HABERLER>EGE
14 Nisan 2020 Salı - 14:55

Manisa’nın iki ilçesinde oteller kapanma noktasına geldi!

Korona virüs salgınının olumsuz etkilerinin en fazla hissedildiği sektörlerden biri olan konaklama alanında tesisler kapılarını birbiri ardına kapatmaya başladı. Salihli ve Kula ilçelerinde normal zamanda yüzde yüz dolulukla çalışan otellerde bugünlerde dolu oda sayısı 3-5’i geçmiyor.

Manisa’nın iki ilçesinde oteller kapanma noktasına geldi!

Korona virüs salgını nedeniyle alınan, karantina ve sokağa çıkma kısıtlamaları gibi önlemler otelleri büyük sıkıntıya soktu. Bazı oteller virüsün yayılmasını önlemek ve düşen iş potansiyeli nedeniyle daha fazla zarar etmemek için kapılarını kapatırken, bazı oteller de personelinin birikmiş izinlerini kullandırıp, minimum kapasiteyle de olsa hizmeti sürdürmeye çalışıyor.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, sektörlerin korona virüs salgınından etkilenme düzeylerini tespit etmeye yönelik olarak yaptığı anket çalışmasının ikincisi turizm sektöründeki konaklama tesislerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Bu çerçevede başta Salihli’nin tek 4 yıldızlı oteli olan Lidya Sardes Otel olmak üzere, Berrak Otel, Rey Manes Otel, La Bella Otel, Özçelik Otel, Ardy’s Otel, Sart Çamur Kaplıcaları ve Kula’daki Kurcan Otel’e anket uygulandı.

İncelemeye alınan oteller arasında üç yıldızlı Berrak Otel’in kapılarını bir süreliğine kapattığı; personelini işten çıkarmayıp, kısa çalışma ödeneği için başvurduğu belirlendi. Diğer konaklama tesislerinin ise yüzde 5 civarında dolulukla faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığı anlaşıldı. Restoranı, toplantı salonları, düğün salonları ve havuzları bulunan ve virüs salgını öncesi yüzde 100’e yakın dolulukla hizmet veren Lidya Sardes Oteli’nin, prestij amacıyla sadece 5-6 odasını açık tuttuğu; sınırlı sayıdaki personelin dışındaki çalışanlarına ise birikmiş izinlerini kullandırdığı belirlendi.

REZERVASYONLAR İPTAL
Salihli’nin Çamur Hamamı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Sart Çamur Kaplıcaları’nda ise yüzde 80 rezervasyon iptalleri yaşandığı ifade edildi.

Salihli ve Kula’da incelenen 8 otel ve kaplıca arasında şimdilik sadece birinde birikmiş hakları ödenerek işçi çıkarma yoluna başvurulduğu; sıkıntının uzun sürmesi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanma imkanı bulunamaması halinde işletmelerin yükü nasıl kaldıracağını bilemedikleri belirtildi.

İncelenen yedi konaklama tesisinden sadece birinin KGF kredisinden yararlanabildiği; ikisinin başvurduğu halde olumsuz cevap aldığı ifade edildi. Firmaların tamamı ödemeler ve tahsilatta sıkıntı çektiğini belirtirken, kriz nedeniyle sağlanan kredi imkanlarının yetersiz olduğu konusunda otel yetkililerinin hemfikir olduğu belirlendi.

“Virüsten kaynaklanan sıkıntının ne zaman biteceği konusunda bir tahmininiz var mı?” sorusuna ise en erken olarak “15 Mayıs” cevabı verilirken, bazıları “Haziran ortası ve sonu”, bazıları da 1-1.5 yıl tahmininde bulundu.

KREDİ DESTEKLERİ YETERSİZ
Konaklama tesislerinin korona virüsten dolayı büyük zarar gördüklerinin yapılan araştırma sonucunda ortaya çıktığını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Oteller bırakın kar etmeyi, masraflarını karşılayamaz ve tahsilatlarını yapamaz hale geldi. Otel yetkilileri personelini çıkarmama konusunda dirense dahi, bunu ne kadar sürdürebilir? Anketten de anladığımız kadarıyla kısa çalışma ödeneği ve KGF kredileri konusunda da çok olumlu neticeler alınmamış. İşletmeler uygun şartlarda kredi kullanamazsa bu gidişle uzun süre ayakta kalamaz. Kriz döneminde hiçbir üyemizi kaybetmek istemiyoruz. Daha yapıcı çözümlerin getirilmesi şarttır” şeklinde sektörün durumunu özetledi.  

 
Korona günlerinde Kemalpaşa’da kiraz toplanacak mı?
 
Eşini öldürdü! Koronavirüs süsü verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Damadını da kaybetmişti: Egeli iş insanı koronavirüsten öldü
Denizli'de, tekstil sanayisinin duayen isimlerinden iş insanı Besalet ...
Kedi yavrularına suni teneffüs yaptılar!
Muğla'da yangın çıkan konteynerdeki 4 kedi yavrusundan ikisini suni teneffüsle ...
Denizli'de koronalı hastadan firar: Çarşafları bağlayıp kaçtı!
Denizli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanılı hasta, tedavi gördüğü ...
 
Soma'da 3 kişinin öldüğü maden göçmesi olayında 2 tutuklama!
Manisa’nın Soma ilçesinde, 3 kişinin öldüğü maden kazasıyla ilgili sürdürülen ...
'İşsizim' dedi, bıçak çekti, üst geçidi kapattı!
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bıçak tehdidiyle yaya üst geçidini geçişe kapatan kişi yakalandı.
Uşak'ta bir köy karantinaya alındı
Uşak'ta merkeze bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ...
 
Akhisar'da korkutan deprem!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 11.16'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
'Zehirli gözleme' cinayetinde yeni gelişme!
Aydın'ın Didim ilçesinde babasına böcek ilacı koyduğu gözlemeyi yedirerek ...
'Temizlik yaptı' diye eşine dehşeti yaşattı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Tülay Akyol (46), temizlik yaptığı gerekçesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva