HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2019 Pazartesi - 14:43

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı: Kaliteli süt, eğitimle geliyor

Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk defa İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Süt Zirvesi’nde Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı sektörü değerlendirdi. Pınar Enstitüsü ile son 5 yılda 7 bin’den fazla üreticiye eğitim verildiğini dile getiren İdil Yiğitbaşı, “Üreticiye verdiğimiz destek ile sütün kalitesini artırıyor ve Türkiye Süt Sektörü için ‘pusula’ görevini üstleniyoruz. Dünyada sağlıklı yaşam hareketinin yükseldiği bugünlerde ürün çeşitliliğimiz ile tüketicimizin tercihlerine önem veriyoruz” dedi.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı: Kaliteli süt, eğitimle geliyor

Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ‘Dünya Süt Zirvesi’ bu yıl İstanbul’da gerçekleştirildi. “Yaşam İçin Süt” temasıyla yapılan zirvede konuşma yapan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, üreticilere sunulan eğitimlere ve süt kalitesine değindi, sektörü değerlendirdi.

“SEKTÖR İÇİN ‘PUSULA’ GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUZ”
Sekiz milyara yaklaşan dünya nüfusunun sürdürülebilir bir şekilde beslenmesinin ele alındığı zirvede Pınar Süt’ün 18 bin süt üreticisi ve 31 kooperatifle birlikte uyguladığı kalkınma modelini paylaşan İdil Yiğitbaşı, “Bu topraklarda sağılan sağlıklı sütleri, Türkiye ile buluşturuyoruz. Pınar Enstitüsü ile son 5 yılda 13 farklı ilde, 7 binin üzerinde üreticimize hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri veriyoruz. Üreticiye verdiğimiz bu destek ile sütün kalitesini artırıyor, Türkiye Süt Sektörü için ‘pusula’ görevini üstleniyoruz” dedi.

Süt sektörünün gelişiminde bilinçli ve  eğitimli üreticinin kilit rol oynadığını dile getiren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Gıda güvenliğinin önemi daha da güçlendi. Tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için süt üreticileri, kooperatiflerimiz ve süt işleme sanayi olarak birlikte hareket etmeliyiz. Dünyada bu kadar çok aç insan varken, nüfus artışı ve sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşımın önemini düşününce her alanda israfı önlemeye çalışmalıyız.” diye konuştu.

Sektörün değişen tüketici alışkanlıklarına kulak vermesi gerektiğinin altını çizen İdil Yiğitbaşı, “Yeni nesil,sağlıklı yaşam konusunda çok hassas ve bilinçli tüketicilerden oluşuyor.Sektörün gelişim yolculuğunda bu noktaya odaklanılması ve tüketicilerin hassasiyetlerine önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİYLE “OKUL SÜTÜ’’ PROJESİNİN YANINDAYIZ
Pınar Süt olarak yeni nesli sütle buluşturan önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten İdil Yiğitbaşı, “Türkiye’de uygulanan okul sütü projesine 2011 yılından bu yana destek veriyoruz. Bunun yanında 8 yıldır  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Süt Kuzusu Sütü’ projesinin de tüm sütleri Pınar kalite standartlarında Pınar Süt tesislerinde paketleniyor. Daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızı kaliteli sütle buluşturmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

SÜT DÜNYASI İSTANBUL’DA BULUŞUYOR
Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ve Ulusal Süt Konseyinin ev sahipliğinde 23 Eylül Pazartesi günü başlayan zirve, 26 Eylül Perşembe gününe kadar devam edecek. İstanbul’da yapılan organizasyon, dünyanın dört bir yanından süt sanayicilerinin üst yöneticileri, süt üreticileri, tedarikçiler, bilim insanları ile kamu temsilcilerine ev sahipliği yapıyor. 2018 yılında Güney Kore’de gerçekleştirilen zirveye 2 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

 
Açıklama geldi: İzmir'deki 'PKK önergesi' polemiğine Genel Merkez ne dedi?
 
NTV'den ayrılan Oğuz Haksever'in yeni adresi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gören 'kale' sanıyor, ne olduğunu öğrenen şaşırıyor
Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas beldesinde inşa edilen kale ...
Çinliler, Türk kuru meyvelerini çok sevdi
Türkiye, üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, ...
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı
Merkez Bankası, döviz mevduatlarında zorunlu karşılık oranlarını tüm vade ...
 
Bankalar Türk Telekom'u satışa çıkardı!
Türk Telekom'un yüzde 55 ile çoğunluk hisselerini elinde tutan bankalara ...
Başkan Yorgancılar: Şartlar zorlaşsa da üretmekten başka şansımız yok!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Şartlar üretmek ve yatırım ...
3 kamu bankası ortak karta geçiyor
Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, Platform Ortak Kartlı Sistemler ...
 
Fitch: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde...
Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen ...
Ege Denizi'nde balık bereketi
Av sezonun başlamasıyla denize açılan balıkçılar, bereketli geçen sezonun ...
İzmir dalış turizminde dünya rotasına giriyor
Türkiye, son yıllarda uluslararası dalış turizminde önemli merkez haline ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva