menderesi Bu borç batagından kurtarıcak sınız iyi çalışmalar.

Yorumu oyla      4      5  
Hasan er tekeli mah 26 Nisan 2019 Cuma 15:06

Sabırla takip edeceğiz ALLAH yardımcınız olsun başkanım

Yorumu oyla      4      5  
Aysel tamer 26 Nisan 2019 Cuma 14:10

Baskanim gumuldur sahilinde halkin gidebilecegi kafeler yok sosyal tesis yok ve yazin çopten gecilmiyor

Yorumu oyla      4      5  
By 26 Nisan 2019 Cuma 00:55

10 yıl önce açılan Menderes mezbahası kapandı. Yolun açık olsun başkan.

Yorumu oyla      4      5  
BAYRAKLI 26 Nisan 2019 Cuma 00:25

Bu Murat Boz,Hadise,Aleyna TilkiVE çoğu Bayraklı Belediyesi Eski Başkan Hasan KARABAĞ çok getirdi konser vermeye Bayraklıda Bayraklı belediyesi Hasanın zamanında kime ne kadar para ödemiştir.Bir çoğuna ikiz fatura kesmiştir haso aga ve yandaşları.

Yorumu oyla      6      5  
Arif coban 25 Nisan 2019 Perşembe 17:58

Başkanım gümüldür gece pazarını yeniden kursak çok güzel olur

Yorumu oyla      5      5  
Paşa 25 Nisan 2019 Perşembe 17:14

O külliye benzeri bina Özdere'ye yapılmış en büyük kötülük. Yalakalığın anıtı resmen. Emeği geçenlere haram zıkkım olsun. Hiçbir işe de yaramaz o büyüklükte bir bina. Acil yıkılması dileğiyle.

Yorumu oyla      5      5  
25 Nisan 2019 Perşembe 15:57

Armedas Organizasyon çatır çatır yolmuş belediyeyi :))))

Yorumu oyla      10      5  
Halk adamı 25 Nisan 2019 Perşembe 15:31

Plajlar ücretsiz olsun, mafyaya peşkeş çekmeyin...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den Karabağlar'a tebrik ziyareti
Karabağlar’da 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Millet İttifakı olarak seçimlere ...
Narlıdere çiçek açıyor
Narlıdere Belediyesi, Bayındırlı üreticilerden alınan 100 bin adet mevsimlik ...
Yörüklerden deve güreşi kararına destek
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret eden Yörükler, deve ...
 
Sefer tarihi belli oldu: 'Baykuş' yolcusu kalmasın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk 100 gün projelerinden ...
Uçurtmalar Bornova'da gökyüzüyle buluşacak
Bornova Belediyesi'nce bu yıl beşincisi düzenlenecek olan "Geleneksel ...
Çiğli'de 'Elin işlediği hikayeler' sergisi
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen "El'in İşlediği Hikayeler El Sanatları" ...
 
Başkan Batur’a İYİ Parti'den tebrik ziyareti
İYİ Parti konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, İYİ parti konak ilçe yönetimi ...
Güzelbahçe'ye yeni tematik park
Güzelbahçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Güzelbahçe’deki yeşil ...
İzmir'in virane pasajı kurtuluyor: Gurme noktası olacak
2018 yılı itibariyle gayrimenkul yatırımlarına da hız veren TARKEM, sıcak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva