HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2017 Perşembe - 09:22

Kuzey Ege'de büyük ortaklık

Ege’nin en kuzeyinde Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir Turizm-Ticaret ortaklığı başlatıldı.

Kuzey Ege de büyük ortaklık

Bergama Ticaret Odası’nın Bergama ve Dikili Belediyesi ile birlikte sürdürdüğü girişimler, Midilli Ticaret Odası ve Midilli Belediyesi’nin de katılımıyla birlikte yeni bir turizm-ticaret ortaklığı doğurdu. Proje kapsamında her salı, Dikili ile Midilli limanları arasında karşılıklı deniz seferleri başlatıldı. Turizm fuarlarında ‘Bir Destinasyon İki Ülke’ sloganı kullanılması kararlaştırıldı.

Proje ile Dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin 13’üncü, İzmir’in ise ilk UNESCO Dünya Mirası Bergama’da bulunan antik kente turistlerin daha kolay ulaşımı sağlanacak. Gelen turistler Bergama ve Dikili’de alışveriş yapabilme olanağı bulabilecekler. Aynı şekilde Türkiye üzerinden gelen turistlerde Midilli ve diğer Yunan Adalarına kolayca ulaşabilecekler.

KARŞILIKLI GÖRÜŞMELER YAPILDI
Bu ortaklığın ilk buluşması ise Türkiye’den giden bir heyetle Midilli’de gerçekleştirildi. Midilli’de ki ilk buluşmaya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama ve Dikili Belediye Meclis Üyeleri katıldılar. Midilli’de Sappho Meydanı’nda heyet ile birlikte gelen Bergama Belediyesi’nin Kent Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Burada açılan stantta Bergama Tulum Peyniri, sakızlı karanfilli leblebi, kabuklu lokum gibi Bergama’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Broşürler dağıtıldı.

Daha sonra Adalar Valiliği Genel Sekreteri Georgios Kampouris, Vali Yardımcısı Gomou Protogeraki Kalliopi, Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangalos I.Myrsinias, Lesvos Turizm ve Acenteler Birliği Başkanı Panagiotis Chatzikyriakos ile görüşmeler yapıldı.

YUNANLILAR MEMNUN
Görüşmelerde Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, bundan sonra iki kıyıda bulunan yerel yönetimlerin gençler başta olmak üzere iki halka yönelik sosyal, kültürel ve sportif projeler hazırlanması gerektiği konusunda teklifte bulundu. Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangalos I.Myrsinias ise her iki kıyı arasında ki turların sürdürülebilmesi için gerekli çabayı göstereceklerini söyledi. Valilik Genel Sekreteri Georgios Kampouris ise her iki kıyı arasında eskiden beri var olan dostluk ve kültürel ilişkilerinin bu noktaya gelmesi ve sürdürülmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

TURİZM TİCARET HATTI DESTEKLENECEK
Daha sonra Türkiye heyeti, Lesvos Turizm ve Acenteler Birliği Başkanı Panagiotis Chatzikyriakos aracılığıyla Midilli’de ki turizm acenteleri ile bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda deniz seferberlerinin, şehirlerarasında turizm ve ticaret hattının canlanması ve desteklenmesi konusunda ortak karar alındı. Ayrıca Midilli’den bir heyetinde en kısa zamanda Türkiye’ye geleceği bildirildi.

BİR DESTİNASYON İKİ ÜLKE
Görüşmelerin olumlu bir atmosferde geçtiğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bugün burada çok yönlü turizm ortaklığı başlattık. Midilli’de ki dostlarımızda bundan oldukça memnun. Bundan sonra katılacağımız yurtdışı turizm fuarlarında ‘Bir Destinasyon İki Ülke’ sloganını kullanacak. Dolayısıyla Midilli’ye gelen turistler, oradaki tatillerinin birkaç gününü Bergama ve Dikili’de geçirebilecekler.  Türkiye’ye gelen turistlerde Midilli’yi ve Yunan Adalarını çok kolay ziyaret edebilecekler” dedi.

 
Dev havayolu şirketi kayyuma mı gidiyor?
 
İzmir'deki 'kaos operasyonunda' ne karar çıktı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da afetlere karşı eğitim seferberliği
Afet Gönüllüleri Topluluğu oluşturmak için İnşaat Mühendisleri Odası ile ...
Başkan Çerçioğlu sevgisi izdihama yol açtı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Yerli Tohum Ürünleri ...
Menemen'de kanaat önderlerinde Bakırçay Üniversitesi çağrısı
Gediz Üniversitesi yerine TBMM’nin aldığı kararla kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin ...
 
Başkan Çerçioğlu yazar Kulin'in imza töreninde
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi ...
İzmir'in bir ilçesi daha doğalgaza kavuştu
İzmir’in Bayındır ilçesinde doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ...
En sağlıklı fuar İzmir'de kapılarını açtı
Organik ürünler ve zeytin sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’de bir araya ...
 
İzmir’in tarihi projesi ikinci kez ihaleye çıktı: İşte teklifler
Büyükşehir Belediyesi tarafından “Türkiye'nin opera sanatına özel" ilk ...
Kemalpaşa'da çocuklar Bilgievi'ne kavuştu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, çocukların nasihatten çok iyi ...
Okuma yarışması Foça’da ödüllendirildi
Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ‘İlk Kütüphanem’ isimli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva