HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2024 Perşembe - 18:29

Kritik zirve sonrası Aslanoğlu'ndan açıklama!

CHP İzmir İl Örgütü seçim güvenliğine yönelik olarak bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’deki seçim güvenliğine dair, “Sandık güvenliğine ilişkin İzmir’de sorun yoktur. Çalacaklar, trafoya kedi girecek gibi konularda İzmir CHP örgütü fazlasıyla tedbirlidir. Bir önceki seçimde sizlerin de takip ettiği gibi tek bir oyumuz dışarıya gitmez. O yüzden vatandaşımız bu konuda ferah olsun” dedi.

Kritik zirve sonrası Aslanoğlu ndan açıklama!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlere günler kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı.  Cumhuriyet Halk Partisi bu çalışmalar kapsamında İzmir’de kritik bir toplantı gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda, seçim güvenliği konusu masaya yatırıldı.

CHP İl Binası’nda düzenlenen zirveye Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP’nin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay’ın yanı sıra genel merkezin görevlendirdiği CHP eski Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP eski Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir milletvekilleri, belediye başkan adayları ve aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarından Mustafa İnce, Feridun Yılmazlar ve Fatih Gürbüz, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı.

‘TOPLANTININ GÜNDEMİ SEÇİM GÜVENLİĞİ’
Toplantı sonrasında açıklama yapan Aslanoğlu, “Toplantının tek bir gündem maddesi var, seçim günü, sandık güvenliği buna ilişkin alacağımız tedbirler, neler yapabileceğimiz… Gözden geçirdik, neler vardı neler yoktu, ilçelerde eksik kaldığımız yerleri değerlendirdik ama ana gündemimiz seçim gündemiydi” dedi.

TUNÇ SOYER NEDEN KATILMADI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de davet edildiğini belirten Aslanoğlu, “Tüm arkadaşlarımızı davet ettik, uygun olanlar geldiler. Bu arada Sayın Tunç Soyer burada değil şu an. Yurt dışında, Brüksel’de. Katılmama sebebi Brüksel’de olması. Onun yurt dışı görevleri hala sürüyor” ifadelerini kullandı.

KRİTİK İLÇELERE DAİR AÇIKLAMA
Kritik ilçelere yönelik ayrıca yapılan çalışmalara değinen Aslanoğlu, “Seçim 1 oyla kazanılır. O oyu bulmaya çalışırız her zaman. 1 tek oyla kazanacakmışız gibi çalışırız, seçim böyle bir şey. 30 ilçenin de 30’u da ‘aman burayı bırakalım’ diyebilir mi? Burası İzmir. Sizce İzmir’de mutlak kazanılmayacak bir şey düşünebilir mi İl başkanı? Başka şehirlerde olabilir ama. Bu gördüğünüz ilçelerin çoğunu daha önce almışızdır, biz yönetmişizdir. 30 ilçenin 30’unda da daha önce CHP’nin almadığı hiçbir ilçemiz yok bizim. Ben İzmir İl Başkanı’yım. Sürekli özeleştiride bulunurum. Muhakkak daha iyi yapabileceğim şeyler vardır ve onları bulmaya çalışıyorum. Mesela sandık güvenliğinden yeni bir oy almaya kadar daha da fazla işler yapabilirim” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN ÜÇ DİKİŞ YAPIYORUZ
Seçim güvenliğine ve sistemlerine dair açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “CHP’nin bugüne kadar olduğu gibi bu dönemde de seçim güvenlik sistemi var. Daha önce bu sistemi iki kere bu seçim için test ettik. Üçüncüsü Cumartesi günü. Aynı zamanda BİTEM departmanımız, seçim sonuçlarıyla ilgilenen arkadaşlarımız, sistemde tıkanıklık olup olmadığını gözlemliyoruz. İzmir’de üç dikiş yapıyoruz. İl düzeyinde yürüttüğümüz başka bir çalışma daha oluyor” dedi.

DAĞ’IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP: KOMİK OLUYORLAR
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın Özgür Özel’e karşı ‘korkunun ecele faydası yok’ açıklamalarını değerlendiren Aslanoğlu, “İzmir’in dayatmaya gelmeyeceğini söyleyenin bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması komik. Bunu biz 2014’ten bu yana görüyoruz. Eski başbakanlarını sonra bakanlarını sonra AKP Genel Başkan Yardımıcısı’nı göndererek bunu yapabileceklerini düşünüyorlar. İzmirli hiçbir zaman dayatmaya gelmemiştir. İzmir özgürlükçüdür. Özgürlüklerine yasak koyanlarla arasına bir mesafe koymuştur. 3 gün önce bizim gençlerimizi gözaltına alan, Cumhurbaşkanına hakaret gibi komik bir gerekçeyle, ‘Hamza beni acil ara’dan hakaret unsuru var diyerek gözaltına alanlar, bize özgürlükleri mi dayatmayı mı sorgulatıyorlar? Komik oluyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TRAFOYA KEDİ GİRSE BİLE İZMİR TEDBİRLİ’
Son olarak seçim güvenliğine dair risk olup olmadığı yönünde açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, şunları söyledi:

"Sandık güvenliğine ilişkin İzmir’de sorun yoktur. Çalacaklar, trafoya kedi girecek gibi konularda İzmir CHP örgütü fazlasıyla tedbirlidir. Bir önceki seçimde sizlerin de takip ettiği gibi tek bir oyumuz dışarıya gitmez. O yüzden vatandaşımız bu konuda ferah olsun. Her vatandaşı her seçimde defalarca kendi oyuna ve sandığına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her vatandaş hangi sandıkta oy kullanıyorsa o sandık 17’de açıldığında kendi oyuna sahip çıkması için çağırıyoruz. Sandık güvenliğinin en temeli her vatandaşın sahip çıkmasıdır ama İzmir CHP örgütü de tüm örgütleriyle beraber sandıkta asil görevlileri, yedek görevlileri, müşahitleri ve avukatlarıyla birlikte eksiksiz bir şekilde devam ediyoruz.

 
CHP İzmir'de kritik zirve... Neler konuşuldu?
 
Borsa günü yükselişle tamamladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ankara kulisi 22 Mart 2024 Cuma 12:36

Sayın göstermelik il başkanı bir nisandan sonrasında sonuç ne olursa olsun size gereğini yapınız diyerek istifa isteyeceklerdir çünkü değişim gurubu sizi çoktan gözden çıkardı seçimi bekliyorlar...

Yorumu oyla      1      0  
22 Mart 2024 Cuma 11:32

Bence sen de istifaya hazırlan. Gürsel Çetin İzmir e gelecek.

Yorumu oyla      2      0  
Gaziemir 21 Mart 2024 Perşembe 18:38

Gaziemir belediye başkanımıza bişey yaptınızmı?

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de kritik zirve... Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Bakan Göktaş: Afyon'a 162 kişi kapasiteli huzurevi yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'da ...
CHP Selçuk adayı Sengel malvarlığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısını dikkate ...
 
Özlale’den dikkat çeken iddia: Büyükşehir personel sayısı son birkaç ayda arttı
İş dünyası ile bir araya gelen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
İzmir'de 'Özel' gün... Programda neler var?
31 Mart Seçimleri kapsamında İzmir'e gelen olacak olan CHP Lideri Özgür ...
Kırkpınar'dan Polat’a belgeli cevap: Algı operasyonu ile oy avcılığı!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Özel'den Erdoğan'a: Kimsenin hakkını bırakmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "1 Nisan'da seçim bitti, kurtulduk sanma ...
Erdoğan duyurdu: Kamu bankaları emeklilere promosyon verecek!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının ...
AK Partili Çiftçioğlu’ndan CHP'li Polat'ın iddialarına yanıt: İspatlarsa adaylıktan çekilirim!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, CHP İzmir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva