HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2020 Pazartesi - 20:16

Konak meclisinde gündem deprem!

Konak Belediyesi Şubat ayı meclisi, Başkan Batur yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında deprem tedbirlerine dikkat çekildi.

Konak meclisinde gündem deprem!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alınırken Başkan Batur gerçekleştirdikleri projeler ile ilgili meclise bilgilendirme yaptı. Elazığ depremine dikkat çeken Batur İdlib’te şehit olan askerlere de rahmet diledi. Mecliste AK Partili Meclis Üyeleri, Yunan Milletvekili Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti takarken, AK Parti Grup Başkanvekili Özen Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti. Mecliste, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsünden korunulması ve farkındalık yaratılması amacıyla çalışma yapılması için önerge verildi. Öte yandan   Konak Belediyesi’nde emekli olan işçilere teşekkür plaketi verildi.

BATUR’DAN ELAZIĞ VE İDLİB MESAJI
Toplantının başlangıcında Elazığ’daki deprem faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve Suriye İdlib’te şehit olan Mehmetçikler için mecliste saygı duruşunda bulunuldu. Ardından bir konuşma yapan Başkan Batur, “Güne acı haberle uyandık. İdlib’te bir sivil personelimiz ve 5 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine metanet ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca Elazığ ve Malatya’da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Maalesef 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanların hayatlarını kaybetmesi, yaralıların olması, kentte tahribatın oluşması, deprem gerçeğinin hatırlanması konusunda ders olacağını düşünüyorum. Elazığ’a gittik. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ile birlikte incelemelerde bulunduk. Tespitlerimiz binaların geldiği durum, 41 vatandaşımızı hayatını kaybetmesi binaların oturulamayacak hale gelmesi üzücü. ‘Deprem öldürmüyor binalar öldürüyor’ olduğunu yakından gördük. Felaketler karşısında tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Deprem dolayısıyla hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanları başsağlığı diliyorum. Hastanede tedavi olan vatandaşlarımızı acil şifalar diliyorum” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ’DEN BAŞKAN BATUR'A TÜRK BAYRAĞI ROZETİ
AK Partili Meclis Üyeleri, Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti taktı. Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti.

BAŞKAN BATUR'DAN PROJE BİLGİLENDİRMESİ
Gerçekleştirilen projeler ile ilgili meclise bilgilendirmede bulunan Başkan Abdül Batur, “Gültepe Spor Tesisleri bu ay sonunda tamamlanıyor. Toros Pazaryerinde de ilgili müdürlüklerimiz teftişle ilgili çalışmayı tamamlıyorlar. Tahmin ediyorum 15-20 gün sonra tamamlanacak. Engelli Köyü’nde  binaları tamamladık, ağaç evler ve amfi tiyatrosu ile ilgili çalışmalar devam ediyor, onu da bu ay sonunda tamamlamış olacağız. Bunların açılışlarını ilerleyen günlerde tasarlıyoruz. Bu arada 1. Kadriye’deki otopark, pazaryeri, semt merkezi, kreş şeklinde planladığımız projenin 24 Ocak’ta ihalesi yapıldı. Bununla ilgili müteahhit sorgulaması yapılıyor, önümüzdeki hafta başında bu projenin de ihalesindeki müteahhit belli olacak ve süratle çalışmalara başlamış olacağız” diye konuştu.

AK PARTİLİ YILDIZ'DAN 'VİYADÜK' UYARISI
AK Parti Grubu adına söz alan Hakan Yıldız, “Elazığ ve Malatya acı depremi yaşadık. Bir farkındalığı da ortaya çıkardı. Deprem sonrasında iyi olmakla birlikte acıyı yaşadığımız an hatırlıyoru.z İzmir deprem kuşağında yer alıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm strajik planlama yaptı. Afet riski alanların belirlenmesi ve dönüşümün nasıl yapacağını gerektiren bir çalışma. Konak Belediyesi 20 Mayıs’ta ek süre talep ederek çalışmalarını yapmak için istemiş. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm master planı kapsamında 82 sayfalık bir rapor yer alıyor. D300 karayolu Yeşildere ve Bornova’yı kapsayan viyadüklerin kolonların sıvılaşma nedeniyle yıkılma riski taşıyor. Genel Sekreter ile görüştüğümde 2020’de güçlendirme çalışmaları gerçekleştirileceği belirtti. Viyadükler çöktüğü anda maalesef depremde kimse birbirine ulaşamaz. Bu sıkıntılı durumdan en çok etkilenecek ilçe Konak. Bakanlık ile ortak bir çalışma düzenlenerek bu tehlikenin önüne geçilmeli.”

BATUR: ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Yıldız’ın açıklamalarına onay veren Başkan Abdül Batur, “Gerçekten önemli bir konu. Süratle bakanlığımıza bilgilendirme yaparsak önemli bir süreç olacak. Konak yapı stoğunda sıkıntısı var en eski yerleşimlerin olduğu bir ilçe Konak. Depremden kaçılmıyor fakat hemen önlemlerini almalıyız. Elazığ’da 10 katlı bina ortadan yarılmış olduğunu gördük ve yanındaki bina sağlam durmasına rağmen. Yapı sıkıntıları yaşandığı için böyle yıkımlar meydana geliyor” yanıtını verdi

 
AK Parti’den Harmandalı çıkışı: O yolu kapatır kamyonları geçirmeyiz!
 
Çöp krizinde AK Parti’den teklif: Halk oylaması yapılsın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Harmandalı çıkışı: O yolu kapatır kamyonları geçirmeyiz!
Menderes’teki çöp tesisi tartışma yaratırken Çiğli meclisinde konuşan ...
Bornova Belediyesi’nden eski ev eşyalarına ikinci hayat
Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen URBANREC ...
Kocaoğlu ve eski belediye meclis üyelerine 'Altınordu' ve 'Göztepe' cezası
Profesyonel futbol liglerindeki İzmir temsilcilerinden Altınordu ve Göztepe'ye, ...
 
ESHOT tüm enerjisini güneşten alacak
İlk güneş enerjisi santralini iki buçuk yıl önce devreye alan ESHOT üç ...
İduğ’dan genç futbolcuya geçmiş olsun ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Özçamdibispor ile Halilbeylispor ...
'Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği' Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştirildi
Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ...
 
Narlıdere Belediyesi’nden aile semineri
Çocuklar ve ebeveynler arasındaki uyum sorunlarını çözmek ve anne- baba- ...
Torbalı'da deve güreşi heyecanı
4 yıldır Torbalı’da özlemi duyulan Deve Güreşleri Festivali'nin 12.’si ...
İZSU'dan yedi derede taşkına karşı önlem!
İZSU yedi derede sel ve taşkın riskine karşı önlem alıyor. 8 milyon liralık ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva