HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2018 Cumartesi - 11:58

Körfez Projesi iptaline AK Partili Kaya'dan sert çıkış: Tarih sizi affetmeyecek!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde hazırladığı, başbakanlığı, meclis başkanlığı döneminde de takip ettiği 35 Proje'nin içerisinde yer alan Körfez Geçiş Projesi'ne karşı açılan davaların, İzmir'in gelişmesini istemeyen, yatırımların önüne set çeken zihniyeti bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Körfez Projesi iptaline AK Partili Kaya dan sert çıkış: Tarih sizi affetmeyecek!

Türkiye'de son yıllarda hayata geçirilen, dünyanın konuştuğu Marmaray, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük projelerde imzası olan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı prestij projesi Körfez Geçişi'nin engellenmesinin İzmir'e ihanet olduğunu dile getiren Kaya, "İzmirli hemşehrilerimizin 6 dakikada hem karayolu, hem de raylı sistemle kentin bir yakasından diğer yakasına ulaşabilecekleri bu mega proje, İzmir'in değerine değer katacak olan bu prestij projesi CHP zihniyeti tarafından engellenmiştir. CHP zihniyeti bu yaptığıyla İzmir'i sırtından hançerlemiştir. Hem İzmirlilere trafik zulmü çektiriyorlar, trafikteki sorunları çözmek için adım atmıyorlar, hem de bizim ürettiğimiz çözümleri engellemenin peşine düşüyorlar. Bu yaptıkları İzmir'e ihanettir. İzmir'e yapılacak bu büyük yatırımı engelleyenleri tarih affetmeyecek" dedi. 


İZMİR'İN 'ÇILGIN PROJESİ'NE YARGI FRENİ!


CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR VE DÖRT İLÇE BELEDİYESİ KARŞI ÇIKTI
Bölge İdare Mahkemesi'nin, Körfez Geçiş Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararını iptal etmesini değerlendiren Kaya, "Mahkeme verdiği kararda bilirkişi raporlarına bakıyor. Bilirkişi raporları da büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projeye karşı duruşunu işaret ediyor. Bilirkişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere, Balçova ilçe belediyelerinin projeye karşı çekincelerini görüş yazılarıyla ortaya koyduğunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı'nda İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmediğine net  bir şekilde dikkat çekiyor. CHP zihniyeti her zaman yaptığını yine yapıyor. İzmir'e yapılacak olan yatırımların önüne taş koyuyor. Geçmişte Konak Tüneli'nin yapılmasına karşı çıkan bu zihniyet, bugün de Körfez Geçiş Projesi'ne karşı çıkıyor" şeklinde konuştu.

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEMEDE ŞAŞAR 
Projeye karşı çıkan CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yöneticilerinin İzmir kamuoyuna ve basına yaptıkları açıklamalarda ise tam tersi bir tutum izlediklerini hatırlatan Kaya, "CHP'li yerel yöneticiler 'Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar' misali hem çıkıp 'Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayız' diyorlar hem de açılan davalarla bu projeyi engelliyorlar. İzmir'e yapılan her yatırıma muhalefet eden, kentin gelişmesini ve hemşehrilerimizin yaşam kalitelerinin artmasını  istemeyen CHP zihniyetine diyecek hiçbir söz bulamıyoruz. Geçmişte de söyledim yine söylüyorum, İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin önündeki en büyük engel başistemezükçü CHP'li Aziz Kocaoğlu ve yine CHP'li dört ilçe belediye başkanıdır. Körfez Geçiş Projesi'ne olumsuz görüş vererek, itiraz ederek, CHP'nin ön bahçesi kuruluşlara dava açtırarak projenin yapılmasını engelleyen işte bu CHP zihniyetidir, CHP'li belediyelerdir" ifadesinde bulundu.

 
İnciraltı’nda işler arap saçına döndü: İşte o karar
 
CHP'li Beko: Kubilay unutturulmaya çalışılıyor!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR 23 Aralık 2018 Pazar 11:16

1938 de güneş söndü. Alaca karanlıkta yaşıyoruz...

Yorumu oyla      9      5  
Asım 23 Aralık 2018 Pazar 10:56

Sayın vekile sormak lazım. Doğup büyüdüğü Torbalı'nın hangi sorununu çözmüş ? Meydan boş at atabildiğin kadar!. Ya tutarsa..

Yorumu oyla      9      5  
ayşe 23 Aralık 2018 Pazar 00:46

gavur izmirde sizi hiç affetmez

Yorumu oyla      10      5  
zararlısınız 22 Aralık 2018 Cumartesi 21:26

Sizler bünyeye zararlısınız! Hem yaptıklarınızla hem de yapmadıklarınızla! Şimdi buna söyledikleriniz eklendi! Sizler konuştukça okuyanların sinirleri bozuluyor, argo kültürü genişliyor, zenginleşiyor, insanlar günaha giriyor sizin yüzünüzden! Tarih sizi, sizin gibi talimatla bıyık bırakan uşakları falan affetti, insanı ve doğayı sevenleri mi affetmeyecek? Siz bayağı bi uçmuşsunuz yahu, tarihi de kullarınızdan sanıyorsunuz bakıyorum!

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 22 Aralık 2018 Cumartesi 19:21

Uzaklarda aramam çünkü sen içindesin diye bir şarkı vardı sayın Kaya düşmanı uzaklarda aramaya gerek yok....

Yorumu oyla      9      11  
volkan 22 Aralık 2018 Cumartesi 19:09

biz sizin amacınızı biliyoruz sasalı ve inciraltını ımara açıp mehmet cengiz gibi mıllete küfreden tıplere rant yaratmak..izmir sizin bu ucuz numaralarınızı yemez..mavişehirin yarısını mehmet cengize peşkeş çektiniz izmrili görüyo bunları izmire gelmeyin!!!!

Yorumu oyla      18      5  
hangi tarih 22 Aralık 2018 Cumartesi 18:42

Bizim gündemimiz hayat pahalılığı ve biz bunun altında eziliyoruz. Basın yazmıyor ama bizim gündemimiz Katar'ın İsviçreli firmaya satış yetkisi verdik, İsviçreli firma vıp jumbo jeti 500 milyon dolara sattık diyor sadece bizim iktidar hibe diyor, külliyenin bütçesi %233 artıyor, marmarise yazlık külliye yapılıyor bunları basın yazmıyor ama bizim gündemimiz bu. 2019 mart ayı seçimlerinde tarihi millet yazacak. Çünkü artık canımıza yetti sizin birşey yaptığınız yok. İzmir'e metro yapın ne körfez geçişi. Tarihler elbet bir gün doğruyu yazar.

Yorumu oyla      19      5  
NEDİR BU? 22 Aralık 2018 Cumartesi 18:16

İzmir'e 1 metre bile metro yapmadınız, Ak Partili büyükşehir belediyelerine hafif raylı sistem ve metro yapımı için hazineden para veriliyor İzmir'in hakkını niye savunmadınız? Nedir bu körfez geçişi ısrarınız birilerine söz verildide yapılmıyor diye hayıflanıyor sizlerde onun için mi temcit pilavı gibi körfez geçişini gündeme getiriyorsunuz. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüleri ile boğaz altgeçidini yap işlet devret formulü ile yaptınız çok pahalı olduğu için geçemiyoruz ama sizin verdiğiniz bolkepçeden devlet geçiş garantisi ile dolar borcunu millet ödüyor. İzmir körfez geçişide aynı olacak yazıktır bu millete. Artık bu körfez geçişi konusunda en büyük tepkiyi Ak Partili seçmenden alıyorsunuz. İzmir'in tek sorunu metro neden yapmıyorsunuz?

Yorumu oyla      19      5  
Ahmetsezai 22 Aralık 2018 Cumartesi 18:07

TARİH İYİ BİLİR,BALIK HAFIZALI DEĞİLDİR..İZMİR'E KİM HİZMET ETTİ,KİM KÖSTEK OLDU,KİM İZMİR'İN PROJELERİNİ SÜMEN ALTINDA BEKLETTİ.HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN TARİH BUNLARI ELBETTE YAZACAK..

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 22 Aralık 2018 Cumartesi 16:32

Sayın vekile göre Başkan Kocaoğlu başistemezükçü , şehrin gelişmesini istemiyor. Yahu bu "başistemezükçü" dediğiniz adamın yönettiği belediye şu anda dev bir sanat merkezi (Opera İzmir) , 7,2 km'lik metro hattı, içinde 2,5 km'lik 2 tane karayolu tüneli olan 7 km'lik dev bir bulvar açıyor. Bu "başistemezükçü" yakın zamanda da yaklaşık 25 km'lik tramvay hattını da hayata geçirdi. Fuar İzmir, Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Yüzbaşı İbrahim Caddesi, kırsal kalkınma, arıtmalar vb. çok sayıda projeyi de hayata geçirerek ne kadar istemezükçü, şehrin gelişmesini istemediğini de kanıtladı. Ha ha ha ...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan sert sözler: Bedeli ağır olur
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta yapılan ...
CHP’li Sındır'dan bütçe yorumu Kirli ve haram bu hesaba onay vermiyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin ...
'PYD'ye verilen silahların geri alınması mümkün değil'
Dışişleri Bakanı çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin ...
 
Fuat Oktay: Savunmada değil taarruzdayız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Terörle mücadelede ciddi bir strateji ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: İzmir sona kaldı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda ...
CHP, ABD'nin Suriye'den çekilmesine ne dedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamayla ABD’nin ...
 
AK Parti Tire'nin kadınları eğitimde
AK Parti Tire Kadın Kolları üyelerine yönelik eğitim ve motivasyon toplantısı düzenlendi.
İYİ Parti'de başvuru süresi uzatıldı
İYİ Parti'de yerel seçimler öncesi başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı.
Fırat'ın doğusuna operasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmeler ve ABD'nin çekilme kararını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva