HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2016 Cuma - 16:48

Belediyelere KHK şoku: Tüm dershaneler kepenk indiriyor!

Yeni KHK’yla belediyelere bağlı dershaneler kapatıldı. İzmir’de belediyelere gönderilen yazıda faaliyetlerin durdurulduğu belirlendi. Yıllardır eğitim veren belediyeler şok yaşarken İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Kimse mağdur olmayacak. Halk eğitim bünyesinde aynı sistemi yürüteceğiz” dedi.

Belediyelere KHK şoku: Tüm dershaneler kepenk indiriyor!

EGEDESONSÖZ - OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnameler arasında yer alan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği belediyelerin eğitim faaliyetleri durduruldu. Özellikle ilçe belediyeler bünyesinde faaliyet gösteren İzmir’deki dershanelerin kapısına kilit vuruldu.

Karşıyaka’da Kargem, Bayraklı’da Baygem, Bornova’da Belgem, Buca'da Bugem, Gaziemir’de Gazigem gibi isimlerle faaliyet gösteren yerlerin yanı sıra Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi BEM'e de gerekli yazılar gönderildi.

KANUNA MADDE EKLENDİ
KHK’de yer alan ibareyle 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ‘na bir madde eklendi. İligili maddede, “Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarının sürekli eğitim merkezleri gibi birimlerinde de bu faaliyetler yürütülemez” ifadelerine yer verildi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Bu değişikliğin ardından belediyelerin eğitim faaliyetleri durdurulurken İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’den açıklama geldi. Yahşi, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Kimse sorun yaşamayacak. Halk eğitim müdürlüklerimiz bünyesinde aynı sistemi yürüteceğiz. Bizim yıllardır sürdürdüğümüz kurslar var. Normal Türkçe, Matematik, Sosyal gibi derslerin dışında kurslar da veriyoruz. 12 kişi bir araya gelip ‘bize Yoga kursu açın’ diyorlar. Biz nerede 12 kişi bir araya gelip başvuru yaparsa ona eğitimini vermek zorundayız. Belediyeler bünyesindeki bu yerler artık faaliyetine devam edemez. Bu konuda kanun var. Bizim de kurum olarak kanunun üzerinde bir görüş vermemiz, uygun dememiz mümkün değildir. Kanunu uygulayacağız. İzmir’de hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yürüyen sistem milli eğitim bünyesindeki kurslar aracılığıyla devam edecek” ifadelerini kullandı.

İLK AÇIKLAMA BAŞKAN ATİLA’DAN: CHP’Lİ VEKİLLERİMİZ…
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila karar sonrası Facebook sayfasından Bornovalı vatandaşlara ve kamuoyuna seslendi. İlgili KHK gereği BELGEM’in faaliyetlerini durduğunu açıklayan Başkan Atila, CHP’li vekillerin yasada düzeltme yapılması için devrede olduğunu açıkladı.

İşte Başkan Atila’nın açıklaması: Bornovalı çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri, geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri ve özellikle dar gelirli ailelerimizin eğitim eşitliğinden yararlanabilmeleri için 2000 yılında BELGEM dershanemizi hayata geçirmiştik. BELGEM dershanemiz bugün itibariyle 6250 tane öğrencimize en iyi şekilde hizmet vermekte, hiçbir bir dil, din, ırk ayrımı yapmadan Atatürkçü ve Cumhuriyet ilkelerine sadık bir şekilde çalışmaktaydı. Ancak Bakanlar Kurulu tarafından 29 Ekim 2016 tarihli 676 sayılı KHK kapsamında bazı düzenlemelere gidilmiş olup, ilgili 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanuna yapılan ek madde 2’yle dershane hizmetini belediyelerimizin veremeyeceği ve bunun durdurulduğu bildirildi. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Bu kararla birlikte bizlerin öğretim programlarını durdurmamız gerekmektedir. Ve bu vesileyle tüm belediyelerin eğitim faaliyetleri sona ermiştir. Ancak Cumhuriyet Halk Partili Milletvekillerimiz tarafından yasada gerekli değişiklik yapılması için çalışmalar yapılmakta olup bu konudaki gelişmeleri de sizlerle paylaşacağız. Bu sebeple 16 yıldır Bornova halkımıza hizmet veren BELGEM’in eğitim faaliyetlerinin sonlandırılmasında büyük üzüntü duymaktayız. BELGEM’i ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığınız için en içten teşekkürlerimizi sunar, bundan sonra da Bornova halkı ve çocuklarımızın geleceği için çalışacağımıza söz veriyoruz.



CHP GAZİEMİR’DEN DÜZELTME ÇAĞRISI
Öte yandan karar sonrası CHP Gaziemir’den de açıklama geldi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin şu ifadeleri kullandı: 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması sonrası AKP’nin FETÖ ile etkin ve hızlı mücadele etmeyi gerekçe göstererek aldığı OHAL kararı ve devamında ülkeyi yönetme biçimini Kanun Hükmünde Kararnameleriyle yapması birçok konuda mağduriyetlere yol açmaya da devam etmektedir. Çıkartılan 676 sayılı KHK’da “Okullar ile özel öğretim kursları hariç olmak üzere başka adlarla da olsa ilköğretim ve ortaöğretim örgün eğitim programlarının aynısı veya bir kısmını uygulayan ya da bu programlara yönelik deneme, seviye tespit sınavı gibi adlarla toplu sınav organizasyonları yapmak üzere faaliyet göstermek için yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemi ile özel öğretim kurumları veya yerler açılamaz, işletilemez, öğretim programları oluşturulamaz. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarının sürekli eğitim merkezleri gibi birimlerinde de bu faaliyetler yürütülemez” ifadelerine yer vererek Belediyelerin verdiği Dershane Eğitimini durdurmalarını istedi. Türkiye Genelinde ve İzmir’de başta Gaziemir, Bayraklı, Bornova, Karşıyaka, Çiğli Belediyeleri gibi birçok Belediye’nin ücretsiz olarak verdiği Dershane hizmetinden her yıl binlerce öğrencinin bu eğitimi almalarının önüne geçecek KHK maddesinin ivedilikle düzeltilmesini; eğitim alan öğrenciler,  öğrenci velileri, o kurumlarda emek veren öğretmenler ve çalışanları adına istiyor, CHP Gaziemir İlçe Başkanı olarak bu çağrımıza kapatma kararını alan Hükümet yetkililerinin kulak vermesini talep ediyoruz…

 
Flaş: 370 derneğin faaliyeti durduruldu
 
İzmir’de bakıcı vahşeti: Eski başkanın eşini öldürdü…
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli vatandaş 12 Kasım 2016 Cumartesi 10:42

Sayın müdür bey siz halk eğitimi hiç gitmiyorsunuz galiba halk eğitimin kurs açmak için hiç sınıfı yok. sadece Karşıyaka daki öğrenciler için 20 sınıf gerekli, bu öğrenciler şimdi ne yapacak. Oldu olacak milli eğitimin tüm okullarını kapatın hiç sorun kalmaz.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 12 Kasım 2016 Cumartesi 09:13

Bilimden,okuyan insandan korkuyorlar.Aydınlıktan korkuyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Misafir 11 Kasım 2016 Cuma 22:57

Yaziklar olsun cocuklarin egitim hakki elinden alinmamaliydi teog zamani bunlar unutulmayacak

Yorumu oyla      11      5  
misafir 11 Kasım 2016 Cuma 21:25

Sınava bu kadar az kalmışken olacak iş mi bu çocukların psikolojini düşünen yok mu

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 11 Kasım 2016 Cuma 17:16

Bu da belediyenin zamanında okullarda dağıttığı süt projesine benzedi. Bir proje iyi gidiyorsa vur baltayı gitsin!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kiraz cephesinde yeni bir şey yok: İşçiler yine eylemde, başkan…
Belediye işçileri taşeron firmaya geçmeyi reddettikleri için bir kez daha ...
Foça’da sağlık için el ele
Foça Bedia Midilli İlkokulu Öğrencileri, ‘Sağlık için el ele’ sloganları ile yürüdü.
Konak Ata’sını özlemle andı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 78. ...
 
Çeşme’de ‘palmiyeler için’ kırmızı alarm!
Çeşme Belediyesi palmiye ağaçlarını korumak ve kurtarmak amacıyla “Kırmızı ...
Bornova'da dostluk eli kışı ısıtıyor!
Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında hayata geçirdiği sosyal belediyecilik ...
Karşıyaka’da ruhsatsız işyeri kalmayacak
Karşıyaka Belediyesi, ruhsatsız ve kaçak işletme sahiplerinin, yasal yükümlülüklerini ...
 
İzmir'in gurur projesi 15 Aralık'ta yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin “operaya özel” ilk sanat ...
İlk ziyaret: Başkan Kocaoğlu Emniyet Müdürü Aşkın’ı ağırladı
İzmir’in yeni Emniyet Müdürü Aşkın, Başkan Kocaoğlu’na konuk oldu.
Buca Atası'nı özlemle andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78'nci yılında Buca’da da özlemle anıldı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva