HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2024 Perşembe - 09:09

CHP'de yeni dönemin yol haritası belirlendi

CHP’de seçimin ardından toplanan ilk MYK’de yeni dönemin yol haritası belirlendi. CHP kurmayları, yeni dönemde Türkiye'nin yakıcı sorunlarının gündeme getirileceğini ifade etti.

CHP de yeni dönemin yol haritası belirlendi

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP MYK, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantıda seçim sonuçları ve Hatay başta olmak üzere sonuçlara itiraz edilen bölgelerdeki son gelişmeler ele alındı. CHP kurmayları, AK Parti ve MHP dahil tüm partilerden oy aldıklarını, genel seçimlere hazırlık sürecinde kırıcı olmayan, kapsayıcı bir dil kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Ekonomi ağırlıklı gündem
Özgür Özel'in miting meydanlarda kullandığı, “Türkiye ittifakı” söyleminin sahada karşılık bulduğu değerlendirildi. 31 Mart’ta elde edilen seçim başarısını abartıcı söylemlerden uzak durulması gerektiği görüşünde birleşen CHP kurmayları, yeni dönemde Türkiye'nin yakıcı sorunlarının gündeme getirileceğini ifade etti. Bu kapsamda özellikle emeklilerin, gençlerin ve dezavantajlı kesimlerin sorunlarının gündemde tutulacağı bildirildi. CHP'nin seçim başarısında emeklilerin büyük rol oynadığını vurgulayan kurmaylar, “Emeklilerin haklarına ulaşması için iktidara baskı kurmaya devam edeceğiz” dedi. Seçim mitinglerindeki söylemlerini, mahallelerin sosyolojik yapıları doğrultusunda belirleyen CHP, milliyetçi-muhafazakar kimlikleri ile öne çıkan illerin kazanılmasının seçimdeki en önemli başarı olduğunu değerlendirdi. Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Manisa, Kilis, Adıyaman ve Kastamonu’da milliyetçi ve muhafazakar seçmenin oyunun CHP’ye kaydığı tespit edilirken “Türkiye’nin sorunlarının, belirli bir kesimin değil, iktidarın yandaşı bir avuç azınlık dışındaki herkesi etkilediğini kamuoyuna yüksek sesle anlatıp, somut örneklerle göstereceğiz” yorumu yapıldı.

Seçmenin yerel yönetimler için “CHP’ye vize verdiği” görüşünün dile getirildiği MYK toplantısında, “Yerel seçim başarısından erken seçim çağrısı çıkarmak doğru olmaz” görüşü ağır bastı.

CHP Lideri Özgür Özel, 4-5 Mart tarihlerinde memleketi Manisa’da olacak. Özel, “Belediyeyi kaybeden bazı AK Partili başkanlar, evrakları yok ediyor” iddiası doğrultusunda elini kentin üzerinden çekmeyecek. CHP, Manisa’da kazanılan belediyelerin AK Parti’den devralınması sürecinde yaşananları yakından takip edecek.

 
Apple servislerine erişim sorunu yaşanıyor
 
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seçmen 4 Nisan 2024 Perşembe 10:58

Bütün seçimlerden sonra da bidon kafalılar oy vermedi diyerek demeç vererek halk suçlanıyor ya da sandıkta oylar çalındı demeçleri havada karada uçuyordu demekki halk ve seçmen vereceğini bilir bu dönem iktidar partisine kırmızı kart gösterdi,bu partiyi sevindirik delisi yapmasın çünkü bu halk ve seçmen her şeyin farkında 1999 yılında CHP baraj altında bırakmıştı bu beş yıl içinde atama belediye başkanları her hafta genel merkez yöneticilerince ziyaret ederek güven mektubu sunarlar ise sonuç malum...

Yorumu oyla      0      0  
“Somut örnek “ 4 Nisan 2024 Perşembe 10:31

İzmir çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan , ancak 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını , İzmir Merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak iade edin . ( Adil ve eşit hizmet için , İzmir çevre ilçe otobüslerinde 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmeler uygulanmalı . BEDAVA DEĞİL - ARTI PARA ) 5 yıldır İstanbul ve Ankara’yı yöneten CHP ‘li Belediye Başkanları % 50 ‘yi geçti . 25 yıldır İzmir’i yöneten CHP’li Belediye Başkanları % 50 ‘ yi geçemedi . Neden acaba ! İZMİR CHP ( eski , yeni il başkanları dahil ) kendisini bir sorgulasın . Hizmetlerinizde ayrımcılık yaparsanız , halktan uzaklaşırsanız sonuç zoraki % 50 ‘nln ( vatandaş İzmir’de CHP’ne güle oynaya oy vermiyor ) altında oy alırsınız . Umarım yeni Başkan halkın içinde olur , vatandaşın gün içinde yaşadığı toplu ulaşım sorunlarını çözer . İzmir’de otobüslerde aktarma yaptıra yaptıra çok zaman kaybettiriliyor . “ Emeklilerin haklarına ulaşması için iktidara baskı kurmaya devam edeceğiz .” İyi de , İzmir çevre ilçe otobüslerinde , İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı yok . Bu ayrımcı uygulama için kime baskı kuracaksınız ?

Yorumu oyla      0      1  
Baba 4 Nisan 2024 Perşembe 09:11

Yeni dönem CHP''de değil Türkiye''de başladı. Hain arap seviciler gitti, Türk milleti geldi.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Mona Lisa bakışlı ‘en genç’ belediye başkanı!
Mehmet KARABEL yazdı... Mona Lisa bakışlı ‘en genç’ belediye başkanı!
Destici'den YSK'ya 'mazbata' çağrısı!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yüksek Seçim ...
Bakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için ...
 
İstifada 'İzmir' detayı: Parti aidiyeti kayboldu!
Buğra Kavuncu, İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti. Partinin ...
'Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız'
Bazı illerde sokakların terörize edilmeye çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı ...
Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin ...
 
Dikili'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi
İzmir'in Dikili ilçesinde Bağımsız Belediye Başkan adayı Kemal Doyuran'ın ...
Manisa'da CHP'li Zeyrek, mazbatasını aldı
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Güzelbahçe'de 'mazbata krizi' tatlıya bağlandı!
Güzelbahçe’de yaşanan kısa süreli mazbata krizinden sonra yeni hâkimenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva