HABERLER>TARIM
14 Nisan 2020 Salı - 14:54

Korona günlerinde Kemalpaşa’da kiraz toplanacak mı?

Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, ilçenin sembol ürünü olan kirazın toplanarak, ticaret ve dağıtımının yapılması noktasında kendisine gelen eleştirilere maddelerle cevap verdi. Sürece dair bilgilendirme yapan Oray önemli açıklamalarda bulundu.

Korona günlerinde Kemalpaşa’da kiraz toplanacak mı?

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Kemalpaşa’nın sembol ürünü olan kirazın koronavirüs salgınıyla mücadele edildiği dönemde nasıl toplanacağının ve ticaretinde hangi yol haritasının izleneceğine dair bilgiler verdi. Bu konuda Oda Başkanı olarak hedef alındığını ifade eden Oray, yapılanlar ve hayata geçirilecek çalışmalara ilişkin mesaj yayınladı. Maddeler halinde durumu özetleyen Oray şunları söyledi:

Sayın üreticilerimiz,

Hepimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Herkesin kiraz nasıl toplanacak, pazarlar açılacak mı, ihracatçılar gelecek mi işçiler içeri alınabilecek mi diye düşündüğünü hem bir üretici hem de Ziraat Odası Başkanı olarak ben de düşünmekteyim. Son günlerde bazı kişiler bu yaşanan sıkıntılar ile ilgili ziraat odasının, başkanın her hangi bir girişimde bulunmadığı söylentilerini bilerek veya bilmeyerek, maksatlı ya da bilinçsizce yaymakta ve dedikodu üretmektedir. Bu sebeple bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

1. Bu virüs belası başladığı günden bu yana İlçe Tarım Müdürümüz ile birlikte neler yapılabileceğine dair hep istişarelerde bulunduk. Zira gerek il Tarım Müdürünü gerek Kaymakam Beyi gerek Vali Beyi ve dolayısı ile Bakanlığı bu konuda yönlendirmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.

2. En başta işçilerin nasıl bahçelerimize getirileceği ile ilgili sayfalar dolusu tavsiye ve raporlar yazıp üst makamlara ilettik. Parti ayrımı gözetmeden tüm bölge milletvekilleri ile tarım kökenli diğer illerin milletvekilleri ile bile görüştük.

3.ihracatçılar ile ilçe tarım müdürlüğü Vasıtası ile görüşüp alımlarda ki ve pazara ulaşmada ki engellerin enler olabileceği ve çözüm önerilerini görüşüp yine üst makamlara ilettik.

4. Bu girişimlerimizi Kaymakamlık Bünyesinde Kanuni olarak kurulu bulunan ve tüm yasak ve muafiyet kurallarını tanzim eden İlçe Hıfzıssıhha Kuruluna taşıdık ve kiraz özel gündemi ile toplanmasını sağladık ve Kemalpaşa için özel kararlar aldırdık.

5. Her çıkan genelgeyi takip edip gelişmelerin üreticilerimiz açısından neler getirip götürdüğünü ilçe Tarım Müdürümüz ile değerlendirip yine üreticilerimiz lehine döndürülmesi için gayret gösterdik. Ve bu çaba için saat zaman ve mekan mefhumu gözetmedik.

İlçe tarım müdürümüz Ali Bal ile birlikte yaptığımız bütün bu girişimlerimiz sonucunda ve İlçe Kaymakamımızın verdiği uğraşırlar ile:

1. İlçemiz içerisinde 65 yaş üstü vatandaşların bahçelerine gidip gelmelerinde sorun yaşanmayacağı,

2. Çevre illerden /ilçelerden (özellikle Turgutlu) gelecek olan işçilerin İlçemize girişlerinde kolaylık sağlanmasına (araç içerisinde sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla bahçe sahibi ÇKS belgesi ve tapusu yeterli)

3. Sokağa çıkma yasağı olduğunda acil işleri olan üreticilere tolerans sağlanması kararlarının çıkarılması sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra Kiraz alım yerlerinin halk sağlığına uygun hale getirilmesi içinde tavsiyelerde ve önerilerde bulunulmuş ve ilgili kurum olan Belediyemizin yanında olacağımız da açık yüreklilikle ifade ettiğimizin de bilinmesini isterim.

Tüm bunlarla birlikte Ziraat odası Başkanlığı karar alıcı ve uygulayıcı bir makam değildir. Bu konularda karar alıcı makamlar Kaymakamlıklar ve uygulayıcılarda ilçe tarım müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve Belediye Başkanlığıdır. Herkes yetkisi bütçesi ve de samimiyeti kadar iş yapabilir ve yapmalıdır. Herkes imza altına aldığı ve tamam dediği kararları ve sözleri tutmakla yükümlüdür. İlerleyen zamanlarda Kemalpaşalı üreticilerimizin bu konuda ki haklılığımızı anlayacağını düşünüyorum.

Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olması gereken bir dönemde dedikodu ve fitne üretmek yerine direkt olarak yüz yüze söylenmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim.

Bunlara rağmen yapmadığımız, düşünemediğimiz ve eksik kaldığımızı düşündüğünüz konularla ilgili 0 532 275 34 95 numaralı telefonumdan her zaman arayabilirsiniz.

Emekleri ve gayretleri ve de inisiyatif almalarından dolayı Başta ilçe tarım müdürümüz Ali Bal olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

Bereketli bir sezon geçirmek dileği ile. Sağlık ve esenlikler dilerim.

 
Menemen Belediyesi esnafın yanında
 
Manisa’nın iki ilçesinde oteller kapanma noktasına geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçiler üretim için ara vermeden çalışıyor
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki çiftçiler, koronavirüsle mücadelenin sıkı ...
200 bin ton limon çürüme tehlikesinde!
Mersin'in Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ilçede 200 bin ton ...
Hazine arazileri tarıma açılıyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçilerimizin daha rahat üretibilmeleri ...
 
ZMO’nun gündemi tarım işçileri: Genelge kağıt üzerinde kalmasın!
Ziraat Mühendisler Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan ...
Kemalpaşa'da kiraz hasadında geri sayım
Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, ...
Yine zamlandı: Üreticiye 'karaborsa' zulmü!
Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, hammadde fiyatlarının ...
 
Bakanlıktan limon fiyatlarını düşürecek hamle!
Limon ihracatına kısıtlama getirildi. Buna göre limon ihracatı 31 Ağustos'a ...
Pakdemirli açıkladı: 21 ilde uygulama başladı!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yaz dönemi ekilişlerinde kesinti ...
Makarna, un ve bulgura 2 ay zam yok!
Tüketicinin bu dönemde en çok satın aldığı makarna,un ve bulgura yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva