HABERLER>POLİTİKA
13 Nisan 2012 Cuma - 10:48

Matkap: İzmir seçmeni yargılanıyor

CHP Örgütlerden ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Büyükşehir Davasına destek olmak için İzmir’e geldi. Matkap “İzmir seçmeni yargılanıyor” dedi.

Matkap: İzmir seçmeni yargılanıyor

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik dava sürecinin son gününü izlemek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da Bayraklı Adliyesi’ne geldi.
İZMİR SEÇMENİ YARGILANIYOR
İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, eski ve yeni yöneticiler ile çok sayıda partilinin katıldığı kalabalık bir grup eşliğinde süreci değerlendiren Matkap, Kocaoğlu ve arkadaşlarının nezdinde İzmir seçmeninin yargılandığını söyledi. CHP üst yönetimi olarak süreci yakından takip ettiklerini ve davayı çok önemsediklerini belirten Matkap “Türkiye’deki bütün CHP’liler, görülmekte olan bu davanın, bu boyutlara gelmesinde iki önemli neden görmektedir. Birinci önemli neden yürütme erkinin yargı üzerinde kurmaya çalıştığı baskıdır, diğeri ise siyasetin yargıyı kuşatma çabalarıdır. Anayasa mahkemesinin başkanı da bir değerlendirme yaparak siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Önemli bir tespit. Buradaki temel amaç, ne yazık ki kutsal bir araştırma değil siyasi bir sonuç elde etme çabalarıdır. Asıl amaç İzmir büyükşehir belediyemizi yıldırmak sindirmek, pasifize etmek, etkisiz hale getirmek sonuç itibariyle başarısız kılmak ve diğer belediyelere gözdağı vermektir. Davanın belgelerine bakıldığında” dedi.
“YARGIYA GÜVENMEK İSTİYORUZ”
Yargılanan kesimin Büyükşehir Belediyesi gibi görünse de İzmir seçmenin cezalandırıldığını belirten Matkap “Davacı taraf kamu hukuku ve kuma kurumları olarak görülmekte. Davalı taraf ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Fakat bize göre asıl davacı ve davalı taraflar farklıdır. Davacı taraf cumhuriyetin temel değerleri ile kavgalı AKP’nin siyasal anlayışıdır. Davalı taraf ise cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı İzmir seçmenidir. AKP’liler seçim alanlarında, sandıkta bükemediği bileği Yürütme’den aldıkları güç ile bükmeye çalışmaktadırlar. Akp’nin siyasal anlayışında seçim kazanmak için her yol mubahtır. 1994 yılında da o zamanlar AKP’nin anlayışının Yürütme’de pek etkisi yoktu ama sokaktaki etkileri ile günlerce çöplerde resmi oy pusulaları bulundu. Bu anlayışı deşifre etmek gerekir. Diğer belediyelerimizi etkilemek istiyorlar. Buradan siyasi bir sonuç elde etme girişimindeler. Biz buna izin vermeyeceğiz. CHP olarak biz Kocaoğlu’na çok güveniyoruz. Kocaoğlu hem başarılı hem dürüst bir belediye başkanıdır. Aynı zamanda nitelikli ve birikimli siyaset adamıdır. Biz uzun zamandır O’nun siyasi birikimlerinden yararlanamıyoruz. Bu, diğer belediye başkanlarına da yansıyor. Buradaki diğer amaç CHP yerel iktidarının önüne de engeller koymaktır. Günümüzde demokrasinin norm ve standartları o kadar yükseldi ki gördüğünüz gibi askeri darbeler dahi sorgulanır hale geldi. Bu sivil darbeler de mutlaka sorgulanacaktır. Kimse umudunu kaybetmesin. CHP olarak kendimize, Kocaoğlu’na ve arkadaşlarına çok güveniyoruz. Yargıya güvenmeye de devam etmek istiyoruz. Bugün büyük umutlarla geldik. Umarım mutlu şekilde buradan ayrılırız” diye konuştu.
TUNUS DA MATKAP İLE GELDİ
Öte yandan; Son yapılan CHP Konak İlçe Kongresi’nde, yönetim listesi kazanmasına rağmen, başkanlığı Sinan Karamustafaoğlu’na kaptıran Aytekin Tunus da uçakta Matkap ile birlikte geldi. Tunus’un iki gün önce Ankara’ya gittiği, genel merkezde bazı görüşmeler yaptığı ve dönüşte de Nihat Matkap ile aynı uçağa bindiği öğrenildi. Bayraklı Adliyesi önüne Belevi Köylüleri de çıkarma yaptı. Başkan Kocaoğlu’na destek vermek amacıyla dava sürecini yakından izleyen köylüler, “Büyük Başkan yanındayız” pankartı açtı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan: 28 Şubat operasyonu intikam hırsı değil
Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında ...
Hükümetten 28 Şubat gözaltılarına ilk tepkiler
28 Şubat soruşturmasındaki gözaltıları yorumlayan Başbakan Yardımcısı ...
CHP Gaziemir'de çifte aday heyecanı!
CHP Gaziemir örgütü hafta sonu sandık başına gidecek. İlçe kongresinde, ...
 
MHP'li Vural: Vay anasını, küpünü nelerle doldurmuş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MİT ...
AK Parti Konak'tan Tartan'a: Laylaylom Başkan!
AK Parti Konak İlçe Yönetimi, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın bir yıllık ...
"Demokratik alanda temizlik yapılıyor"
28 Şubat soruşturmasına hükümetten ilk tepki Gümrük ve Ticaret Bakanı ...
 
Muhalefetten 28 Şubat gözaltılarına ilk tepkiler
28 Şubat soruşturmasındaki gözaltıları yorumlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ...
CHP Buca'da disiplin bilmecesi: Yönetim Başkan'a karşı!
Buca Belediyesi'nin Faaliyet Raporu'na ret oyu veren CHP'li üyeler için ...
Çıray Silivri'den cinayet ihbarı yaptı
Silivri Cezaevini CHP heyeti ile birlikte ziyaret eden İzmir Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva