HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2024 Perşembe - 13:27

Mazbata törenine erteleme... Buca’da ‘çuvala oturan adam’ krizi!

İzmir’in Buca ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarına AK Parti cephesinden itiraz geldi. İtirazda bulunan Cumhur İttifakı adayı Adnan Öztekin, “oy torbalarının bulunduğu alanda ismini bilmediğim 2 erkek, 1 bayan şahıs olduğunu gördüm. Şahıslardan erkek olanın seçim oy torbalarının arasında olduğunu, ellerinin çuvalın içerisinde olduğunu gördüm. Islak imzalı tutanaklara göre oyların değiştirildiği, usule ve hukuka aykırı olarak torbaların açılıp, oy pusulalarının değiştirildiği yönünde tespitte bulundum” dedi.

Mazbata törenine erteleme... Buca’da ‘çuvala oturan adam’ krizi!

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’li rakibi Görkem Duman’a 13 bin 646 oy farkla seçimi kaybeden Cumhur İttifakı adayı Adnan Öztekin, seçim sonuçlarına itiraz etti. 

Öztekin ayrıca oyların toplandığı İlçe Seçim Kurulu’nda yaşananlar ile ilgili de şikayetçi oldu. Öztekin şikayetinde oy çuvallarının olduğu alanda üç kişinin bulunduğunu ve bu kişilerin çuvallara müdahalede bulunduğunu aktardı. Öztekin, şahıslardan şikayetçi olduğunu da aktardı.

Öztekin yaptığı şikayette şunları belirtti:

“Ben 31 Mart 2024 Belediye Başkanlığı seçimlerinde Buca İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak seçime katılım sağladım. Seçimler tamamlandıktan sonra seçim sonuçlarına itiraz süresi içerisinde 03.04.2024 günü saat 20:30 da Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde bulunan İlçe Seçim Kuruluna geldiğimde Spor Salonu kapısının önünde Buca Belediyesi’ne ait 4 adet araç ver içerisinde Cumhuriyet Halk Parti Teşkilat üyeleri olan şahıslar vardı. Ayrıca 1 adet plakası belli olmayan motosiklet üzerinde Cumhuriyet Halk Partili olduğunu bildiğim Sevgi Kazankaya isimli şahıs vardı. Bizi görünce Tüm CHP teşkilat üyeleri bulunduğumuz ortamdan hızla uzaklaştılar. Hatta ismini bilmediğim, hatırlamadığım fakat CHP teşkilatından olduğunu bildiğim şahıs ile karşı karşıya geldiğimde "CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'da şuanda içeride" diye beyanda bulundu. Biz içeri girdiğimizde Çağdaş Kaya içeride yoktu.

Fakat Buca 2. İlçe Seçim Kuruluna ait alanda (oy torbalarının bulunduğu alan) ismini bilmediğim 2 erkek 1 bayan şahıs olduğunu gördüm. Şahıslardan erkek olan, uzun saçlı yaklaşık 40-45 yaşlarında bir erkek şahsın seçim oy torbalarının arasında olduğunu, ellerinin çuvalın içerisinde olduğunu gördüm. Bunun görmemiz üzerine yanımdaki arkadaşım Veli Balyemez telefonuyla fotoğraf, video çekimi yaptı. (Bu fotoğraf ve videoları polis merkezi amirliğine avukatım aracılığıyla teslim ettik) Spor salonu içerisinde bulunan ve fotoğrafta yüzü görülen bayan şahıs fotoğraf çekimine itiraz etti ve fotoğrafları hemen silmemizi istedi. Fotoğrafta görülen ayaktaki erkek şahıs ortadan bir anda kayboldu. Oradan kaybolan şahsın sol eli sürekli arkasında, ellerini gizlemekteydi. Fakat elinde ne olduğunu ben ve diğer arkadaşlarım göremedik. Buca 2. Bölge İlçe Seçim Kurulu Sandık Başkanı ve Üyeleri olmadan bu şahıslar oradaydılar. Şahıslar orada olup çuvalları açmışlardı.

Buca 2. Bölge Seçim Kurulunda görevli avukatımız olan Mehmet Utku Uçar'ın ifadesine göre "daha öncesinde de 20 çuvala bu şekilde müdahale ettiler, herhangi bir tutanak tutmadılar" şeklinde beyan edildi. Bu olaydan sonra biz de İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesinde bulunduk. İtiraz dilekçesini Ak Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz ve Milliyetçi Hareket Partisi Buca İlçe Başkanı Ramazan Erdoğan tarafından bulunulmuştur.

Bu olayda şahısların yapmış olduğu eylemlerin " ıslak imzalı tutanaklara göre oyların değiştirildiği, usule ve hukuka aykırı olarak torbaların açılıp, oy pusulalarının değiştirildiği" yönünde tespitte bulundum.

Bahse konu olay yeri olan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Spor Salonunda, giriş kapısında ve salon içerisinde kamera çalışmasının yapılarak 03.04.2023 tarihli saat 17:00 ile 21:00 aralığında kamera kayıtlarının tespit edilmesini, incelemelerinin yapılarak dosyaya eklenmesini, talep ediyorum.

Ayrıca yukarıda ifade belirtmiş olduğum Çağdaş Kaya ve Sevgi Kazankaya isimli şahısların HTS kayıtlarının incelenip dosyaya eklenmesini talep ederiz. Ayrıca 1’i bayan 2’si erkek olan şahısların tespit edilmesi halinde bu şahıslardan davacı ve şikayetçiyim”

BİR TAKIM İPE SAPA GELMEZ, ASLI ASTARI OLMAYAN, İFTİRA VE SUÇLAMALAR VE İTİRAZLAR…
Diğer yandan seçimi kazanan CHP’li Görkem Duman ise yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Duman açıklamasında şunları söyledi:

4 Nisan Perşembe saat 13.00 itibarıyla mazbatamızı alacağımızın tarafımıza bildirilmesinden sonra kamuoyuyla bu bilgiyi paylaşmıştık.

Fakat seçimi kaybeden AKP adayı Adnan Öztekin'in bir takım ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan, iftira ve suçlamaları ve itirazları sonrasında ilçe 2. seçim kurulu itirazı değerlendirmeye almış ve henüz karar vermemiştir. Dolayısıyla bugün saat 13.00'te düzenleyeceğimiz mazbata teslim ve 17.00'de düzenleyeceğimiz devir teslim törenlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Mazbatanın tarafımıza verilmesini engellemek suretiyle Buca halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, tebrik mesajı yayınladıktan hemen sonra komik videolar çeken, kaybetmeyi bilmeyen AKP adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz."

 
Aliağa hata yapmadı
 
Bahçeli, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaka gibi 5 Nisan 2024 Cuma 20:23

Adnan Öztekin başkanın dedikleri yenilir yutulur bir şey değil eğer ki bu iddalar doğruysa kim ne yaptıysa bedelini ödesin cezasını çeksin. Milletin iradesine kimse sahte işlerle ipotek koyamaz. Bu her parti için geçerlidir.

Yorumu oyla      0      2  
iyi biri 5 Nisan 2024 Cuma 11:42

ıslak imzalı tutanaklar ile sonuçlar bir birine uyuyorsa gerisinin önemi yok, ayrıca sizin partilileriniz de oyların güvenliğini sağlayacak ve gözlerini dört açacak, oy farkı belli , öyle elini çuvala sokmakla felan olmaz o işler , çuvala girmeden önce sayım yapılır ve sonuçlar ysk ya bildirilir, elinizdeki ıslak imzalı tutanaklar ile örtüşüyorsa sorun sıkıntı olmaz zaten, hak edeni tebrik edip bu işi bitirin isterseniz.

Yorumu oyla      3      0  
5 Nisan 2024 Cuma 10:35

Nöbetçiler adlı arkadaşım, sen neyin kafasını yaşıyorsun? CHP neredeyse İzmir'in tamamını aldı. yok elini torbanın içinde gördüm, yok bilmem ne! Tek tek oyları mi değiştirmiş?

Yorumu oyla      2      1  
Körfez 5 Nisan 2024 Cuma 09:38

Seçim Kuruluna gitmeden önce zaten bütün partiler ıslak imzalı sonuçları daha sayımlar bittiğinde alıyor. Oradaki adam kağıdı değiştirmiş olsa bile elinizdeki evraklarla sandık sandık kontrol etsenize fark var mı diye? İçi boş iddialar..

Yorumu oyla      2      1  
Nöbetçiler.. 5 Nisan 2024 Cuma 01:11

CHP BUNU HEP YAPIYOR....HALKIN İRADESİ HİÇE SAYILMIŞTIR. SEÇİMLER YENİLENMELİ...ÇUVALIN ÜSTÜNE OTURAN SAYIM YAPAN KİM KİM BU ADAM. GÖREVİ NE NE İŞ YAPAR. NEDEN ORADA YETKİSİ NE. NEYİN PEŞİNDE.. ONU OARAYA SOKAN KİM. GÖREVLİ Mİ YOKSA DEĞİL Mİ?

Yorumu oyla      3      9  
Mustafa MOROĞLU - Buca 4 Nisan 2024 Perşembe 17:15

Sayın ÖZTEKİN ,kim torbada neyi değiştirebilir, akıllı bir insan buna inanır mı ? , asl'olan Islak imzalı tutanaklar olduğuna göre ve bu tutanaklar AK parti sandık sorumlularına da verildiğine göre , sonuçları pek ala sizlerde hesaplarsınız, bu nedenle elinizdeki ıslak imzalı tutanaklar var iken ,yok torbaya oturdu, yok eli torbanın içindeydi gibi aklın kabul etmeyeceği ifadeler ile seçim sonuçlarına gölge düşürmek kimseye yakışmaz .. Sonuçları kabul etmek ve kazananın hakkını teslim etmek demokrasiye inanan tüm yurttaşların görevidir, Türkiye'de tusunami olmuş, sn.;RTE kabul etmiş siz daha niye feveran ediyorsunuz anlamış değilim.

Yorumu oyla      15      4  
Red Kit 4 Nisan 2024 Perşembe 15:44

Bayan değil kadın.

Yorumu oyla      6      6  
4 Nisan 2024 Perşembe 14:41

Kazanmış hile ile. NOKTA

Yorumu oyla      8      19  
İzmirli 4 Nisan 2024 Perşembe 14:31

Şaibe varsa Buca'da seçimler yenilensin. İşi oldu bittiye getirmeye gerek yok

Yorumu oyla      6      13  
sezar 4 Nisan 2024 Perşembe 14:11

Adam kazandi nokta......

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel’den İzmir için parantez açtı: Çok eleştirildik ama kazandık!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İzmir’de çok eleştirildik ama 30’da 28 ...
'Belediye kaynakları Menzil'e değil halka aktarılacak'
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "Belediyenin kaynakları ...
Selçuk’ta oy sayımı tamam… İtiraz etti, aradaki fark arttı!
Mevcut Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel ile Bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür ...
 
Dikili'de seçime bir itiraz daha!
Bağımsız aday Kemal Doyuran’ın seçim sonucuna yaptığı, geçersiz kabul ...
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. ...
CHP'de yeni dönemin yol haritası belirlendi
CHP’de seçimin ardından toplanan ilk MYK’de yeni dönemin yol haritası ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Mona Lisa bakışlı ‘en genç’ belediye başkanı!
Mehmet KARABEL yazdı... Mona Lisa bakışlı ‘en genç’ belediye başkanı!
Destici'den YSK'ya 'mazbata' çağrısı!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yüksek Seçim ...
Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva