HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2016 Cumartesi - 10:45

Konak’tan amatöre bir destek daha

Sporun ve sporcunun dostu Konak Belediyesi, zor koşullar altında mücadele veren amatör spor kulüplerine destek olmayı sürdürüyor.

Konak’tan amatöre bir destek daha

Sezon başında ilçede faaliyet gösteren 20 amatör spor kulübünün lige katılım paylarını ödeyen, bununla da sınırlı kalmayarak kulüp başına 4 bin 200 TL’lik malzeme yardımında bulunan Konak Belediyesi, son olarak 20 kulübe toplam 80 bin TL’lik nakdi yardım yaptı.

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa’daki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sait Başdaş, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Kadir Akbulut, Konak Belediye Meclis Üyeleri ile Konak sınırları içinde faaliyet gösteren 20 amatör spor kulübünün başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.

YENİ TESİS MÜJDESİ
Salonda bulunanların alkış ve tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı konuşmada amatör kulüplere verdikleri desteğin her yıl artarak sürdüğünü, bunun da sadece malzeme ve para yardımla sınırlı kalmadığını aynı zamanda tesis desteği de verdiklerini söyledi. Yeni yapacakları tesisler hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Biz kentin merkezine sıkışmış bir ilçeyiz. Bu nedenle spor tesisi yapacak boş alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Gültepe Semti’nde mülkiyeti Milli Emlak’ta olan eski ekmek fabrikasının alanını devraldık. Önümüzdeki günlerde buraya güzel bir spor kompleksinin temelini atacağız. Ayrıca Halkapınar’da belediyemize ait boş alanda bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Burasına da spor kulüplerimiz için antrenman sahalarına dönüştüreceğiz. Böylece altyapı eksikliklerini gidermiş olacağız” dedi.

TAÇSIZ KRAL TURNUVASI
Başkan Pekdaş, konuşmasında Konak’taki amatör spor kulüplerinin katılımıyla Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay anısına bir futbol turnuvası düzenleme hazırlığında olduklarının müjdesini de verdi. 20 kulübün katılımıyla gerçekleştirilecek turnuvayı kazanan takımın Galatasaray Spor Kulübü ile gösteri maçı yapacağını dile getiren Pekdaş’ın bu haberi salonda bulunan sporcular tarafından uzun süre alkışlandı.

HER TAKIMA 4 BİN TL
Törende konuşan Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sait Başdaş da, 20 amatör spor kulübü adına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Aynı zamanda Konak Belediye Meclis Üyesi de olan Başdaş, Konak Belediyesi’nin lige katılım paylarını ödediği spor kulüplerine geçtiğimiz ay yaptığı 4 bin 200 TL’lik malzeme yardımının ardından son olarak yaptığı 4 bin TL’lik nakdi yardımla takımlara rahat bir nefes aldırdığını söyledi. Amatör spor kulüplerinin madde bağımlısı gençlerin rehabilitasyonu sürecinde önemli bir görev üstlendiğini de belirten Başdaş, “Madde bağımlısı gençlerimizi sporla kazanmak istiyoruz. Bu nedenle spora teşvik ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Yeşilova, Atilla, Dostgücü, Ege Çağlayan, Eşrefpaşa, Gültepe, Kalaçamlık, Torosgücü, Ülkü, İzmir Yıldız, Yapıcıoğlu, Yılmazkaya, Basmane Altınpark, Çayırlıbahçe, Damlacık, Gültepe Çelik, Gültepe Kültür, Hücum, Kahramanlar ve Kaya spor kulüplerine 4 bin TL’lik nakdi yardım çekleri Başkan Pekdaş ve protokolde yer alan diğer isimler tarafından teslim edildi.

 
'Eğitim derneği'nden pavyon çıktı!
 
İzmir’deki hırsızlık kamerada: Turistin çantasından telefonu çaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten ‘sıcak enerji’ hamlesi: 17 ilçede 54 ihale!
İzmir'in 17 ilçesindeki 50 jeotermal kaynak arama sahasıyla 4 jeotermal ...
Karşıyakalılar güne sporla başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, hafta içi her sabah ücretsiz spor etkinlikleri gerçekleştiriyor.
Avrupa Bölgeler Meclisi’nden İzmir ulaşımına tam not!
“Sürdürülebilir Hareketlilik” toplantısı için İzmir’e gelen Avrupa Bölgeler ...
 
Buca’da 10 bin öğrenciye çevre eğitimi
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen ve yaklaşık ...
Belediyelere KHK şoku: Tüm dershaneler kepenk indiriyor!
Yeni KHK’yla belediyelere bağlı dershaneler kapatıldı. İzmir’de belediyelere ...
Kiraz cephesinde yeni bir şey yok: İşçiler yine eylemde, başkan…
Belediye işçileri taşeron firmaya geçmeyi reddettikleri için bir kez daha ...
 
Foça’da sağlık için el ele
Foça Bedia Midilli İlkokulu Öğrencileri, ‘Sağlık için el ele’ sloganları ile yürüdü.
Konak Ata’sını özlemle andı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 78. ...
Çeşme’de ‘palmiyeler için’ kırmızı alarm!
Çeşme Belediyesi palmiye ağaçlarını korumak ve kurtarmak amacıyla “Kırmızı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva