HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 08:17

Urla’da enginar bereketi!

İzmir’in Urla İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali'ni üç gün içinde 112 bin kişi ziyaret etti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gelecek yılki fetivale daha değişik etkinlikler katacaklarını söyledi.

Urla’da enginar bereketi!

Geçen 29 Nisan'da kortej yürüyüşü ile başlayan ve üç gün boyunca süren Uluslararası Enginar Festivali, ilçeye canlılık getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekonomi Üniversitesi ve Urla Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, kurulan standalarda enginardan yapılan yiyecekler büyük ilgi gördü. Festival, enginar yemeği yarışmaları, tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelerle renkli görüntülere sahne oldu. Malgaca Pazarı, Demirci Sokak, Sanat Sokağı ve Urla Meydan'da açılan yüzlerce stantta ziyaretçiler her türlü ürüne rahatlıkla ulaştı. Festivalin son günü ilçeye başka ilerden ve ilçelerden otobüslerle turlar düzenlendi. Yoğun bir kalabalığı ağırlayan festivalde, birçok yerdeki müzik gurupları söyledikleri şarkılarla vatandaşları çoşturdu. Yemek programları sunan birçok programcı da ilçeye gelip çekimler yaptı.

 

CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, geçen yıl 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan festival sayesinde ilçedeki enginar üretim sahalarının yüzde 30 büyüdüğünü, bu yılki festivalde ise yaklaşık 112 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi. Uyar, "Festival her yıl güzelleşiyor. Gelecek yılki festivale şimdiden hazırlanmaya başladık. Bu festival Yarımada'ya büyük hareket getirdi. Festival sayesinde esnafa da haraket geldi. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi. (dha)



ENGİNARIN KALBİ ÇOCUKLAR İÇİN ATSIN!
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ında katıldığı yemeğe, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. F. N. Can Şımga Muğan, Urla Ziraat Başkanı Nurettin Kılıç, KORUNCUK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Işıl Nişli, Urlalı şarap üreticileri, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Usta televizyoncu Aziz Üstel, Marka Yönetim Uzmanı Yelda İpekli, İş Adamı Okan Tapan ve eşi Şef Elif Tapan, Belediye Meclis Üyeleri, enginar tarlasının sahibi Tülin Karabin ve Bülent Karabin, Festivale katılan şefler, Medya Temsilcileri ve projeye destek vermek isteyen çok sayıda hayırsever katıldı.

Urla’nın Atatürk Mahallesi’nde (iskele) enginar tarlasının ortasına kurulan uzun masada enginarın çeşitli yemeklerine yer verildi.

“ENGİNARI TARLADAN SOFRAYA GETİRDİK”
Urla’nın çayır mevkisine, enginar tarlasına hoş geldiniz. Bugün burada enginarı “tarladan sofraya” getirdik sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “ Bugün festivalimizin sonuncu günündeyiz. Enginar festivali yapmaktaki amacımız çiftçimizi kalkındırabilmek ve yereli geliştirebilmekti. Festivalimiz bir amaca daha hizmet etti. İzmir’de yüreği iyiliklerle dolu bir grup var. Urla’da bir çocuk köyü kuralım dediler. Biz de tabi ki dedik. Ben çocukları çok seviyorum. İçinizdeki iyiliklerinizle buraya geldiniz. Desteğinizden dolayı hepinize selam olsun” ifadelerini kullandı.

“BU SOFRA İYİLİK DOLU BİR SOFRADIR”
Her zaman bizim yanımızda olan gönlü, kalbiyle hep bize destek olan Başkanımız Sibel Uyar’a, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum diyen KORUNCUK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Işıl Nişli: “ bu sofra iyilik dolu bir sofradır. Burada bir köy var o köy sizin köyünüzdür. KORUNCUK Köy Kasım ayında açılıyor” şeklinde konuştu.

 
Karşıyaka çiçek kokacak
 
Konak’ın kızları ablalarının izinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka çiçek kokacak
İzmirli çiçek üreticileriyle doğa sevdalılarını buluşturan “Karşıyaka ...
İzmir’in büyük ilçesi 12 saat susuz kalacak
Buca'da Doğuş Caddesi'nin genişletilmesi çalışmalarına engel olan boru ...
Konak’ın kızları ablalarının izinde
Konak Belediyesi'nce düzenlenen Okullar Arası Futbol Turnuvası'na katılan ...
 
Başkan Arslan'dan muhtarlara ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan mahalle muhtarlarıyla beraber sorunların ...
Başkan Şahin 1 Mayıs'ı belediye ailesiyle kutladı
17 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçisi dahi çalıştırmayan ...
Başkan Pekdaş emeğin bayramında emekçilerle yan yana
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ...
 
Başkan Atila emekçileri yalnız bırakmadı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 1 Mayıs’ta da emekçilerin yanındaydı. ...
1 Mayıs Narlıdere’de kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı her yıl olduğu gibi Narlıdere’deki etkinliklerle ...
Çiğli’de 1 Mayıs Coşkusu
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle, Çiğli Belediyesi’nde kutlama töreni düzenlendi.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva