HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2019 Perşembe - 11:05

Kruvaziyer seferlerinde ayrıntılar... İzmir'e turist yağacak!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir şubesi eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, İzmir'e 12 Aralık 2020'de kruvaziyer geminin geleceğini belirterek, "İlk gemiyi Costa getirecek. 2021 yılında da MSC'nin 25 tane seferi görünüyor. Bu yılla birlikte İzmir'e 100 bin yolcu kruvaziyer ile gelecek" dedi.

Kruvaziyer seferlerinde ayrıntılar... İzmir e turist yağacak!

DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç'ın yönetiminde gerçekleşen eylül ayı olağan meclis toplantısına DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, İzmir Alaybey Tersanesi Komutanı Deniz Kıdemli Albay Korkut Şen ve meclis üyeleri katıldı. İzmir Tersanesi Komutanlığı hizmet ve faaliyetleri hakkında üyelere bilgi veren Deniz Yarbay Çağlar Tunçay, İzmir Tersanesi'nin tüm sivil gemilere açık olduğunu söyleyerek tersanede 3 iskele, kızak ve havuz ile 134 bin metrekarelik alanda 28 fabrika atölye bulunduğunu ifade etti. Tersane içinde 10 bin tonluk bir havuz inşasının sürdüğünü söyleyen Tunçay, havuzun Aralık 2019'da hizmete açılacağını belirterek, "En yakın gemileri havuzlayabileceğimiz yer Yalova ve İstanbul ki; buralarda da çok ciddi bir doluluk var. İzmir Tersanesi'ne yapılacak havuzla bu anlamdaki eksikliği gidereceğiz" dedi. Tersanede kalibrasyon hizmeti de verdiklerini anlatan Tunçay, Ege Bölgesi'nin en büyük tersanesi olduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Yüksek kabiliyete sahip bir ekiple hizmet veriyoruz. Alanımız İzmir'de merkezi bir konumda. İş ve işçisini kontrol edebiliyor, malzeme ile personel güvenliğini sağlıyor, yine bunların temini için avantaj sağlıyoruz. Yer ve zaman sorunu olmaksızın pek çok tekne karada bakıma alınabiliyor. Milli Savunma Bakanlığı onayıyla yabancı bayraklı gemilere de kapımızı açıyoruz. Tersanemizde havuzlama ücreti, örneğin 100 metre boyunda, 10 metre eninde ve 3 metre su çekiminde bir geminin yaklaşık 137 bin lira giriş ücreti bulunuyor. Bu tüm personelin masraflarını da içinde barındırıyor. Gün başına da bin 891 lira gibi bir ücret var. Gün uzadıkça fiyatlar da düşüyor, iyi tarafı da bu."



'İLK GEMİ 2020 ARALIK'TA'
Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, İzmir Tersanesi'nin denizcilik sektörü için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyerek fiyatların da uygun tutulması halinde tercih edileceğini dile getirdi. İzmir'e kruvaziyerlerin geri dönmeye başladığını anlatan Çelik, ilk geminin 12 Aralık 2020'de geleceğini belirtti. Ağustos sonu itibariyle şehre 867 bin turist geldiğini ifade eden Çelik, “Eylül ayında gelenlerle birlikte turist sayısı 1 milyonu geçecektir. Yıl sonunda da bu barajı rahatlıkla aşarız. Kruvaziyer açısından İstanbul'da Galata Port da bitecek. Bu sayede kruvaziyer gemileri ülkemize ve İzmir'e tekrar yoğun bir şekilde dönmeye başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) aldığımız rezervasyon bilgisine göre kentimize kruvaziyer seferleri 12 Aralık 2020'de başlayacak. İlk gemiyi Costa getirecek. 2021 yılında da MSC'nin 25 tane seferi görünüyor. Bu yılla birlikte İzmir'e 100 bin yolcu kruvaziyer ile gelecek" dedi. (DHA)

 
İzmir'de dehşet anları... 2 yaşındaki çocuk balkondan düştü
 
Dünyayı sallayacak açıklama: Veliaht itiraf etti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huseyin Durmuş 26 Eylül 2019 Perşembe 22:34

Çok güzel bir haber. Turlar rehberler ve diğer programlar konusunda bilgi bekliyoruz. Iyi çalışmalar. 0 532 293 17 93

Yorumu oyla      4      5  
muhalif 26 Eylül 2019 Perşembe 14:51

elbette turist efesi de bergamayı da görmek isteyecektir, ancak şehirde kalacak turistlerde olacaktır, önümüzde aklaşık 1 yıl var, belediye şimdiden tedbirini almalı, kadifekale ve antik tiyatro bölgesi düzenlenmelidir.. tabi devletin de kruvaziyer limanını düzenlemesi gerekiyor....

Yorumu oyla      6      5  
sezarın hakkı sezara 26 Eylül 2019 Perşembe 11:54

Gelen turisti hemen zorla turlara götürün . mesela izmirden taaaaaaa EFES e götürün ki adamın şehri görmeye vakti kalmasın . mesela mutlaka zorla kemeraltına sokup suriyeliler ile tanıştırmalısınız.yoksa bu iş olmaz !

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, 5,70, Euro/TL ise 6,30'un altında seyrediyor.
Sayıştay açıkladı: DEÜ’nün borcu ve zararı ne kadar?
İzmir’de faaliyet gösteren Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2018 Yılı Sayıştay ...
Sayıştay doğruladı: İzmir'de hibe koyunlardan hastalık çıktı!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sayıştay Denetim Raporu’nda Genç Çiftçi Projesi ...
 
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Uysal, "İktisadi faaliyet ikinci çeyrekten itibaren ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kavanoz dipli dünyanın ‘kapağı’ bile acıtıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Kavanoz dipli dünyanın ‘kapağı’ bile acıtıyor!
IMF'den kritik Türkiye açıklaması!
Madde 4 kapsamındaki inceleme ve görüşmelerinin ardından Türkiye ziyaretini ...
 
Kavanoz kapağı krizi: 1 kilo domatese 1 kapak!
Bu yıl kışlık konserve yapımına ilgi arttı ama kavanoz kapakları bulunamaz ...
ISK-SODEX 2019 Fuarı’na iddialı gidiyor: Ege’nin Yıldızı parlıyor
Yıllık ihracat hedefini 5.5 milyar dolar olarak belirleyen iklimlendirme ...
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı: Kaliteli süt, eğitimle geliyor
Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva