HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 17:42

Konak’ta önce uzlaşı sonra satış ve cami tartışması!

Mayıs ayı ilk oturumunda AK Parti ve CHP Grubu geride kalan ay yaşanan terör tartışması nedeniyle ülke gündemi üzerine konuşma yapılmaması konusunda uzlaştı. Oturumda ardından cami ve arazi satışı tartışması yaşandı.

Konak’ta önce uzlaşı sonra satış ve cami tartışması!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi mayıs ayı olağan ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Geride kalan oturumda yaşanan ‘terör’ tartışmasının ardından grup sözcüleri ortak bir karara vardı. Mecliste ülke gündemi üzerine konuşmama yapmama uzlaşısına varıldı.

ÜLKE GÜNDEMİ TARTIŞMAYACAĞIZ
Nisan ayı oturumunda CHP Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu’nun mesajları sonrası tartışma yaşanmıştı. AK Parti Grubu’ndan CHP Grubu’na tepki gelmiş ve muhalefet salonu terk etmişti.

Mayıs ayının ilk oturumunda CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ ile AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı; mecliste karşılıklı olarak ülke gündemi üzerinden siyasi tartışmalara girmeyeceklerini,  sadece kent gündemini konuşacaklarını açıkladı.

KARADAĞ: TERÖRÜ LANETLİYORUZ
Toplantı öncesi söz alan CHP’li Karadağ, geçen ay ki terör tartışmasını hatırlatarak, “Terörün her türlüsünü ne şekilde olursa olsun lanetliyorum. Başka bir şey söyleyip prim yaptırmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR!
Oturum ‘ülke gündemi’ uzlaşısının ardından belediye ait 42 metrekarelik alanın satış kararı oylamaya sunuldu. Karara AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Bu mecliste eskiden beri 40 metrekare, 5 metrekare yerler satılıyor. Bu yerler satılıyor ama nereye satılıyor, kime satılıyor? Birilerine peşkeş mi çekiliyor?” şeklinde konuştu.

KARARLAR HUKUKA AÇIKTIR
Şanlı’nın meclise güveninin olup olmadığını soran Başkan Pekdaş, satış kararına kadar giden süreci açıklayarak, “Biz bir kamu görevi yapıyoruz. Hepimiz bu görevi çeşitli alanlarda yapıyoruz. Bu işleri yaparken kanuna uygun yapmamız gerekiyor. Yetkimiz kanuna dayanır. Denetleme yolu hukuka açıktır. Biz buraya millete eziyet çektirmek için gelmedik.  Sorunları çözmek için alışmalar yapılıyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Gereken çalışmalar yapılıyor alanlar inceliyor. Ondan sonra değer tespiti yapılarak meclise sunuluyor. Bu işlemler aleni bir şekilde yapılıyor. Biz bunların hesabını her zamana veririz. Burada bir şaibe yaratmak doğru değildir” dedi.

BELEDİYEDEN CAMİ ÖNERİSİ
Oturumda ayrıca bir süredir tartışmalara neden olan protokol camii konusunda belediyeden gelen öneri de masaya yatırıldı.

Kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait Mersinli Mahallesi’nde yer alan 8 bin metrekarelik alanın Özelleştirme İdaresi tarafından park ve yol alanı olarak belirlenmesi kararının Danıştay’dan dönmesi sonrası belediyenin alanın cami ve ibadet alanı olması önerisini gündeme geldi.

BAŞKANIMIN İÇİNDEN CAMİ YAPMAK GELMİŞ…
AK Parti Grup Başkanvekili Şanlı önceki dönemlerde taraflarından getirilen cami önerisinin reddedilmesine gönderme yaparak, “Siz bizim buraya hayır dememizi istiyorsunuz ama biz hayır demeyeceğiz. Başkanımın içinden gelmiş, cami yapmak istiyor, bırakalım yapsın” diye konuştu.

KENTİN KARARLARI ANKARA’DA MASA BAŞINDA ALINMASIN 
Hükümetin kente dair konuları belediyelere değil, bakanlıklara bağlı il müdürlükleri gibi birçok kuruma sevk ederek meclisin hiçe sayıldığını söyleyen Pekdaş’tan, “Burada kentin planlamasını yapabilecek bir organ var. Biz kentin planlarının Ankara’da masa başında yapılmasına karşı çıkıyoruz. Kentin kararları kent meclislerinde verilsin. Biz ne yapıyoruz burada? Burada bir boşluk hali var. Biz Özelleştirme Kurulu’na burayı ibadethane olarak değerlendirin diyoruz. Biz bu kararı meclisin iradesi için alıyoruz” yanıtı geldi.

 
Dikkat: Sağanak kapıda!
 
Kilis yine roketlerin hedefi: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin devi İzmir için üretiyor: Filo 2 katına çıkacak
İzmir’in vagonlarını üreten Çinli CRRC’nin patronu, Başkan Kocaoğlu’nu ...
İzmir hedef büyüttü: 135 kilometre!
Kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Şenol: İnadına barış diyeceğiz
Gaziemir’de 19’uncu kez düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
 
Merkür’ün güneş önünden geçişi Bornova’dan izlenecek!
Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olarak adlandırılan 9 Mayıs ...
Karabağ başdanışmanı ile mahkemelik oldu!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Koordinatör Danışman Nejat ...
Kiraz piyasaya kavgayla çıktı: Başkan ile ‘eski başkan’ karşı karşıya!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile Bağyurdu eski Belediye Başkanı ...
 
Urla’da enginar bereketi!
İzmir’in Urla İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Enginar ...
Karşıyaka çiçek kokacak
İzmirli çiçek üreticileriyle doğa sevdalılarını buluşturan “Karşıyaka ...
İzmir’in büyük ilçesi 12 saat susuz kalacak
Buca'da Doğuş Caddesi'nin genişletilmesi çalışmalarına engel olan boru ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva