HABERLER>EGE
28 Ekim 2014 Salı - 17:31

Manisa ve Aydın'da memur zam için sokağa çıktı

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Manisa ve Aydın’daki şubeleri ve üyeleri hükümetten yüzde 12'lik zam isteyerek eylem yaptı.

Manisa ve Aydın da memur zam için sokağa çıktı

Hükümetin 2015 yılı için memura ön gördüğü 3+3 zam artışını kabul etmeyen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Manisa ve Aydın şubeleri başkanları ile üyeleri eylem yaptı. Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ellerindeki 'Kriz memuru deldi geçti', 'Yandaş sefada, çalışan cefada' yazılı dövizleriyle düdük çalarak hükümetin öngördüğü 2015 zammını protesto etti.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_10/2014_10_28/5d77c210a762f2ec19bcb1e19ebd9156.jpg

MANİSA’DA MANOLYA MEYDANINA YÜRÜDÜLER
Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Recep Varlıakman, hükümetin 2015 yılı için öngördüğü yüzde 3+3'lük maaş zammıyla memurun kaderine terk edildiğini savundu. Manolya Meydanı’na yürüyen işçiler adına konuşan Varlıakman, "Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumda. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödüyor. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildi. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı. Memurlar kaderine terk edildi. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2.97 milyar TL'si hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL'lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı" diye konuştu.
 
"MEMURLAR AYLIK 240 LİRA ZARARDA"
Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Varlıakman konuşmasının devamında, memurun zorunlu harcamalarının her geçen gün artış göstermesine karşın, maaş zamlarının artış göstermediğine değindi. Varlıakman, "Enflasyon hedefini yüzde 5.3'den yüzde 9.4'e yükselttiniz. Memurları ve emeklileri bir kalemde açlığa mahkum ettiniz. Harcamalar 363 lira artarken maaşlara 123 lira zam yaptınız. Bu arada belli kesimlere de 725 lira ile 1155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize adil mi diyorsunuz? Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülüyor. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 oldu. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmiyor. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale geldi. Hakime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz. Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir" diye konuştu.
 
Varlıakman'ın açıklamasının ardından Kamu-Sen üyeleri düdük çalarak memur zammını protesto ettikten sonra dağıldı.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_10/2014_10_28/b1a8c4c8c7682c4d690f63188c739fa8.jpg
AYDIN’DAKİ EYLEM EFELER’DE
Türkiye Kamu-Sen Aydın İl temsilciliği üyesi bir grup, Efeler ilçesi Sevgi Yolu'nda zam talebinde bulundu. Ellerindeki pankart ve sloganlarla hükümeti protesto eden grup, zamların bazı meslek gruplarıyla sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Eyleme Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkanları da destek verdi. Toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına 1155 lira, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapıldığını hatırlatan Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, "Hakim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Ama bizim talebimiz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Demek ki istenildiğinde toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkılabiliniyor. Enflasyon hedefini yüzde 5.3'den yüzde 9.4'e yükselttiniz. Bazı kesimlere zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize 'Adil' mi diyorsunuz? Biriken ekonomik sorunlarının çözülmesini istiyor ve yüzde 12 ek zam talep ediyoruz" dedi.

Yapılan toplu iş sözleşmesinde Memur-Sen'in tavrını da eleştiren Devli, "Malum konfederasyon nedeniyle memur maaşları hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı. Toplu ihanete imza atan konfederasyon durumdan memnun. Tarih böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir. Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur" dedi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'daki yangınlar sonrası kahreden görüntü
Marmaris ve Milas’ta son iki ay içinde çıkan yangınlarda zarar gören ormanlık ...
Kışın da kurutulmuş sebze için sevindiren buluş!
Bodrum'da yaşayan ve 31 yıldır güneş enerjisi ile ilgili projeler üreten ...
Flaş! Somalı maden işçileri Ankara’ya yürüyor!
Cengiz Topel Meydanı'nda buluşan yaklaşık 200 Eynez Maden Ocağı işçisi, ...
 
Liseli gençleri okul dönüşü TIR biçti: 3 ölü
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde yol kenarında TIR'ın çarptığı 3 lise öğrencisi yaşamını yitirdi.
İstanbul’da 3 kişiyi öldürdü, Datça’da yakalandı!
İstanbul’da çıkan bir tartışmada üç kişiyi tabancayla öldüren 39 yaşındaki ...
Türkiye fotoğrafı: 4 çocuk annesi, 3 üniversite bitirdi...
Balıkesir’de yaşayan 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Sonay Baş, üç üniversite ...
 
Motor arızası kaçakları kurtardı!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nden Yunanistan adalarına 16 metrelik ahşap tekneyle ...
Bodrum Cup bitti ardında harika fotoğraflar bıraktı
Bodrum’da 150 teknede yaklaşık 1500 kişinin katıldığı 26'ncı Bodrum Cup ...
Sevilen dizinin ekibi Kütahya'da kaza yaptı!
Kanal D'de yayınlanan 'Galip Derviş' dizi film ekibine ait, içerisinde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva