HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2015 Pazartesi - 20:12

Konak’ta ‘şehit’ tartışması: Siz sebep oldunuz!

Meclis oturumda cadde ve sokaklara şehitlerin isimlerinin verilme talebi tartışmalara yol açtı. AK Parti Grubu reddedilen talep üzerine şehitlere saygısızlık yapıldığını savunurken, Başkan Pekdaş ve CHP’li üyelerden, “Şehitlere siz sebep oldunuz, hamaset yapmayın” çıkışı geldi.

Konak’ta ‘şehit’ tartışması: Siz sebep oldunuz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti. Oturumda sokak ve cadde isimleri konusunda değişiklik talebi tartışma yarattı.

KARABAĞLAR’I KARIŞTIRAN MADDE ‘BAŞKANIN İTİRAZIYLA’ YENİDEN GÜNDEMDE
 
KARŞIYAKA MECLİSİ’NDE GÜNDEM PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Halkın talebi üzerine 1014 sokağa şehit Taner Kaya, 1015 sokağa ise şehit Emrah Kayaç isimlerinin verilmesinin istenmesi Hukuk Komisyonunda reddedildi.
 
Meclis de bu kararı oy çokluğuyla kabul etti. Bunun üzerine AK Partili meclis üyeleri ise şehit ailelerine saygısızlık yapıldığını gerekçe göstererek karara tepki gösterdi.
 
Pekdaş, geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ilke kararını gerekçe göstererek, “Biz parklara ve tesislere isim verebiliriz, caddelere sokaklara değil” diye konuştu.
 


ADLARININ VERİLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ
CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur, AK Partili üyelerin tepkisi karşısında şehitlere karşı olmadıklarını belirtti. Uğur, “Hepimiz şehitlerimiz için kan ağlıyoruz. İsimlerini sokağa vermeye reddetmedik. Büyükşehir yasasına göre bu yetki Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Daha önceden alınan tavsiye kararı gereği ilçe ve bağlı köylerinde mevcut cadde, sokak ve bulvarların adını değiştiremiyoruz. Şehitlerin adının herhangi bir yere verilmesine karşı değiliz. Artık insanları yıpratmayalım. Yasaya aykırı taleplerle kimseyi üzmeyelim” dedi. 
 
ŞANLI’DAN ÜÇ FİDAN ÖRNEĞİ
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Çınarlı Rekreasyon Alanı’na “Üç Fidan” isminin verildiğini hatırlatarak, “Söz konusu şehitlerimiz olunca bu talepler kabul görmüyor” dedi.
 


HAMASETE GEREK YOK
Yaşanan gerginlik üzerine açıklamada bulunan Konak Belediye Başkanı Pekdaş ise, “Yalan söylemeyin. İsim değişikliği konusunda yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, bu müracaatların oraya yapılması gerekiyor. Ret gerekçemiz açık. Hamaset yapmaya gerek yok. Park ve tesislere isim vermek ayrı bir şey. Önce kanunu okuyun. Bunlar adres numaralandırma sistemine uygun talepler değil. Biz ilçe belediyesinin yetkisi olmayan bir konuda karar alamayız” diye konuştu.


 
ŞEHİTLERE SİZ SEBEP OLDUNUZ
CHP’li meclis üyesi Çetin Altun’un “Sokaklara adını vermek istediğiniz askerlerin şehit olmasına siz sebep verdiniz. Önce ölüyorlar sonra sokaklara adını verelim diyorsunuz. Bu zihniyetle İzmir sokakları şehit adından geçilmez” çıkışı üzerine AK Partili sıralardan “Biz öldürmedik. Öldürenlerin Allah belasını versin” sesleri yükselince, Altun, “Senin anlayışın öldürdü” şeklinde cevap verdi.
 
İsim değişikliği talebi CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Diğer yandan, meclis oturumunda Güzelyalı’da Fatih Koleji’nin bulunduğu sokağa kurucusu Necdet Doğanata’nın isminin verilmesi de benzer gerekçeyle reddedildi.
 
Oturumun gerilmesi üzerine konuşan Başkan Pekdaş, “Arkadaşımız savaş kışkırtıcılığı yapan her zihniyete isyan etti” ifadelerini kullandı.

 
Ağlatan buluşma: Asker torununu görmek için İzmir’den…
 
CHP İzmir’de gündem Narlıdere ve Buca!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cevap 4 Ağustos 2015 Salı 10:09

beledediyede eleman mi kaldı?bir kısmı büyükşehire gitti bir kısmı da bölünürken karabağlara gitti.kalanını da görevden aldılar.gelenler de konağı bilmez zaten.bu saaten sonra proje beklemeyin konaktan

Yorumu oyla      20      6  
4 Ağustos 2015 Salı 01:16

Yahu şu meclis gündemleri nedense hep şu sokağa isim verelim kaldıralım şeklinde. Biraz da proje tartışsanız. Ne oldu belediye binası, kentsel dönüşüm ...

Yorumu oyla      13      5  
yetti gari 4 Ağustos 2015 Salı 00:23

gezide katledilen gençler için polise emri ben verdim onlarda kahramanlık destanı yarattılar diyen kişi şimdi de orduya kahramanca ölün emrini verdi hemde sadece kendi iktidarı ve ailesinin çıkarları uğruna.YAZIKLAR OLSUN.Size de yazıklar olsun AKP li meclis üyeleri kan üzerinden pirim yapmaya devam edin umarım sizin evlatlarınız asker değildir.

Yorumu oyla      14      5  
Ahmet yıldız 3 Ağustos 2015 Pazartesi 23:46

Bir gültepe sakini olarak söylediğiniz sözlere katılıyorum ve bunu yüreklilikle dile getirdiğiniz için sizi kutluyorum....

Yorumu oyla      14      6  
ille de BARIŞ 3 Ağustos 2015 Pazartesi 23:26

Evlatlarımızı ölüme göndererk ANALARIN yüreğine acı düşürdükten sonra mezar taşı yazar gibi sokaklara isimlerini vermektense koşulsuz barış için çalışmak daha insani değilmidir?

Yorumu oyla      14      6  
ayşe açık 3 Ağustos 2015 Pazartesi 23:16

verilen şehitler elbetteki üzücüdür.dönem hükümetinin uygulamaları ile dahada fazla bu gibi haberler alacağız.verilen şehitler özgürlük uğruna değil akp hükümetinin çıkarları uğruna verilmiştir.cadde ve sokaklar özgür insanlarındır.bu yüzdendir ki yapılan uygulamada en doğru karar verilmiştir.

Yorumu oyla      13      6  
asker anası 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:50

AKP li meclis üyeleri yarın daha da ağır eleştirilere maruz kalmamak ve akan kanın kokusunun onların da üzerine sinmemesi için genel başkanlarını ve merkezi kararlarını sorgulasalar keşke..

Yorumu oyla      15      6  
Erdem 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:46

Yarım elma gönül alma sokak isimlerine maneviyat yüklenerek annelerin gözyaşı dindirilmez. akp savaşa zemin hazırlamasın yeterli .

Yorumu oyla      14      6  
Hewi 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:32

Biz son seçimde gördük ki çözüm süreci ile beklenen oyu alamadık diyen Saray'ın soytarıları şimdide kim öldürdü ise Allah belasını versin diyerek kendinizi aklayacağınızı sanıp ülkede ki barış ortamını kaldırıp her zaman çok iyi yaptığınız sağ gösterip sol vurma eğilimleriniz ortaya çıkınca Allah'a sığınıp şiddet ile bela okursunuz. 32 gencecik canın Ölümünün Hesabını sormadan desteklediğiniz işid cani ve tecavüzcülerini destekler iken neden bela okumuyor idiniz..siz en iyi bildiğiniz iş olarak bu ülkenin solcularına devrimcilerine yurtsevelerine günlerce saldırıp gözaltına alıp tutuklayıp infaz edip hala işidin yanında olduğunuzu ispat ettiniz ...bu ülke artık vatan millet Sakarya üzerinden yaşamını yitiren yoksul emekçi ailelerinin çocukları olan askerlerin üzerinden kan siyaseti yapanlara doydu siZede doyduk..Konak Belediyesi CHP gurubunun bu tavrının tüm ülkeye örnek olması ve bu ayki kent gündeminin Barış olarak belirlemesi ülkemizde barış için mücadele şiarına verilen bu dayanışma Örneği için teşekkür etmek lazım..yaşasın halkların Kardeşliği..

Yorumu oyla      14      7  
bir anne 3 Ağustos 2015 Pazartesi 22:30

R.T.E'nin kişisel egoları yüzünden gençleri ölüme gönderen AKP zihniyeti,ardından hamaset yaparak timsah gözyaşları döküyor.evlat sahibi bir anne olarak bu zihniyeti kınıyor sayın CHP'li meclis üyesini kutluyorum.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’ı karıştıran madde ‘başkanın itirazıyla’ yeniden gündemde
Karabağlar Belediyesi’nde ayın ilk oturumunda CHP İzmir il ve ilçe örgütünde ...
Buca'da kadınlar okuma-yazma kursuyla hayata tutundular
Genellikle minik öğrencileri görmeye alışık olduğumuz okul sıraları, bu ...
Çiğlili muhtarlardan Arslan’a ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Çiğlili muhtarlarla makamında bir ...
 
Zabıta Haftası başladı: Artık onların da okulu olacak
Zabıta Haftası törenle başladı. Eğitimli ve kurumsal kimliğe sahip personel ...
Konak Tüneli 2 ay önce açıldı ama…
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, geçen ...
Konaklılara beş yıldızlı hizmet
Konak Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hizmete açacağı Ziya-Zişan Saadet ...
 
KARGEM’in gurur tablosu
Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka ...
KARGEM’in gurur tablosu
Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne EXPO daveti
Milano’da gerçekleşecek EXPO’dan Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne ‘Türk Günü’ daveti geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva