HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Kasım 2016 Cuma - 09:40

İzmir'in gurur projesi 15 Aralık'ta yola çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin “operaya özel” ilk sanat binası için 15 Aralık'ta yapım ihalesine çıkıyor. 2017 yılının ilk aylarında inşaatına başlanacak İzmir'in bu yeni sanat mabedi, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacak.

İzmir in gurur projesi 15 Aralık ta yola çıkıyor!

2010 yılında Ulusal Mimari Yarışması ile projesi belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası için 15 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılıyor. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanda inşa edilecek opera binası,  Cumhuriyet tarihindeki "opera sanatına özel" ilk yapı olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, 2017 yılının ilk aylarında inşaat çalışmalarında ilk kazma vurulacak. İzmir, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin ardından Avrupa'nın en önemli sanat binalarından birine daha kavuşmuş olacak.

Mimarisi ile parmak ısırtacak
İzmir Opera Binası, sahip olduğu mimari özellikleri ve teknik donanımıyla uluslararası alanda da ön plana çıkacak. Bu muhteşem yapıda 1435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araç kapasitesine sahip otopark yer alacak. Tesis yaklaşık 73 bin 800 m²’lik inşaat alanına sahip olacak.

Körfez manzarasına açılacak
Binanın ön fuaye olarak adlandırılan bölümü ise kitapçısı, opera dükkanı, bistrosu ve bilet gişesi ile bütün gün açık tutulan sosyal bir mekan olarak tasarlandı. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşıma durağı, araba ve taksi cepleri düzenlenecek. Denize bakan meydan ve caddeden iki ayrı giriş olacak. Bilet kontrolünü takiben vestiyer, asansörler ve ana fuayeye çıkan geniş merdivenlere ulaşılacak. Ana fuaye denizden gelen düzlemin yükselerek yapının içine girdiği yer olarak planlandı. İrtifadan dolayı deniz ile arasındaki mesafenin görsel olarak kapanmasıyla bu bölüm körfez manzarasına açılacak.

Sahnenin gerisinde, arazinin derinliğinin izin verdiği ölçüde düz ayak yapılandırılmış üretim alanı olacak. Buradaki ofisler, atölyeler, çalışma ve prova odaları bir avlu etrafında toplanacak. Farklı girişlerden beslenen bu bölümde iç atriumlar oluşturulacak, çalışanlar için sosyalleşme imkanları yaratılacak.

 
Merakla beklenen 5 yeni film vizyonda!
 
Atatürk'ün sevdiği şarkılar Buca'da yankılandı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istemezük 11 Kasım 2016 Cuma 15:33

Başkan sosyal medyadan projeyi açıklamış ancak altında birçok tepki var. Yeri geldi mi "İzmir Avrupai şehirdir!" diyenler ne gerek var diyorlar. Şaka gibisiniz. Kardeşim bu şehre çok net proje yapmayacaksın, hak etmiyor. Tramvay yapıyorsun Ne gerek var, tünel açıyorsun ne gerek var, köprü yapalım, yok o da olmaz. Gökdelen , suilet bozulur. AVM o da olmaz. Bir şey yapılmayınca da niye yapılmıyor deniyor ? Bu şehirde cidden ne istediğini bilmeyen insan dolu, üstelik kendini modern , Avrupalı göstermeye çalışıyor ama sorsan yılda 2 kitap okumaz.

Yorumu oyla      11      5  
Teknik Detaylar 11 Kasım 2016 Cuma 15:20

Giriş holü olarak Dünya'da 2.büyük hole sahip opera binası olacak. Sidney'den daha büyük. Ön sergi ve giriş alanı olarak da Dünya'da 3. büyüklüğe sahip olacak. Sahne olarak da şu anda yapılan opera sahne tekniği olarak da dünyada ilk 3'e girecek yapı olacak... Bina teknik olarak Dünya'da ilk 9'da olacak.

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 14:13

Ali Rıza Bey , bu proje 2013' den sonra yapılacak denmişti. Maliyeti yüksek bir proje. Daha önce projesi belirlenmiş , uygulama projeleri hazırlanmıştı ve en sonunda da yer sorunu da aşıldıktan sonra yapımına başlanacaktı ki YAPIM ihalesi yapılıyor. Yapım ihaleleri ile proje ihalelerini birbirine karıştırmayalım. 15 Aralık'ta bu dev projenin yapım ihalesi olacak. Daha önce proje ihalesi olmuştu.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 11 Kasım 2016 Cuma 11:58

Trafik ile operayı bağdaştıran bağnaz zihniyet iyiki izmirde az seviyede. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın sanat diyorum !!!

Yorumu oyla      11      5  
Sanat Sever 11 Kasım 2016 Cuma 11:28

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi' nden yaklaşık 4 kat daha büyük devasa bir sanat merkezi olacak. 400 milyonluk maliyeti ile Avrupa' nın sayılı opera tiyatro binası olacak. Sanata önem verip önce İzmir' e Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi' ni sonra da bu büyük eseri İzmir' e kazandıracak olan Aziz Kocaoğlu'nu tebrik ederim. Yıllık 100 milyonluk yatırımlardan metrosunu , tramvayını , sanat merkezlerini , fuar kompleksini kendi bütçesi ile yapabilecek duruma gelmek büyük başarı. Başkaları da para yok deyip metroyu bakanlığa devrediyor.

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 11:02

Trafik var diye sanat merkezi yapılmasın mı ? Bu arada yapılacak opera binası maliyet olarak Fuar İzmir ile aynı olacak. Ayrıca 2017 yılında trafik adına da metro, tramvay, tünel , altgeçit gibi çalışmalarda olacak.

Yorumu oyla      11      5  
SAG 11 Kasım 2016 Cuma 10:51

boşver hocam opera binasını trafiğe bak. Bu trafikte kimse opera fallen gitmez

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk ziyaret: Başkan Kocaoğlu Emniyet Müdürü Aşkın’ı ağırladı
İzmir’in yeni Emniyet Müdürü Aşkın, Başkan Kocaoğlu’na konuk oldu.
Buca Atası'nı özlemle andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78'nci yılında Buca’da da özlemle anıldı.
O ilçede işçi isyanı büyüyor: Büyük eylem, CHP’den destek
Kiraz'da belediye işçilerinin taşeron firmaya geçmeyi reddetmesi üzerine, ...
 
Atatürk Narlıdere’de törenlerle anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yılında Narlıdere’de ...
İzmir Ata’sı için tek yürek!
Ulu Önder Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümünde geleneksel 10 Kasım yürüyüşüne ...
Karşıyaka Anıtkabir'de: Ata'nın çiçekleri Ana toprağından
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde ...
 
Konak'ta Atatürk'ün çocukları Atatürk'ü anlattı
Konak Belediyesi’nin ‘Atatürk’ün çocukları Atatürk’ü anlatıyor’ konulu ...
Büyükşehir’den proje yarışması: Katılım 20 lira, ödül 80 bin…
Büyükşehir Belediyesi Bornova’ya yapılacak sosyal merkez ve aktarma istasyonu ...
Şenol'dan 'istifa krizi' sonrası net mesaj: CHP'li olarak...
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol raporunu tamamlayarak yeniden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva