HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2012 Perşembe - 08:29

Kordon'da araç yasağına tepkiler büyüyor

Birinci Kordon'da oturan vatandaşlar ve esnaf, 1 Temmuz'dan itibaren başlatılan araç girişi yasağı nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek çözüm bulunmasını istiyor.

Kordon da araç yasağına tepkiler büyüyor

İZMİR - İzmir'in simgesi Birinci Kordon'un 1 Temmuz tarihinden itibaren araç trafiğine kapatılması Kordon'da yaşayan vatandaşlar ile esnafı isyan ettirdi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına göre Alsancak Limanı ile Konak Pier arasında sabah 09.00 ile 00.00 saatleri arasında uygulanan araç giriş yasağı nedeniyle Birinci Kordon'a bu saatlerde hiçbir aracın sokulmaması yaşlı ve engelliler için çok büyük sorun oluştururken, esnaf da günlük alışveriş ihtiyacını karşılayamaz hale geldi.

TRAFİK SIKIŞIYOR
Yeniasır’dan Murat Şahin’in haberine göre birinci Kordon'daki araç trafiğinin 2. Kordon'a taşınması nedeniyle ise trafik sıkışıklığı yaşanmaya başlarken, özellikle okulların açılması ile trafik sıkışıklığının daha da artacağı belirtiliyor. Kordon'da binlerce hane olmasına rağmen sadece 245 araca park yeri imkanı verilmesinin de otopark sorununun da katlanmasına neden olacağı ifade edildi. Taksiciler de karara tepki gösterirken, vatandaşları Kordon'daki ev ve işyerlerine ulaştıramadıklarından yakındı.

30 EKİM'E KADAR
Kordon'da gün içinde sadece, ambulans, polis, itfaiye vb. gibi araçların yanı sıra, faytonlar ve Büyükşehir Belediyesi'nin akülü araçları işleyecek. Kordon'a giriş ve çıkışı sağlayan tüm sokaklara otomatik bariyer sistemi konulurken, Yetkililer uygulamanın 30 Ekim'e kadar deneneceğini, sonrasında da tepkilere göre uygulamanın seyrinin ortaya çıkacağını belirtiyorlar.
İTO Meclis Üyesi ve Deniz Restoran Genel Müdürü Ercan Çelikkaya, Kordon'daki araç yasağının büyük sıkıntı yarattığını söyledi. Sabah 09.00 Akşam 00.00 saatleri arasındaki araç giriş yasağının çok anlamsız olduğunu belirten Çelikkaya, "Biz işyerimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Birinci Kordon'a giremiyoruz. İkinci Kordon'da park yeri yok. Araçlarımızı durduramıyoruz. Ne meşrubat alabiliyoruz ne de manava gidebiliyoruz. Daha önce akşam 18.00 ile 00.00 saatleri arasında Kordon trafiğe kapatılıyordu. Biz bu uygulamadan memnunduk. Ama yeni uygulamada özellikle yaşlı ve engelli insanlar evlerine giderken büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu durum düzeltilmeli" dedi.
İTO Meclis Üyesi ve Şamdan Bar'ın sahibi Adnan Koç ise Kordon'da yayaların yürüme yollarının çok geniş olduğuna dikkat çekerek, böyle bir uygulamaya hiç gerek olmadığını savundu.
 
'GERİ DÖNÜLMELİ'
Yaz aylarında olmamıza rağmen yasak nedeniyle 2. Kordon trafiğinin şimdiden sıkışmaya başladığına dikkat çeken Koç, şöyle konuştu: "Karar Ekim ayı sonuna kadar uygulanacakmış. Okullar açıldığında, insanlar yazlıklardan evlerine geldiğinde trafik daha da sıkışacak. Şu anda Kordon ölü şehir görüntüsü veriyor. Yaşlılar, engelliler ve bebeği olan insanlar evlerine gitmekte zorlanıyor. İnsanlar araçlarını park edemiyor. Bu insanlara otopark imkanı da sağlanmıyor. Bu karar kesinlikle yanlış. Gözden geçirilmeli ve kısa süre içinde geri dönülmeli."
İzmirli işadamı Fikri Kahyaoğlu ise Kordon'daki araç yasağı nedeniyle burada oturan 92 yaşındaki annesini doktora bile götüremediğini söyledi. Kordon'a taksinin dahi giremediğini, bu uygulamanın çok anlamsız olduğunu vurgulayan Kahyaoğlu, "Bize faytonlara binmemiz gerektiği söylendi. Böyle şey olmaz. Benim annem 92 yaşında rahatsızlandığında taksiye bindirip doktora götüremeyeceğim. Geçen yıl yasak, akşam başlayıp gece bitiyordu. Şimdi bütün gün Kordon'a giriş yasak. Zaten Kordon'da hiç bir yerde olmadığı kadar yayalara ayrılmış alanlar var. Bu yasaktan esnaf da memnun değil. Bu yasak gözden geçirilmeli. Yoksa Kordon'da yaşamanın imkanı kalmayacak" dedi.

'İŞİME GİDEMİYORUM'
Ev ve işyeri Kordon'da bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise, şimdiden büyük bir sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Ev sahiplerine araçları için Kordon Otoparkı Kartı verdiklerini ancak bunun da sayısının yetersiz olduğunu anlatan Kestelli, "Evim ve işyerim Kordon'da. Ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyorum. İşyerimde çalışanlarda işe gidiş gelişlerinde sıkıntı yaşıyor. Araçları park edemiyorlar. Taksi de girmediği için Kordon'a, evime gidip gelemiyorum. Okullar açılınca sorun daha da büyüyecek. O nedenle bir çözüm bulunmalı" diye konuştu.

ÖZEL KART DÖNEMİ
Kordon'da ikamet edenlere uygulama kapsamında engelli ve yaşlılar öncelikli olmak üzere araçlarıyla girip park etmeleri için "Kordon Otoparkı Kartı" veriliyor. Kordon'daki 245 park yeri bu amaçlarla kullanılabilecek. İşletmelere malzeme getiren araçlar da Kordon'daki yasağa uyacak. Malzeme araçları, 2. Kordon veya ara sokaklarda duracak, Konak Meydanı'nda olduğu gibi el arabası veya benzeri araçlarla malzemeler taşınabilecek. Düzenleme nedeniyle araç yasağı getirilen caddeye çıkan sokaklar da bariyerlerle kapatıldı. Bariyerlerin başında ise zabıtalar duracak. Kapanlar giriş izini olmayan araçlar için kesinlikle açılmayacak.

İZMİR’İN KALBİNE ZİNCİR VURULDU
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Meclisi Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, İzmir gözbebeği kordonda yaşanları değerlendirdi. Çakar Kordonda uygulanan araç giriş yasağı ile ilgili şunları söyledi:,
 
“İzmir’in gözbebeği kordonda birkaç gündür, 09.00 ile 24.00 saatleri arasında uygulanan araç giriş yasağı, Kordon sakinlerine ve Kordon esnafına eziyete dönüştü” dedi.
 
Çakar, “Bu yasak sonucu Kordon Esnafı, iş yerlerinin günlük ihtiyaçlarını göremez hale geldi. Kordonda yaşayan İzmirliler ise evlerine ulaşamaz duruma geldi. İzmir’in kalbinin attığı kordon boyu ise adeta hayalet şehre döndü” diye konuştu.
 
Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar:, Kordon gezmeye eğlenmeye gelen İzmirliler artan 2.Kordon trafiğinden bıkmakta, otomobillerini park edecek yer bulamadığından Kordona gitmekten vazgeçip başka dinlenme ve eğlence mekanlarına gitmek zorunda kalmaktadır, bu durumda zaten cezalar ve kapatmalarla zor günler geçiren Kordon ve Alsancak esnafı iyice zor soktular” dedi.
 
Çakar, ayrıca 1. Kordon’un trafiğe kapatılması sonucu Cumhuriyet Bulvarında artan araç trafiği bu bölgede aşırı sıkışıklığa neden olmaktadır. Yoğun trafik ise İzmirliyi canından bezdirme noktasına getirmiştir. Kordon araç giriş yasağı eski uygulamasında olduğu gibi akşam saatleri olarak yeniden düzenlenmelidir. Saat 19.00 ile 24.00 arası olarak düzenlenmesi sorunların kısmen de olsa çözüleceğini” dile getirdi.
 
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, “Bu bölgedeki otopark sorununu da bir an önce çözülmesi ve yeni otoparkların yapılması ve açılması için gerekli tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini” söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 26 Ekim 2012 Cuma 15:45

kordon sadece kordonda oturanların değil tüm İZMİR lilerindir kordonun kapatılması tamamen saçmalıktır o bölgede yani kordonda yüzlerce hatta binlerce insan evlerine ekmek götürüyor sadece 756 hane yüzünden insan ları ekmeğinden mahrum etmek izmir büyük şehir belediyesine yakışmaz diye düşünüyorum

Yorumu oyla      11      5  
çok memnunuz 6 Temmuz 2012 Cuma 01:15

belediyeyi kutluyorum çok doğru uygulama devamını temenni ederim.temizlik şarttı.engellileri,yaşlıları kendi keyifleri için öne sürmesinler dikkat edelim

Yorumu oyla      11      6  
hasan 5 Temmuz 2012 Perşembe 20:45

krolar alkol satacak diye serserilere trafik açılcak ha bahane o yaşlılar çok memnun bu uygulamadan sessiz rahat tertemiz oldu deniz görünüyor cafelerde otururken daha ne...

Yorumu oyla      14      6  
brnvalı 5 Temmuz 2012 Perşembe 20:34

kordonda ikamet eden bütün vatandaşlar..orada zaten park sorunu olduğunu bilerek oturuyor en azından şimdi park sorunu yok ve insanlar daha rahat yürüyor daha sakin oturuyor. kararın sonuna kadar destekçisiyim..

Yorumu oyla      15      6  
abc 5 Temmuz 2012 Perşembe 15:23

kesinlikle böyle dewam etmeli.ne o izmirin gözbebeğindeki trafik.yetkilileri kutluyorum ve devamını diliyorum

Yorumu oyla      18      6  
HAMDİ 5 Temmuz 2012 Perşembe 13:25

uygulama dogru,trafigi çözümlememe yanlış. aynı bölgede kışın da aynı sıkışıklık yaşanıyor.belediye uyuyor yaz ,kış

Yorumu oyla      11      11  
ksk 5 Temmuz 2012 Perşembe 12:27

millet arabasıyla artistlik yapmak için gidiyordu son ses müzik falan..işi olanıda engelliyordu bence güzel bir uygulama en azından huzur içinde insanlar vakit geçirir..

Yorumu oyla      22      6  
beko 5 Temmuz 2012 Perşembe 10:06

magandalarla doluydu açmışlar son ses müzik arkadaşının ne dediğini anlamıyorsun kafan kazan gibi oluyor bence uygulama doğru destekliyorum.

Yorumu oyla      30      8  
eren 5 Temmuz 2012 Perşembe 09:32

yanlış uygulama...

Yorumu oyla      15      23  
delii bekir 5 Temmuz 2012 Perşembe 09:11

müstehak size...

Yorumu oyla      16      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciye cinsel istismara 46 yıl hapis
Siirt’te, iki yıl önce 2’si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda ...
Ahmet Şık'ın yeni kitabı yarın satışta
Gazeteci Ahmet Şık'ın yeni kitabı "Pusu- Devletin Yeni Sahipleri" yarından ...
Minik Rabia’yı ezen işadamına taksitli ceza!
İnciraltı’nda havlayan köpekten korkup yola fırlayan 11 yaşındaki Rabia ...
 
Kara çarşaflı infazın nedeni kan davası
Işıkkent semtinde, Sinan Akyay’ın, kendilerini kara çarşaf giyerek kamufle ...
Bostanlı’daki cafede uyuşturucu koması!
İstanbul’dan İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtine arkadaşını ziyarete ...
308 nolu dosya: ÖYM'ler kalkıyor peki İzmir'de ne olacak?
Düzenleme sonrası devam eden davaların etkilenmeyecek ama CMK’nın yeni ...
 
Üniversite bahçesinde hint keneviri bulundu!
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi bahçesinde iki kök Hint keneviri bulundu.
‘Tutuklu yakınları’ tarihi dava sürecini anlattı…
Büyükşehir davası kapsamında tutuklu bulunan bürokratların yakınları tarafından ...
Pilotların cenazeleri 12 gün sonra bulundu
Suriye’nin 22 Haziran’da düşürdüğü Türk uçağının pilotlarının cenazeleri bulundu.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva