HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2020 Salı - 18:18

Konak'ta gündem Gültepe planları... 'Kaybedecek 1 dakikamız bile yok!'

Gültepe planları ile ilgili açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bakanlığı, iktidarı ve muhalefeti hep birlikte yapacağız. Kaybedecek 1 saatimiz 1 dakikamız bile yok. O yüzden bu planların itirazlarının değerlendirilmesi konusunda arkadaşlarımız dikkatlice davrandı" ifadelerini kullanırken, AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, "Bu kentsel dönüşüme onay veren Cumhur İttifakı olarak buradaki görüşümüz değişmedi" diye konuştu.

Konak ta gündem Gültepe planları...  Kaybedecek 1 dakikamız bile yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi'nin Aralık ayı olağan meclisi tamamlandı. Tek oturum halinde gerçekleştirilen meclise Fuar Evlendirme Dairesi ev sahipliği yaparken, meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin gündeminde ise kentsel dönüşüm ile gündeme gelen Gültepe vardı. Meclis üyelerinin tamamı kentsel dönüşüm noktasında hemfikir olduklarını belirtirken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak'ta gerçekleştirilen bina hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 BATUR: "57 BİNA AĞIR HASARLI"

Konak İlçesi sınırları içerisinde gerçekleştirilen bina hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 57 binanın ağır hasarlı çıktığını belirtti. Batur, "Konak sınırları içerisinde deprem sonrasında bir envanter çalışmaları gerçekleştirildi. Şu ana kadar 57 ağır hasarlı bina, bunun 6 adeti betonarme, 71 adet de orta hasarlı bina tespiti yapıldı. ağır ve orta hasarlı binalar ile ilgili durumlar askıya çıkıyor. Bir yandan belediyemizi tanıyoruz. 5 ayrı binada hizmet üretmeye çalışıyoruz. Yağhaneler tarafından olan binada teknik birimlerimiz var ve başkanlık bölümümüzü de oraya taşıyacağız.Bugünden itibaren akşamları sokağa çıkma yasağı var. Bu arada bugün biz arkadaşlarımız ile olağanüstü toplantı yaprak yeni bir değerlendirme yaptık. Hafta sonu kurulan pazar yerlerimizi pazartesiye aldık" dedi.

KESKİN: "VATANDAŞLARA GEREKLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI"

Söz alan CHP Meclis Üyesi Esra Yılmaz Keskin, Gültepe Planlarına gelen itirazlar hakkında açıklamalarda bulundu. Keskin, "Gültepe 1/1000 ölçekli imar revizyonu Büyükşehir'den değişiklik ile uyguladı. Kanunlar gereği ise 1 aylık askıya çıkarıldı ve itirazlar alındı. Askı sürecinde vatandaşlara gerekli açıklamalar yapıldı. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Biz her yaptığımız uygulamayı onların daha rahat bir yaşam sürmesi için gerçekleştiriyoruz. Biz bunları çok hakkaniyetli gerçekleştirdiğimizi bilmelerini istiyoruz. Askı süresi boyunca belediyemize gelen itirazlarda aynı gruplar bir araya toplanarak ona göre bir çalışma sağlandı" diye konuştu.

YILDIZ: " BURADAKİ GÖRÜŞÜMÜZ DEĞİŞMEDİ"

Gültepe planları ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız İZSU koruma havzası ile ilgili Büyükşehir'e çağrıda bulundu. Yıldız "7 ana başlıkta toplanmış itirazlar. Ayrıntılı bir çalışmaydı. Vatandaşlarımızın itiraz dilekçelerinin örneklerini istemiştik ve orada vatandaşların kentsel dönüşüme karşıyım, benim bahçeli evim var başlıkları adı altında hukuki bir dayanağı olmayan itirazlar. Bu kentsel dönüşüme onay veren Cumhur İttifakı olarak buradaki görüşümüz değişmedi. Kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Halkın katılım toplantılarını süresinin yeteri kadar planlama yapılmadığını gördük. Burada rekreasyon alanı diye gösterdiğimiz alanı koruma havzası olarak kullanamadığımız zaman yeşil alan konusunda vatandaşın kullanımına açamayacağımız bir konu haline geliyor. İZSU koruma havzası ile ilgili alanın tekrar Büyükşehir nezdinde ele alınıp Gültepe'li vatandaşların kullanımına açılması temel amacımız. Oradaki taleplerin ve dilekçelerin toplu olması nedeniyle 5 dosyayı oy birliği ile geçirdik" diye konuştu.

BATUR: "KENTİN HER NOKTASININ DEĞİŞİME VE DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR"

Yeniden söz alan Başkan Batur, İzmir'in her tarafının dönüşüme ve değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Batur, "Konak Belediye meclisini bu dönem yaptığı en önemli çalışma bana göre Gültepe planlarıdır. Özellikle en önemli çalışmayı oy birliği ile geçirdik. Yaptığımız çalışmanın ne kadar önemli olduğunu yaşadığımı 30 Ekim depremi gösterdi. Orada yaşayan vatandaşlarımızın da bunu bilmesi gerekiyor. İzmir'de özellikle yapı envanterinin çok eskimiş olan bu süreçte, Konak'ın özellikle kentsel dönüşüm bekleyen ve bizim imar planlarımız ne olacak diye bir beklenti ile bu planı hayata geçirdik. Konak Belediyesi olarak ilk defa planları mahallelere taşıdık. İlk defa planların kamuoyu ile şeffaf bir paylaşım içinde olduğumuzu internet sitemizden bildirdik. İtiraz olacak planlara, olabilir. Herkesi memnun etme konusunda sıkıntılarımız olabilir. Ancak zamanla bunu bertaraf edeceğiz. Biz bu yola çıkarken kararlı bir şekilde yola çıktık. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz diye yola çıktık. Bu konuda herkes elinden geleni yapmalı. Bir deprem yaşadık ve Bayraklı'yı vurdu, bir sonraki depremin ne zaman olacağını nereyi vuracağını bilemeyiz. O yüzden vicdanen de bu konuları masaya yatıracağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu kentin her noktasının değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Bunu nasıl yapacağız? Bakanlığı, iktidarı ve muhalefeti hep birlikte yapacağız. Kaybedecek 1 saatimiz 1 dakikamız bile yok. O yüzden bu planların itirazlarının değerlendirilmesi konusunda arkadaşlarımız dikkatlice davrandı. İZSU alanının kamulaştırılmasının da İZSU tarafından yapılması lazım. Planın durma konusunda böyle bir gerekçe önümüzde durmamalı. Asıl hisselendirilmesi, yeşil alanda yolda kaldı konusunda parselasyon konusunda işimiz var. Planların 2 oylamada da oy birliği ile geçmesi bizlere güç veriyor" ifadelerini kullandı

Şehir Plancıları Odası'nın Gültepe Planları için dava açması konusunda da açıklama yapan Başkan Batur, "İmar planları ile ilgili dava açıldığını bizler basından gördük, bizlere şu anlık gelen hiçbir yazı yok. Yazının gelmesi halinde gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

YILDIZ: "BU KONUDAKİ TAVRIMIZ NET"

Konak Belediye binası için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Hakan Yıldız, "Değişim konusunda ilçe başkanlığımız gerekli çalışmaları başlatmış durumda. Biz AK Parti grubu ve Cumhur İttifakı olarak geçtiğimiz 600 günlük süreçte Konak'ın faydasına olan her konudaki duruşumuz belli. Konak'a yakışır bir bina çalışmasını destekliyoruz. Vergi binası yerinin takası önerilen birkaç noktadan biri ile gerçekleştirebilir miyiz diye çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktadaki tavrımız net. Geçtiğimiz ay 10 Kasım'dı ve yine Atatürk'ü andık. Her anma gününde Atatürk'ün değerini daha iyi anladığımızı düşünüyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günüydü ve hiçbir öğretmen ayırmaksızın bütün öğretmenlerin öğretmenler gününün kutlanmasını değerli buluyorum" ifadelerini kullandı.

 
AK Parti İl Başkanı Sürekli: Menemen’e hizmet etmek isterdik
 
Salgında bilanço artıyor... 190 can kaybı, 30 bin 110 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokağa çıkma kısıtlaması için ulaşım düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, ...
Güngören Caddesi, Narlıdere’nin çekim merkezi olacak
Narlıdere’nin en işlek merkezlerinden olan Güngören Caddesi’nde yenileme ...
Konak'ta yeni korona kararları: Pazara gelene HES kodu sorulacak
Konak Belediyesi’, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda pazaryerlerinde ...
 
Bornova'da sekiz metruk bina yıkılıyor
İzmir'in Bornova ilçesinde, 30 Ekim'de meydana gelen merkez üssü Seferihisar ...
Büyükşehir Belediyesi genel sanat yönetmeni arıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir tiyatroları için genel sanat yönetmeni ...
Başkan Soyer İEKKK’da konuştu: Depremzede esnafa da destek olacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde işyerleri yıkılan ...
 
Çiğli’de berber ve kuaförlere koronavirüs denetimi
Çiğli Belediyesi, Covid-19 salgınında yaşanan hızlı artış sonrası ilçe ...
219 depremzedeye ücretsiz eşya depolama hizmeti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere ait eşyaların korunması ...
İZSU’dan yatırım hamlesi: 2021'de nerelere yatırım yapılacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında kent genelinde önemli yatırım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva