HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2017 Pazar - 10:51

Konak Tiyatro Festivali'nde muhteşem son

Konak Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin kapanışı Türk müziğinin duayen ismi Timur Selçuk’un muhteşem konseriyle yapıldı.

Konak Tiyatro Festivali nde muhteşem son

İzmir’in kalbi Konak’ın sokaklarını tiyatro sahnesine dönüştüren 7. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali sona erdi. 2005 yılında hayatını kaybeden Türk Sineması ve Tiyatrosu’nun unutulmaz ismi adına bu yıl 7-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, atölye çalışmaları, seminer, konser ve söyleşilerle dolu dolu geçti. Oldukça yoğun ve renkli etkinliklere ev sahipliği yapan festival 7. Yılında da İzmirlilerin büyük beğenisini kazandı. Festivalin son günü de oldukça hareketli geçti. İlk olarak Irak Tiyatro Topluluğu sanatçılarından Anas Abdulsamad yönetiminde 'Vücut Oyunculuğu' adlı atölye çalışması yapıldı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda meraklılarıyla buluşan etkinlikte tiyatro sanatçısı Abdulsamad oyunculuğun sadece sesten ibaret olmadığını; mimikleri ve vücut dilini kullanmanın da en az ses kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak gösterdi.

SANAT DERDİ OLANIN UĞRAŞISIDIR
Festivalin son gününde Alsancak Dominik Caddesi'nde tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü sahne aldı. Üzümcü, bu kez tiyatro oyunuyla değil söyleşiyle İzmirlilerin karşısına çıktı. Üzümcü, tiyatronun ilk çağlardan günümüze kadar olan serüvenini, işlevini, toplumlar üzerindeki etkisini tiyatro eserlerinden verdiği örneklerle anlattı. Üzümcü söyleşisinde, sanatın derdi olan insanın uğraşısı olduğunu dile getirdi. Etkinliği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da izledi. Gösteri sonunda Başkan Pekdaş Üzümcü'ye üzerinde adının yazdığı Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın formasını hediye etti.

MÜZİĞE ADANMIŞ 50 YIL
Büyük ilgi gören festivalin kapanışı ise Türk müziğinin duayen ismi Timur Selçuk’un muhteşem konseriyle yapıldı. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen konserde Türk pop müzik yorumcusu, piyanist ve besteci Timur Selçuk İzmirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Yaklaşık iki saat süren konserde usta müzisyen,  sevilen eserlerinin yanı sıra babası, usta müzisyen Münir Nurettin Selçuk'tan da piyano eşliğinde şarkılar seslendirdi. 15 Haziran 1967 yılında sanata merhaba dediğini belirten Selçuk, o yıl kendisini ünlü yapan şarkısı 'Ayrılanlar İçin'i de seslendirdi. 'Bir Tatlı Huzur Almaya Geldim' ve 'Öleceksek Ölelim' şarkılarına İzmirliler de eşlik etti. Gündoğdu Meydanı’nı çevresindeki çimlik alanı dolduran izleyiciler konseri büyük bir keyifle dinledi. Müzik dolu gece sonunda sahneye çıkan Başkan Pekdaş, Timur Selçuk'a İzmirlilere yaşattığı güzel gece için teşekkür etti. Pekdaş, Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali'nin finalini Timur Selçuk ile yapmanın büyük bir onur olduğunu söyledi.

SANAT DOSTU BAŞKAN ÖDÜLÜ
Öte yandan konser öncesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında  ‘Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı’ ödülünü de aldı. Pekdaş’a ödülü Seçici Kurul Başkanı Nazif Uslu tarafından verildi. Başkan Pekdaş, okullarda ve kültür merkezlerinde tiyatro ile çocukları ve yetişkinleri buluşturduklarını belirterek, "Tiyatro sanatına destek vererek, iyi insan, iyi yurttaş olarak bu ülkede yaşamayı sağlamamızın mümkün olacağını gördük. Demokrasi içinde sanatı içselleştirmiş bireylerin varlığı önemli. Bizi bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim" dedi.

 
İzmir'in Kahraman güvenlikçisi: 600 bin lirayı kurtardı!
 
AK Partili Kaya'dan müjde: Ankara-İzmir arası 3,5 saate inecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da masallar ile 'Uçabildiğin Kadar Yukarı'
Bornovalı çocuklar “Uçabildiğin Kadar Yukarı” adlı etkinlikte bilemece, ...
Başkan Piriştina muhtar ve meclis üyeleriyle iftarda buluştu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucalı muhtarlar ve meclis üyeleriyle ...
Seferihisar bu yaz sinemaya doyacak
Seferihisar Belediyesi sinema tutkunları, beyaz perdenin büyülü metinlerinin ...
 
Karşıyaka'da 2 bin kişilik iftar sofrası
Ramazan Ayı’nın bereketini tüm ilçeye yayan Karşıyaka Belediyesi, Mustafa ...
Urla sokakları 'lezzet'lenecek
Her sene farklı bir otun tema olarak kullanıldığı ot festivalleri ile ...
Karabağlar’da yıpranan asfaltlar yenilendi
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  ilçenin birçok noktasında ...
 
İzmir'de büyük değişim: Moloz sahasından ormana
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski moloz döküm sahalarını yeşillendirerek ...
İzmirli minikler geri dönüşüm hünerlerini sergiledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarda çevre bilincinin geliştirilmesi ...
Karşıyakalı çevreciler Gediz Deltası’nı temizledi
Çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva