HABERLER>GÜNCEL
8 Mayıs 2020 Cuma - 18:22

Lokantacıların Başkanı Yenice’den esnaf teşkilatına: Sorun çözemiyorsanız çekilin gidin!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, esnaf teşkilatının üst yöneticilerini ‘profesyonel yöneticiler’ olarak nitelendirirken çağrıda bulundu. Koronavirüs sürecinde üyelerine yardım konusunda TOBB’un Nefes Kredisi’ni örnek gösteren ve öz eleştiri yapan Yenice, “Bu teşkilatın başında iş yeri olmayan, kira, su parası ödemeyen, esnafın sorunlarını bilmeyen profesyonel yöneticiler var. Elinizi vicdanınıza koyun. Daha fazla bu insanların sorunlarını halledemeyecekseniz çekilin gidin” dedi.

Lokantacıların Başkanı Yenice’den esnaf teşkilatına: Sorun çözemiyorsanız çekilin gidin!

EGEDESONSÖZ- Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice Egedesonsöz canlı yayınına katıldı. Sektörü üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Yenice, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ikinci dönemde girilmesi ve yavaş yavaş normalleşme adımlarının atıldığını hatırlatarak yetkililere seslendi.

Esnaf teşkilatının pandemi sürecinde gösterdiği performansı eleştiren Yenice ilerleyen dönemde düzenleme gidilmesi gerektiğini aktardı. Üst konumdaki yönetim kadrosunu ‘profesyonel yöneticiler’ olarak nitelendiren Yenice, ‘Esnafın sorunlarına çözüm üretemiyorsanız bırakın gidin’ şeklinde net bir çağrıda bulundu.

TOBB örneği de veren Yenice, bir izleyicinin yemek ücretlerinde yüksek fiyat olduğuna vurgu yapmasıyla birlikte Yenice, Çin’de başlayan Covid-19 hastalığını hatırlattı.

11 Mayıs’ta AVM ve berber ile kuaförlerin açılacak olmasına değinen Yenice, lokantaların durumuna dair, “Bugün AVM’yi açıyorsanız, insanla birebir teşrik-i mesai yapan berberi açıyorsanız lokantaları açmamanızın sebebini söylemeniz lazım” dedi.

İNSANLAR PORTAKALI DETERJANLA YIKAR OLDU
Her uzmanın birbirinden farklı yorumlara imza attığını ve bu durumun da insanlar üzerinde korkuya sebep olduğunu aktaran Yenice, “Gıdadan bulaşı olmuyor. İnsanlar ambalajlı yoğurdu, peyniri, portakalı deterjanla yıkar oldu. Bu korku durumundan çıkmamız lazım. Normale döndüğümüzde sanıyor musunuz ki insanlar dükkanlarımız önünde kuyruk oluşturacak? Bizi bu kadar kapalı tutup ötelerseniz bu sektörün yok olmasına yol açarsınız” açıklamasında bulundu.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN SONRA BU ÜLKEDE EN ÇOK GİRDİSİ OLAN SEKTÖRÜM
Yenice, “Sınırlarımızın son bulduğu noktadayız, dip yaptık. Sabırla dayanmaya çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı başladığı günden beri duruyoruz. Sırf bakkalları konuşan bir başkanımız var. Ben de yapmış olduğumuz çalışmaları Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına yazdım. Paket servisin onayını aldık. Şimdi de tamamen açılması için başvurduk. Ciddi bir değerlendirme var. Biz ilk fırsatta açılacağımızı düşünüyoruz. Çok ciddi bir ağımız var. Bir pastacı, tatlıcı, ramazan ayında yılın 6 ayına eşit cirolar yaparlardı. Bunları düşünmek lazım… Bu sektörü daha fazla bu girdapta tutmayalım. Devlet her yere yetişemiyor, devlet yapacağını yaptı. Benim sektörümü tek başına değerlendiremezsin. İnşaat sektöründen sonra bu ülkede en çok girdisi olan sektörüm” dedi.  

KİRA ÖTELEMESİ HALININ ALTINA SÜPÜRMEKTİR
Yenice kira ötelemelerinin kalıcı çözüm olmadığını vurguladı ve “Kiraları ötelediler, çok güzel! Ama yapılandırma yapılmalı. Yoksa mal sahibiyle birbirimize gireriz. Onların da haklı olanları var. Ama birçok işletmemizin de mal sahipleri öteliyorlar ama çare değil. Halının altına süpürüyorsunuz. Halının ucunu kaldırdığınızda ortalığı toz duman alır” ifadelerini kullandı.

FİYATLARA GELEN YORUMA SERT TEPKİ: ŞANGHAY’A GİTSİN BEDAVA YARASA ÇORBASI İÇSİN!
Bir izleyicinin yemek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaparken, ‘Bu kadar çok gideriniz var ama demek ki kazanıyorsunuz, ödüyorsunuz’ şeklinde çıkışta bulunmasını değerlendiren Yenice, “İşte dünyayı bu hale getiren bu zihniyet!  Çin’de bu hastalık nasıl çıktı? Bir yarasa çorbasından değil mi? Yemeğin önemi nasıl ortaya çıktı. Yarım ekmek döneri 2 liraya yemeyi bırakın. 60 lira et satılıyor bugün ülkede! Markete gittiğinde 10 liralık eti alıyor mu? Aykut’un lokantasında 20 liralık yemeği değil karşısında 3 liralık yemeği yersen böyle milyonlarca insanın ölümüne yol açarsın. İşte bu ucuz beslenelim, merdiven altı beslenelim mantığı dünyayı salgınla baş başa bıraktı. Ben o arkadaşa uçak biletini alayım Şanghay’a göndereyim bedava yarasa çorbası içsin bakalım” dedi.

BU İNSANLARIN SORUNLARINI HALLEDEMEYECEKSENİZ ÇEKİLİN GİDİN
“Esnaf teşkilatının yeniden düzenlenmesi gerekiyor” diyen Yenice, öz eleştiride de bulundu. Yenice, “TOBB’un 3 milyar dolar parası bankada var ise, Nefes Kredisi olarak üyelerine verebiliyorsa 2 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük meslek örgütü olduğunu iddia eden bizler, üyelerimize ne veriyoruz? Ben de dahil! Önce öz eleştiri yapmak zorundayız. Bu teşkilatın başında iş yeri olmayan, kira, su parası ödemeyen, esnafın sorunlarını bilmeyen profesyonel yöneticiler var. Elinizi vicdanınıza koyun. Daha fazla bu insanların sorunlarını halledemeyecekseniz çekilin gidin. Ben de yanlış yapıyorsam ben de gideyim. Bir şekle sokulsun, yeniden yapılandırılsın. Biz temsil ettiğimiz insanları savunmak durumundayız. Bir örgüt gücünün doğru kullanılması çok önemi bir yere gider. İşte TOBB örneği… Herkese sesleniyorum, illerindeki ticaret odası ve esnaf odalarının binalarına baksınlar. Profesyonel yöneticilere tekrar sesleniyorum; artık bu esnafın sorunlarına çare üretin, sen-ben kavgasını bırakın. İzmir’de de Hep birlikte masaya yumruğumuzu vurmamız lazım. Aykut’u sevseniz de sevmeseniz de federasyon başkandır” ifadelerini kullandı. 

 
Feci kaza! Yol savaş alanına döndü
 
'Çoklu baro, alternatif baro kabul edilemez'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 9 Mayıs 2020 Cumartesi 10:21

Yasa tasarısı mecliste.inşallah bütün odalar kapanırda esnafın üzerinde ki yük kalkar.birileride mersoya binemez.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kaza! Yol savaş alanına döndü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda aşırı ...
Otoyol kenarındaki cesedin sırrı, 300 bin araç incelenerek aydınlatıldı
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, otoyol kenarında el ve ayakları iple bağlı, ...
İlk araştırma tamamlandı, evdeki gizem çözülemedi!
Konya'da, Hatice Aslan (65) ile kızı Duha Aslantaş'ın (23) yaşadığı evde ...
 
İzmir'deki yurtta karantina süresi dolan 87 kişi evlerine gönderildi
Tayland ve Fransa'dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ...
İzmir'de 'evde bakım' için hazırlanan AB projesine onay
Avrupa Komisyonunun faaliyetleri kapsamında İzmir Valiliği Koordinatörlüğünde ...
Annesi İzmirlilere hakaret etmişti: Rektör istifa etti!
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, ...
 
44 mahkumda daha koronavirüs tespit edildi!
Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda 2 tutuklu/hükümlü ile onlarla temasta olduğu ...
O ile giriş ve çıkışlara 3 gün kısıtlama!
Kilis İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş ve çıkışların pazar saat ...
İzmir'de tarihi operasyon: Tek seferde rekor!
Aliağa Limanlar Bölgesi'nde Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva