HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2017 Perşembe - 10:34

Konak'tan spora yatırım atağı: Yeni tesisler geliyor

Son üç yılda spora yaptığı yatırımlarla yerel yönetimlerde örnek olan, açtığı spor merkezleriyle 7'den 70'e binlerce kişiye spor yapma imkanı sunan Konak Belediyesi, yeni spor alanları yaratma konusunda da önemli bir adım attı.

Konak tan spora yatırım atağı: Yeni tesisler geliyor

Amatör spor kulüplerine verdiği destekle adından söz ettiren Konak Belediyesi bu kez başlattığı tesisleşme hamlesiyle de kulüplerin umudu oldu. Antrenman yapacak saha sıkıntısı çeken takımların yüzünü güldürecek yatırımlar için çalışmalara başlanırken, kısa sürede tamamlanması planlanan üç proje ile ilçeye modern üç yeni futbol sahası kazandırılması hedefleniyor.

GENÇLERİN UMUDU OLACAK
Yapımına başlanacak üç futbol sahası içinde Gürçeşme Kayaspor'un idman yaptığı Yeşildere'deki toprak futbol sahası da bulunuyor. Mülkiyeti TCDD'ye ait olan arsanın Konak Belediyesi'ne kiralanması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan onay çıktı. Sporcuların ihtiyaçlarına cevap vermeyen, toprak saha kapsamlı bir spor tesisine dönüştürülecek. Lale Mahallesi'nde, İZBAN tren hattının hemen yanında yer alan futbol sahası yapılacak yeni düzenlemeyle içler acısı durumdan kurtarılacak. Şuanda herhangi bir ışıklandırmanın, çimlendirmenin, tel örgünün ve soyunma odasının olmadığı saha baştan aşağı yenilenecek. Tüm olumsuzlukların giderileceği saha sporculara gönül rahatlığıyla antrenman yapabileceği bir tesise dönüştürülecek. Projede bir futbol ve bir basketbol sahası ile tartan pist yer alıyor.

KURBAN PAZARI FUTBOL SAHASI OLACAK
Halkapınar’da daha önce kurban satış alanı olarak kullanılan boş arazi de yapılan düzenlemeyle gençlerin futbol oynayacağı bir tesise dönüşecek. Yaklaşık 13 bin 760 metrekare olan arazi yeşil alanın yanı sıra spor alanı olarak da bölgeye kazandırılacak. Kurban Bayramı öncesinde satış alanı olarak kullanılan ve kirli bir görüntü yaratan alan projenin tamamlanmasıyla yepyeni bir görünümle bölge halkına hizmet verecek. Bu alana da iki futbol ve bir basketbol sahası ile tartan pist yapılacak.

TOPRAK YERİNE SUNİ ÇİM
Konak Belediyesi tarafından yapılacak yeni sahalar arasında Vali Kazım Paşa İlkokulu’nun bahçesindeki toprak saha da yer alıyor. Öğrencilerin yanı sıra mahalle sakini gençlerin de ter döktüğü saha yapılacak düzenlemeyle görkemli bir futbol sahasına dönüştürülecek. Futbol oynamayı kolaylaştıran suni çimle kaplanacak olan sahadaki kale direkleri de yenilenecek. Ayrıca ışıklandırılacak olan tesis böylelikle sadece gündüz değil gece de kullanıma açılacak.

AMATÖRE TESİS DESTEĞİ
Sporu geniş kitlelere yaymak ve başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, önceliklerinin ülkenin yarınları olan çocukların doya doya spor yapacakları yeni alanlar yaratmak olduğunu söyledi. Yeni yapacakları spor tesisleri hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Konak boş alan yoksunu bir yer. Bunun için her fırsatı değerlendiriyoruz. Gültepe Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında atıl durumda bulunan ekmek fabrikasının arazisi geçtiğimiz yıl Milli Emlak’tan tahsisini almıştık. Bürokratik işlemler bitti, projesi çıktı. Şimdi Fen İşleri Müdürlüğümüz ihalesini gerçekleştirecek. Önümüzdeki aylarda buraya modern bir spor kompleksi inşa edeceğiz. Gürçeşme’de mülkiyeti Devlet Demir Yolları’na ait olan ve Kayaspor’un kullandığı toprak sahanın bize verilmesini istemiştik. Göreve geldiğimizden buyana bu işin peşindeydik. O spor alanının bize kiralanması konusunda bakanlıktan onay çıktı. Orada da düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca Halkapınar’daki belediyemize ait alana da bir spor tesisi yapacağız. Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki toprak sahayı da modern bir sahaya dönüştüreceğiz. Başından bu yana söylediğim gibi; bizim spor alanları sağlamak ve kulüplere altyapı desteklerini vermek gibi bir görevimiz de var" diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu'ndan kitabını hediye eden Akpınar'a: Daha siyasette...
 
Irak Başbakanı İbadi'den Kerkük açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Yalı Mahallesi’ne modern dokunuş
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi ...
Bornova’da okullar atık yağları toplamak için yarışıyor
Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak için ilkokular arası ...
İzmir'in meslek fabrikasında yeni ders pastacılık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda açılan Pastacılık Kursu, ...
 
Kuzey Ege'de büyük ortaklık
Ege’nin en kuzeyinde Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir Turizm-Ticaret ortaklığı başlatıldı.
Bornova'da afetlere karşı eğitim seferberliği
Afet Gönüllüleri Topluluğu oluşturmak için İnşaat Mühendisleri Odası ile ...
Başkan Çerçioğlu sevgisi izdihama yol açtı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Yerli Tohum Ürünleri ...
 
Menemen'de kanaat önderlerinde Bakırçay Üniversitesi çağrısı
Gediz Üniversitesi yerine TBMM’nin aldığı kararla kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin ...
Başkan Çerçioğlu yazar Kulin'in imza töreninde
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi ...
İzmir'in bir ilçesi daha doğalgaza kavuştu
İzmir’in Bayındır ilçesinde doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva